Hur man säkerhetskopierar på Android - The Happy Android

Idag är vår smartphone praktiskt taget viktigare än vår stationära dator. Det är därför det är viktigt att vi i händelse av en eventuell haveri eller stöld har en säkerhetskopia av foton, filer, kontakter och till och med meddelanden som vi lagrar på vår Android-telefon.

I alla de metoder som vi kommer att bryta ner nedan kommer vi att visa hur man säkerhetskopierar Android utan att vara rootutan att behöva ha administratörsbehörighet på den mobila enheten eller surfplattan.

Innan du börjar, om vi har tappat bort våra multimediafiler och vad vi behöver är att återställa dessa filer, men vi har ingen säkerhetskopia, ta en titt på inlägget «Så här återställer du foton och videor på Android«.

Så här gör du en säkerhetskopia på Android med vårt Google Gmail-konto

En av fördelarna med att Android ägs av Google är möjligheten att göra trick som detta. Från Android-inställningarna kan vi konfigurera enheten för att synkronisera våra kontakter, lagrade WiFi-lösenord och data och inställningar för vissa appar (främst de från Google, som Chrome, mail, Google+ etc.).

För att synkronisera mellan vår telefon och vårt Google-konto, gå bara till "Inställningar → Konton”Och välj vårt Gmail-konto.

Klicka sedan på «Synkronisering«. Här ser vi en lista över alla applikationer och data som vi kan skydda: kontakter, kalender, Chrome, Gmail, Google Drive etc.

Slutligen, för att se till att all denna information och appar säkerhetskopieras, går vi till «Inställningar -> System -> Säkerhetskopiering«. Härifrån kommer vi att se till attSäkerhetskopiera till Google Drive"det är aktiverat.

Om det är första gången vi aktiverar den här fliken kanske vi också vill ta chansen att göra vår första säkerhetskopia. För att göra detta klickar vi på «Skapa en säkerhetskopia nu«.

I samma fönster ser vi andra intressanta data, som aktiva säkerhetskopior av vår samtalshistorik, applikationsdata, enhetsinställningar, SMS-meddelanden och andra.

På det här sättet, när vi har en ny terminal eller fabrik återställd, När vi konfigurerar vårt Google-konto för första gången visas automatiskt all data som vi har synkroniserat igen på telefonen.

Hur man säkerhetskopierar alla våra foton

Allt detta är bra, men som standard inkluderar denna typ av säkerhetskopia inte multimediafiler, videor eller foton. För att lösa detta problem har vi två alternativ:

  • Spara en säkerhetskopia på vår dator.
  • Lagra en kopia i molnet via en applikation.

Spara en säkerhetskopia på din PC eller Mac

För att spara en säkerhetskopia på datorn måste vi bara ansluta vår Android-enhet till vår dator med en USB-kabel. När vårt team har upptäckt enheten behöver vi bara leta efter mapparna «Nedladdningar«, “DCIM"Eller"Kamera”.

När vi har dem placerade kopierar vi dessa mappar och sparar en kopia på vår dator. Om vi ​​är Mac-användare måste vi installera programmet Android-filöverföring för att kunna göra backup.

Spara en säkerhetskopia i molnet

Ett annat ganska bekvämt sätt att hålla en säkerhetskopia av våra foton är att använda en app som ansvarar för att ladda upp dem till molnet. För detta kan du använda många appar som utför den här funktionen, till exempel Google Photos, Dropbox, Flickr, Photobucket eller Box.

Google Foton

Det är personligen min favorit, både för sin användarvänlighet och dess funktioner. Google Photos levereras förinstallerat som standard i många terminaler, och det är väldigt bekvämt att lagra foton och bilder så att de inte går förlorade om vi raderar enheten eller om den skadas.

  • Vi installerar Google Foton (om vi inte redan har det).
  • Vi öppnar rullgardinsmenyn och klickar på «Inställningar -> Säkerhetskopiera och synkronisera«.
  • Vi aktiverar fliken «Skapa säkerhetskopiering och synkronisering«.
  • Slutligen klickar vi på «Säkerhetskopiering av enhetsmapp»Och välj de mappar som vi vill skydda.

