De 5 bästa apparna att fokusera och studera utan distraktioner

Smarttelefonen är ett tveeggat svärd. Å ena sidan är det ett av de bästa verktygen att göra arbete, organisera eller konsultera information. Men tekniken har också sin mörka sida, och det är att den uppmuntrar förhalning till ett minimum som vi försummar oss själva.

Det spelar ingen roll hur gammal vi är, om vi har en mobil eller en dator i närheten det är mycket troligt att vi blir distraherade titta på irrelevanta saker på Internet, istället för att studera eller göra det arbete som vi måste leverera imorgon.

5 fantastiska appar som hjälper dig att fokusera, studera och bli mer produktiva

Lyckligtvis erbjuder samma svårfångade teknik som frestar oss med timmar och timmar av lekfullt innehåll lösningar för våra mest primära instinkter. Om vi ​​behöver fokusera några timmar och studeraDet här är några av de appar som vi bör installera på vår Android. De kommer utan tvekan att hjälpa oss att koppla ifrån sociala nätverk och få arbete gjort mycket lättare.

Vara fokuserad

Om vi ​​vill hålla oss borta från den sugande virvelvinden som är mobilen är detta ett av de mest kraftfulla alternativen. Med Stay Focused kan vi blockera appar och aviseringar så att du kan studera utan distraktioner.

Bäst av allt är dess mångsidighet. Låter oss ställa in användningsgränser (till exempel inte mer än 1 timme om dagen på Instagram) e timmeintervall där apparna förblir blockerade för användaren.

Ladda ner QR-kod Håll dig fokuserad - Appar och webbplatsblock Utvecklare: Innoxapps Pris: Gratis

Skog: håll fokus

Forest är en av de applikationer som spelar med användarens viljestyrka. Istället för att blockera åtkomst till vissa webbsidor eller applikationer, försök helt enkelt lägga mobilen åt sidan. Hur? Använd en dynamik av ansträngning och belöning.

Kommer du ihåg de klassiska Tamagochis? Utgångspunkten är mycket lika, bara att istället för att ta hand om ett virtuellt husdjur kommer vi att ha ett vackert träd. Först anger vi vilken tid vi vill vara "frånkopplade" för att studera.

Från det ögonblicket planterar Forest ett frö, och så länge vi håller oss borta från mobilen kommer det att växa tills det blir ett mycket vackert träd. Om vi ​​tvärtom använder mobilen för att kontrollera posten eller något annat, kommer plantan att vissna och ingenting växa. En mycket intressant metod för bekämpa mobilberoende.

Ladda ner QR-kod Forest : Stay Focused Developer: Seekrtech Pris: Gratis

Pomodone

Francesco Cirillo var universitetsstudent på 80-talet när han upptäckte att han slösade mycket tid när han studerade. Han kände sig oproduktiv, även om han i praktiken spenderade timmar och timmar på att "studera". En dag tog han upp en tomatformad köksur och räknade ner den till tio minuter, vilket tvingade sig att fokusera under de tio minuterna.

Han blev van vid lite 10 minuters helt produktiva perioder, varefter han tog en liten paus. Francesco kallade det pomodoro-metoden (bokstavligen "tomat" på italienska), och sedan dess är det en av de mest populära studieteknikerna.

Pomodone-appen är baserad på samma teknik. Först skapar vi en lista över uppgifter och sedan aktiverar vi en timer som markerar den tid som vi behöver för att utföra dem.

En mycket intressant applikation, som också erbjuder integration med andra tjänster som Wunderlist, Evernote, Todoistoch liknande för att exportera anteckningar och anteckningar på Android. Tappa inte ur sikte.

Ladda ner QR-kod PomoDoneApp: din uppgiftstimer och ToDo-utvecklare: Pomodone UAB Pris: Gratis

StudyBlue

Kommer du ihåg de typiska "kotletter" eller studiekort? På ena sidan av kortet en fråga skrivs och svaret på andra sidan. Även kända som flash-kort, dessa är ett av de mest använda studieverktygen för att lära sig och memorera begrepp.

StudyBlue är en app med vilken vi kan skapa våra egna flash-kort med frågor och svar. Något som kan vara bra för oss under tentamen, eftersom det gör att vi kan träna när som helst, var som helst. Det räcker att vi tar med oss ​​mobilen.

Förutom att kunna skapa våra egna studiekort, tillåter StudyBlue dig också att söka och använda andra användares kort. Något som kan vara mycket användbart, med tanke på att appen har mer än 10 miljoner användare och cirka 500 miljoner flash-kort.

Ladda ner QR-kod StudyBlue Flashcards och testutvecklare: StudyBlue Pris: Gratis

Hjärnans fokus

Vi avslutar med en annan produktivitetstimer. I det här fallet har vi en app som kombinerar programmet Block Focused-stilblockering med pomodoro-metoden. På detta sätt kan vi med hjärnfokus blockera applikationer medan vi har timern aktiverad. Något ganska praktiskt med tanke på att vi nästan alltid studerar med vår mobil vid vår sida.

Annars tillåter applikationen hålla en historia över tiden tillägnad varje uppgift, och andra intressanta funktioner, såsom möjligheten att aktivera timern från meddelandefältet, eller inaktivera WiFi och mobilt ljud under studietider.

Ladda ner QR-kod Brain Focus Productivity Timer Utvecklare: Brain Focus Pris: Gratis

Om du känner till någon annan studieapp som förtjänar att delas, tveka inte att besöka kommentarområdet. Tack för att du stannade till slutet!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found