Hur man tar bort bakgrunden från ett foto med människor (100% automatisk)

Om vi ​​gillar grafisk design, redigerar bilder och retuscherar bilder, har vi säkert vid mer än ett tillfälle stött på behovet av klipp ut ett objekt eller en person i silhuettoch separerar den helt från resten av bilden. Detta är en åtgärd som kräver viss kunskap i Photoshop och liknande (eller att vara en gudnivåanvändare av Paint), speciellt om vi letar efter ett kvalitetsresultat.

Idag ska vi se hur man kan klippa ut en person från ett fotografi eller en bild, helt radera bakgrunden och automatiskt på mindre än en minut. Hur? Med hjälp av ett webbverktyg som gör allt för oss (och med en ganska överraskande detaljnivå också). Det fungerar både på PC och mobiltelefoner och surfplattor.

Hur man tar bort bakgrunden till ett foto automatiskt och utan kunskap i bildredigeringsuppgifter

Webbplatsen som erbjuder denna tjänst heter remove.bg, den är helt gratis och kräver ingen typ av identifiering eller registrering.

Det är ett verktyg som använder en artificiell intelligensmotor för att upptäcka förgrundsskikten i en bild och skilja dem från bakgrunden. För att förbättra resultatet använder de också olika algoritmer för att optimera mer specifika detaljer och förhindra färgkontaminering. Resultatet är kort sagten fil i PNG-format med OH-film.

Låt oss se hur det fungerar genom ett praktiskt exempel.

  • Det första vi måste göra är att ladda huvudsidan till remove.bg.
  • Klicka på "på huvudsidanVälj ett foto”Och vi väljer det foto som vi vill behandla. Verktyget accepterar också webbadresser om vi vill använda ett foto som laddas upp till Internet.

  • På några sekunder visar sidan oss en förhandsgranskning av hur bilden skulle se ut efter att beskärningsfunktionen tillämpades. Om vi ​​är nöjda med resultatet måste vi bara klicka på knappen "Ladda ner”För att fortsätta med nedladdningen av den redigerade filen i PNG-format.

Som ni ser är resultatet riktigt bra och det är förvånande till viss del att jag kan göra det på så kort tid. Det är också nödvändigt att klargöra, ja, att bilden som vi laddar ner alltid kommer att vara lite mindre än originalet.

Storleksjämförelse mellan originalbilden och den som redigerats med bakgrunden beskuren.

Och hur är det med mer komplicerade bilder eller mindre definierade bilder?

Men tänk om vi gör saker lite svårare för honom? I den här andra bilden har vi till exempel ett par komplicerade områden: hårets område som är mer upplyst och en del av vegetationen som är i ett närmare plan.

I det här fallet har det inte heller funnits något problem. Algoritmen har lyckats identifiera busken i förgrunden och har helt raderat den. Hårdelen är också mycket detaljerad.

Det här är något som vi kan uppskatta bättre om vi försöker infoga bilden som redan är beskuren med OH-film i ett annat foto.

Trimdetaljen i hårområdet ser mycket bättre ut här. Ganska överraskande, verkligen.

Kort sagt, ett verktyg som kan vara bra för våra små redigeringsuppgifter, med en AI som ger mycket bra resultat, enkel att använda och gratis. En hel kandidat som ska läggas till i favoritlistan i vår webbläsare.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found