Hur man tar bort fabriksappar utan root - The Happy Android

Vissa tillverkare och företag lägger ofta till några appar som vi inte kan avinstallera från vår Android-enhet. Allt detta utan att räkna med att själva systemet ofta också lägger till applikationer som vi sällan använder, till exempel Google Play Filmer eller den femte Vodafone-appen. Alla dessa appar är kända som bloatware. I dagens handledning ska vi då se hur man tar bort fabriksappar utan behov av rotbehörigheter.

Så här avinstallerar du fabriksappar på Android utan root

Även om vi inte behöver superanvändarbehörigheter kommer det att vara nödvändigt anslut mobiltelefon eller surfplatta till PC att säga adjö för alltid till alla dessa onödiga appar.

Nödvändigt material:

  • En Windows-dator eller Mac.
  • Skrivbordsappen Debloater.

Steg för att följa för att ta bort förinstallerade appar med Debloater

Det första vi måste göra är att ladda ner och installera Debloater-applikationen på vår dator. När detta är klart vi aktiverar felsökning via USB i terminalen (från "Inställningar -> Utvecklaralternativ”) Och anslut den till datorn.

När utrustningen känner igen enheten öppnar vi Debloater och ser hur den laddas automatiskt en lista med alla installerade .APK-applikationer i terminalen. Både de som kommer från fabriken och de som installerats av användaren.

För att bli av med någon av apparna räcker det med välj .APK-filen (Låt oss titta på paketnamnet för att identifiera vilken applikation som motsvarar var och en) och klicka på "Tillämpa”.

Notera: Debloater är inte helt kompatibel med alla Android-enheter på marknaden. I vissa fall visar det bara några applikationer som vi kan avinstallera på detta sätt.

Alternativ metod: ta bort appar med ADB-kommandon och utan rootbehörigheter

Ett annat sätt att bli av med skyddade appar och olika bloatware är använda ADB-kommandon. Som i föregående metod måste vi ansluta terminalen till datorn och uppfylla följande krav:

  • Har USB-felsökning aktiverat.
  • Låt drivrutinerna för vår enhet installeras på datorn.
  • Installera ADB på vår dator.

För att genomföra denna metod behöver vi också veta paketnamnet av appen i vår terminal. För att få denna information kan vi installera App Inspector-applikationen, som kommer att förse oss med denna information på ett ögonblick. Du hittar namnet på paketet här (röd ruta i bilden):

I fallet med detta exempel är paketnamnet på Google Plus-appen com.google.android.apps.plus.

Med all denna information i åtanke ansluter vi enheten till datorn. Vi öppnar ett kommandofönster - ms-dos för hela livet - och vi skriver följande:

ADB-enheter

Som svar måste vi skaffa en rad med Android-terminalens serienummer, ett tecken på att datorn har identifierat vår mobil eller surfplatta korrekt.

Nu kommer vi att skriva detta andra kommando:

ADB-skal

Därefter startar vi kommandot för att radera önskad app:

pm avinstallera -k –användare 0 paketnamn

I fallet med exemplet, om vi ville ta bort Google Plus-appen, skulle kommandot att tillämpa vara följande:

pm avinstallera -k –användare 0 com.google.android.apps.plus

Om vi ​​får meddelandet «Framgång"Innebär att appen har avinstallerats. Men se upp, på det här sättet tar vi helt enkelt bort appen för vår Android-användare. Om vi ​​skapar en ny användare eller om vi återställer till fabriksstatus kommer appen att vara där igen. Vilket å andra sidan inte är dåligt alls, eftersom vi på detta sätt inte ogiltigförklarar garantin.

Du kan se den ursprungliga tråden om den här metoden för att avinstallera appar utan root i följande länk.

Om du talar flytande engelska kan det också vara intressant att titta på följande video från XDA Developers där de utför hela processen steg för steg:

Hur du inaktiverar och avinstallerar uppdateringar utan root

En annan sak som vi kan göra utan behov av rootbehörigheter och utan att behöva ansluta terminalen till en dator är inaktivera appar. Även om vi har fabriksappar som vi inte kan avinstallera har vi alltid möjligheten att "stänga av dem" så att de inte slösar bort data eller konsumerar utrymme med sina uppdateringar.

Hur inaktiverar du fabriksappar

För att inaktivera fabriksappar måste vi bara gå till "Inställningar -> Program" och välja önskad applikation. Därefter måste vi bara klicka på radera data Y cache e "Inaktivera”.

På det här sättet raderas alla data i applikationen, dess uppdateringar och den kommer att sluta ta plats med data som vi varken använder eller egentligen behöver.

Avinstallera fabriksappar är lättare om du är ROOT

Även om metoderna för användare utan superprivilegier är bra, blir det mycket lättare med root-behörigheter. Om vi ​​har rotat vår telefon är det lika enkelt som att installera System App Remover.

Ladda ner QR-kod App Remover Utvecklare: Jumobile Price: Gratis

Den här Android-appen, som också finns på Google Play, har mer än 10 miljoner installationer och en mycket hög poäng på 4,6 stjärnor.

  • Låter dig avinstallera system- och användarappar.
  • Flytta applikationer till SD-kortet.
  • Flytta appar till enhetens interna minne.
  • Låter dig skanna, installera och ta bort apk-filer i SD-minnet.

Applikationen har en mycket intressant detalj, vilket är att för varje program som vi har installerat visar det oss ett meddelande som indikerar om det är ett kritiskt program för systemet eller om det kan avinstalleras utan stora hinder. Mycket användbart när vi står inför en applikation som vi inte känner och vi vill veta om vi kan eliminera den från vår Android utan att skada enheten.

Om du är intresserad av att veta mer om System App Remover, tveka inte att titta på inlägget där vi förklarar hur man avinstallerar Android-appar med root.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.