Hur man ringer på Android utan att ringa telefonnumret - The Happy Android

Jag har vänner som knappast använder Android-tangentbordet längre än för vad som är nödvändigt. Om de vill prata på WhatsApp använder de de praktiska röstanteckningarna och om de behöver göra en sökning på Google dra virtuell assistent utan att tveka en sekund.

Den stora fördelen med virtuella assistenter är deras förmåga att lyssna på användaren. Vi är överens om att lyssna kan vara komplicerat i situationer med mycket omgivande ljud eller med många människor runt omkring oss, men i övriga fall? Där kan vi tillgripa assistenten och glömma att skriva eller skriva nummer.

Ringa med röstkommandon från OK Google

Inom lyssningsfunktionerna hos Googles virtuella assistent, den välkända OK Googlekommer du att få hjälp med samtal. Om vi ​​vill ringa någon av våra kontakter eller helt enkelt ringa ett okänt telefonnummer räcker det därför att gå till OK Google för detta ring till oss.

För att öppna Android virtuella assistent vi måste bara öppna lyssningswidgeten eller säga "OK Google" högt (eller åtminstone tillräckligt hög så att terminalens mikrofon tydligt kan fånga vår röst) så att röstassistenten aktiveras.

När assistenten är i lyssningsläge behöver vi bara säg namnet på vår kontakt eller det telefonnummer vi vill ringa för assistenten att komma igång och slå det begärda numret.

Så här aktiverar du OK Google Active Listening

Om vi ​​fortfarande inte har Googles röstassistent aktiverad kan vi aktivera lyssnande genom att följa följande steg:

  • Vi öppnar Google-applikationen.
  • Vi visar appens sidmeny och går till "inställningar”.
  • Vi ska "Röst -> OK Google Detection”.
  • Vi aktiverar alternativet "Från vilken skärm som helst”. Om vi ​​vill använda guiden även om vi har skärmen låst, kommer vi också att aktivera fliken "Röstlåsning”.

Denna OK-funktion från Google fungerar endast från Android 5.0. Om vår version av Android är 4.4 eller tidigare kan vi njuta av Googles röstassistent genom att installera appen Nova Launcher.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida. Ladda ner QR-kod Nova Launcher Utvecklare: TeslaCoil Software Pris: Gratis