Vad är en Man-in-the-Middle-attack? - The Happy Android

Cyberattacker är ofta vanliga inom internetvärlden. Därför riskerar vi att förlora vår information varje sekund. En av de mest använda metoderna idag är Man-in-the-Middle attack. Genom detta strävar det efter att störa kommunikationen mellan två eller flera enheter och på så sätt få den data som överförs. Men med några rekommendationer kan du lyckas navigera utan rädsla för att bli offer för hackare.

Vad är en Man-in-the-Middle-attack?

Varje sekund som vi fortsätter att surfa inom nätverket riskerar vi en cyberattack. Bland de mest erkända, och det antar en varning, är Man-in-the-Middle attacken, ocksåkänd som MitM eller man-in-the-middle attack. Den består av en person eller programvara som stör kommunikationen mellan datorer eller enheter, vilket gör det möjligt för en tredje part att ha tillgång till den information som överförs. Tanken med denna attack är att avleda data och kontrollera den.

Teknikutvecklingen har också möjliggjort utvecklingen av risker på Internet. Tidigare var hackaren tvungen att manipulera den fysiska kanalen för att uppnå kommunikationen. Detta är inte längre nödvändigt. Att använda delade nätverk gör processen enklare för en tredje part att utföra MitM-attacken. Genom detta söker han åsidosätta säkerhetsprotokoll, för att få åtkomst till den krypterade informationen för de kommunicerande enheterna. I allmänhet är dessa attacker vanligtvis inriktade på online-transaktioner där det finns pengar inblandade.

Typer av Man-in-the-Middle-attacker

Risken att drabbas av en MitM-attack är alltid dold. Verkligheten är att det inte finns något enda sätt att uppnå störa datakommunikationen. Hackaren gör inte allt av en slump, han känner offret för att genomföra den mest lämpliga metoden och lura dem. Typer av Man-in-the-Middle-attacker inkluderar:

  • DHCP-serverbaserade attacker: När du pratar om DHCP låter det dig dynamiskt tilldela en IP-adress och alla dess inställningar. Om en falsk DHCP-server skapas tar den över kontrollen av lokal IP-adressallokering. Med detta kommer du att kunna vidarekoppla och manipulera informationstrafik tack vare det faktum att den kan använda gateways och DNS-servrar till din fördel.

  • ARP cache-förgiftning: ARP eller Address Resolution Protocol tillåter upplösning av IP-adresser i ett LAN-nätverk till MAC-adresser. Så snart protokollet börjar fungera skickas den begärande maskinens IP- och MAC-adresser såväl som den begärda maskinens IP. Slutligen lagras informationen i ARP-cachen. För att få tillgång till dessa data kommer hackaren att skapa en falsk ARP. Detta gör det möjligt för angriparens MAC-adress att ansluta till nätverkets IP och ta emot all information som överförs.
  • DNS-serverbaserade attacker: DNS- eller domännamnssystemet ansvarar för att översätta domännamn till IP-adresser och lagra dem i en cache för att komma ihåg dem. Tanken med angriparen är att manipulera informationen i denna cache, ändra domännamn och omdirigera till en annan webbplats.

Dekrypteringstyper i en MitM

När kommunikationen har avlyssnats kommer tiden när hanDe erhållna uppgifterna måste dekrypterass. När det gäller Man-in-the-Middle-attacker riktar angripare vanligtvis fyra sätt att få tillgång till information:

  • HTTPS spoofing: HTTPS är ett protokoll som säkerställer att webbplatsen du besöker håller dina data säkra. Men en hackare har förmågan att bryta denna säkerhet. Installera ett falskt säkerhetsrotcertifikat. Webbläsaren luras att tro att webbplatsen är säker och ger åtkomst till krypteringsnyckeln. Med detta kommer angriparen att kunna få all dekrypterad information och returnera den till användaren utan att han märker att han har överträtts.

  • BEAST i SSL: på spanska är det känt som SSL / TLS-webbläsarsårbarhet. SSL och TLS är två andra säkerhetsprotokoll som syftar till att skydda användarinformation. I det här fallet utnyttjar hackaren svagheterna i blockkryptering för att avleda och dekryptera varje data som skickas mellan webbläsaren och webbservern. På det här sättet känner det till offrets internettrafik.
  • SSL-kapning: När en webbplats öppnas ansluter webbläsaren först med HTTP-protokollet och går sedan till HTTPS. Detta gör det möjligt att tillhandahålla ett säkerhetscertifikat, vilket säkerställer att användaren navigerar säkert. Om det finns en angripare kommer angriparen att avleda trafik till din enhet innan anslutningen till HTTPS-protokollet lyckas. På detta sätt kommer du att få tillgång till offrets information.
  • SSL-strippning- Angriparen använder en MitM-attack av ARP-cache-förgiftning. Genom detta får du användaren att ange en HTTP-version av webbplatsen. Med detta får du tillgång till alla dekrypterade data.

Undvik en Man-in-the-Middle-attack

Man-in-the-Middle-attacker utgör en stor risk för användarinformation inom nätverket. Därför är det alltid nödvändigt att vara vaken och vidta åtgärder för att minska sannolikheten för en attack. Den bästa rekommendationen är att du använder en VPN och lyckas kryptera vår anslutning. Glöm inte att verifiera att när du kommer in på webbplatsen förblir den hos HTTPS. Om du byter till HTTP kan du riskera attacker.

Och när det gäller detta protokoll, om webbplatsen endast fungerar med HTTP, försök att inte gå in, eftersom det inte anses säkert. Också hålla dig uppdaterad med alla uppdateringar. Varje dag förnyas säkerhetsmetoder för att skydda användarinformation. Glöm inte att verifiera att e-postmeddelandena du får kommer från säkra adresser. Genom att tillämpa dessa rekommendationer minskar du riskerna.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found