Nokia X6 i analys, elegant premiumterminal med 6 GB RAM

Jag granskade nyheterna i mobiltelefoner från GearBest, och jag har stött på den här intressanta Nokia X6. En terminal som kom ut för ungefär 5 månader sedan och som sedan dess har fått ett stort antal komplimanger. Nokia är tillbaka, folkens.

Där det finska företaget verkligen verkar bekvämt ligger i mellanklassen, och Nokia X6 är ett bra exempel på vad de kan uppnå om de bestämmer sig för att bli avancerade och fokusera uteslutande på den här typen av enheter. Högkvalitativa terminaler som dock håller priserna lite lägre än konkurrenterna. Något liknande det som Xiaomi gör (det är dags att de också får konkurrens).

Nokia X6 i analys, en premium mellanklass med 6 GB RAM, Snapdragon 636 och ett pris under € 180

Men låt oss inte heller lura oss själva. Så vackert som allt verkar är det en mobil som också har sina brister, som till exempel ett batteri som knappt når 3 100 mAh. Men låt oss gå igenom delar ...

Design och display

Nokia X6 har en 5,8-tums IPS-skärm med Full HD + -upplösning (2280x1080p), ett bildförhållande på 19: 9, 2,5D Corning Gorilla Glass 4 och en pixeldensitet på 432ppi. En skärm utan ramar av mycket bra kvalitet som upptar nästan hela enhetens framsida, och som också har den berömda skåran, som du kan se på bilderna.

Designen är verkligen en av de största dragningarna på denna X6. En elegant terminal som går in genom ögonen, med ett hölje av glasplåt som förstärker telefonens premiumutseende. Den har mått på 14,72 x 7,10 x 0,80 cm, väger bara 153 gram, och finns i svartvita färger.

Kraft och prestanda

Nokia X6 utrustar det nya chipet från Qualcomms senaste batch av mellanklassprocessorer Snapdragon 636 Octa Core 1,8 GHz. En SoC perfekt åtföljd av en muskulös 6 GB RAM och 64 GB intern lagring, som kan utökas upp till 256 GB via micro SD-kort. Operativsystemet är Android 8.1.

Enheten har också Lås upp funktionen genom ansiktsigenkänning (förutom den klassiska upplåsning av fingeravtryck). Bland dess andra funktioner finns också artificiell intelligens (AI), som ger rekommendationer för att bättre hantera skrivbordet. En AI, som förresten också finns i kameraprogrammet, som syftar till att göra justeringar för att förbättra bilder.

För prestationsändamål hittar vi en telefon som erbjuder ett respektabelt resultat av 109 000 poäng i Antutu. En siffra som ligger långt över de typiska kinesiska mellanklassmobilerna.

Kamera och batteri

I det konstnärliga avsnittet satsar Nokia X6 på en kamera med dubbla sensorer med en upplösning på 16MP + 5MP med bländare f / 2.0, HDR-bildbehandling och effekt bokeh. Fronten monterar också ett utmärkt 16MP-objektiv med skönhetsläge och AI för att förbättra bilderna.

Batteriet är den svagaste punkten på X6, med ett batteri som förblir i korrekt 3060mAh med USB Type-C-laddning. Det bra med allt detta är att har även QC3.0 snabb laddningvilket innebär att vi åtminstone kan ladda upp till 50% av batteriet på bara en halvtimme.

Bland dess andra funktioner har den Bluetooth 5.0, 3,5 mm hörlursuttag, Dual nano SIM och stöd för WiFi AC.

Pris och tillgänglighet

Nokia X6 är för närvarande prissatt till 199,99 dollar, cirka 178 euro att byta, på GearBest. Ett riktigt intressant pris för en terminal med liknande egenskaper.

Sanningen är att vi kan lägga några nackdelar med denna Nokia X6, utöver batterifrågan: en mycket bra skärm, mer än tillräckligt med ström, en mycket noggrann design och ett nästan knockdownpris. En terminal att ta hänsyn till om vi letar efter ett mellanklass med premiumkvalitet till ett intressant pris.

GearBest | Köp Nokia X6

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found