Dropbox

En annan ganska enkel lösning är att använda Dropbox: vi kan ladda ner den från HÄRoch en gång installerat aktivera säkerhetskopiering av foton enligt följande:

  • När vi öppnar Dropbox för första gången väljer vi "Aktivera kamerauppladdningar”.
  • Om vi ​​redan har Dropbox installerat kommer vi “Miljö"Och välj"Aktivera kamerauppladdningar”.

Vi kan också göra det möjligt för appen att spara en säkerhetskopia av våra videor.

Hur man gör en Android-säkerhetskopia av mina filer (PDF, DOC etc.)

När det gäller filer, som med foton, kan vi spara en kopia på vår dator eller ladda upp den till molnet. Om vi ​​gör kopian för hand behöver vi bara ansluta den mobila enheten till PC eller Mac och kopiera de filer som vi vill spara. De finns vanligtvis i mappen "Nedladdningar"Eller"Nedladdningar”Om det är en fil som vi har laddat ner från internet eller från vår e-post (om den inte kommer på den plats där vi har beslutat att spara dokumentet när vi skapar eller laddar ner det).

Om vi ​​vill spara filerna i molnet kan vi använda andra appar för molnlagring som Dropbox eller Google Drive. Google Drive kommer vanligtvis som standard på Android, och när vi vill ladda upp en fil behöver vi bara öppna Google Drive-appen och välja "+" och då "Öka”Att välja och ladda upp alla filer som vi vill spara i molnet.

Vi kan också ladda upp vilket dokument som helst till Google Drive genom att öppna det och trycka på delningsknappen.

Hur säkerhetskopierar du SMS-meddelanden på Android

De senaste versionerna av Android tillhandahåller säkerhetskopiering av SMS-meddelanden. Det är dock något som inte händer med äldre versioner av Android. I dessa fall måste vi installera en tredjepartsapplikation som ansvarar för att göra denna typ av säkerhetskopior.

En av de mest populära lösningarna ärSMS Backup & Restore, en gratis app med mer än 10 miljoner nedladdningar på Google Play, och som låter oss göra en säkerhetskopia av vårt SMS och ladda upp dem till molnet till Gmail eller Dropbox. Låter dig konfigurera automatiska och manuella säkerhetskopior etc. Mycket användbart.

Hur man gör en TOTAL Android-säkerhetskopia

Om du föredrar att sluta krångla kan du också använda en app som utför alla dessa åtgärder utan att först behöva kopiera foton, sedan kontakter, appar, SMS, etc. I dessa fall kan vi använda appar som MyBackup eller MyBackup Pro, som ansvarar för att göra en säkerhetskopia av praktiskt taget allt innehåll på vår Android-enhet.

Om vi ​​ska använda den här appen rekommenderar jag i alla fall Pro-versionen, som till och med betalas ger större tillförlitlighet (eller så kan vi göra ett preliminärt test med gratisversionen och se om det passar våra behov).

Hur säkerhetskopierar du SD-kort på Android

Slutligen, om vi vill göra en säkerhetskopia av SD-kortet bareback, det vill säga av alla SD-filer, är det bäst att ansluta den till en dator via en SD-kortplats och göra kopian för hand. Det är det snabbaste och enklaste.

Vi kan använda appar som MyBackup för att göra kopian, men SD-kort har vanligtvis ett ganska stort lagringsutrymme, och om vi vill kopiera allt utan åtskillnad kommer vi att spendera mycket utrymme och mycket data under processen. Om den kopia vi vill göra är å andra sidan selektiv, kan vi använda någon av de ovan nämnda metoderna för kopiering och återställning.

Slutligen kan vi inte förbise heller Backup av titan, förmodligen den mest kompletta applikationen av alla när det gäller säkerhetskopiering på Android. Det är ett utmärkt verktyg, men ja, bara inom räckhåll för användare med rotad terminal.

Relaterat: De 30 bästa rotapparna för Android

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found