Bedrägeriet med missade samtal med prefixet 212 - The Happy Android

Jag måste erkänna att min med telefonen är ett separat fall. Normalt har jag alltid stängt av det när jag jobbar, sedan glömmer jag att sätta på ljudet igen och jag saknar många samtal. För ett par dagar sedan hände precis det med mig med ett väldigt konstigt samtal med prefix 212.

Först trodde jag att de var förvirrade, men några minuter senare såg jag ett annat missat samtal med ett utländskt telefonnummer i historien - samma prefix 212-. Min första tanke var att sätta på ljudet omedelbart, eftersom allt detta var mycket sällsynt och kan ha varit ett viktigt samtal.

Bedrägeriet med det missade samtalet med ett utländskt prefix

Ingenting är längre bort från verkligheten. Även om telefonen nu hade aktiverat ljudet efter några minuter hade jag ett missat samtal på min mobil igen. Vad hände? Jag hade ljudet på men hade fortfarande inte hört samtalet! Efter att ha undersökt saken, upptäckte jag att detta är en mer än vanlig praxis, och det är inget annat än en bluff. Jag förklarar.

Problemet är inte att jag ska bli döv och inte höra telefonen utan att de gjorde mig missade samtal på bara några sekunder varaktighet (eller mindre). I slutändan är det inget annat än en strategi från bedragaren i tjänst att ringa tillbaka dig. Naturligtvis har telefonnummer ett specialpris Det gör att vi tar ut stora mängder pengar och därmed fullbordar en bluff som allvarligt kan påverka oss ekonomiskt.

Normalt använder denna typ av bluff okända prefix från länder som Marocko (212), Nigeria (234), Elfenbenskusten (225) eller Albanien (355), bland andra. Det är ett knep att det du letar efter är att mottagaren inte identifierar avsändaren av samtalet med ett specialprisnummer. I Spanien, till exempel, vet vi alla att prefixet 905, liksom prefixen som går från 803 till 807, har en högre kostnad för användaren, men vad händer om du får ett samtal från 212? Troligtvis kommer du inte att koppla det till ett betalningsnummer. På så sätt är det mycket lättare för offret att ringa tillbaka och bluffen ska slutföras.

Myndigheterna har varnat i flera år

Scam "från ett sällsynt antal" missade samtal är inget nytt. Faktum är att organ som civilvakten och polisen varnat för denna typ av bedrägeri i flera år.

”Bedrägeriet med det missade samtalet fortsätter med prefix som 355, 225, 223 eller 234 ... och de har en speciell avgift. Om du återlämnar samtalet får det dig att ringa nummer i avlägsna länder som Albanien eller Ghana, varnade Madrids kommunala polis redan 2018.

📞 Fortsätter bedrägeriet för det missade samtalet som använder prefix som 355

225

223

eller 234

... Och de har en speciell avgift.

⚠️Om du ringer tillbaka gör det att du ringer nummer från långt borta länder som Albanien eller Ghana # TimoLlamadaPerdida pic.twitter.com/c444suVNjH

- Madrids kommunala polis (@policiademadrid) 25 januari 2018

I sommar verkar det som om missade samtal också har gjorts från nummer med ett tunisiskt prefix.

Det verkar som att jag inte har varit den enda i helgen🙄 #TimoLlamadaPerdida //t.co/TXyzwtF29q

- Mercedes Cavanillas psykolog #DistanciaSegura (@MCavanillas) 29 juni 2020

I mitt fall kom samtalet från Marocko, men som du kan se kan ursprungslandet vara praktiskt taget vem som helst. Om du upptäcker missade samtal av okänt ursprung och ett främmande prefix är det troligtvis en bluff. Ta inte samtalet, men om du gör det av förvirring eller misstro och slutar hamna i svindlarna "ät inte den bruna": meddela din operatör och lämna in ett klagomål på närmaste polisstation.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found