Så här låser du upp en mobil utan att använda PIN, mönster eller lösenord

Android är ett operativsystem som tillåter användare att göra ändringar. Och eftersom detta riskerar datasäkerhet är det nödvändigt att genomföra skyddsåtgärder. En av dem är skärmlåset, med vilket vi lyckas förhindra andra från att få tillgång till informationen på enheten.

Skärmen erbjuder tre sätt att låsa: PIN, mönster och lösenord. Någon av dem kan konfigureras genom att komma åt enhetsinställningarna. Det verkliga problemet uppstår när datorn kraschar, och vi glömde det använda säkerhetselementet.

Det är ganska vanligt att användaren glömmer upplåsningsinformationen. Och därmed förlorar du åtkomst till enheten. Denna situation kan vara ganska stressande. Men det finns alternativ som hjälper dig att låsa upp skärmen. I dagens inlägg förklarar vi på ett enkelt sätt de steg som ska följas för att återställa säkerhetsinformationen och därmed kunna komma in i din dator igen. Låt oss gå dit!

Låsa upp skärmen på enheter med Android-operativsystemet

De flesta användare av mobila enheter får panik när de tycker att telefonen är låst. Det är ganska vanligt att de inte kommer ihåg PIN-koden, mönstret eller lösenordet, som de brukar använda för att komma åt skärmen. Google har utvecklat återvinningsmetoder, eftersom det är en situation som uppstår mycket regelbundet. Och att byta lag är inte ett alternativ som kan tillgripas när som helst.

Det finns flera sätt att lösa detta problem. Därefter kommer vi att beskriva de vanligaste, som inte nödvändigtvis är de enklaste. Användaren kan utforska dessa olika alternativ, även om det inte garanteras att de alltid kommer att lyckas.

1- Hitta min enhet

Det är ett alternativ endast tillgängligt på Google-plattformen. Android-enheter behöver ett Gmail-konto för att få åtkomst till alla dess funktioner. Om du har aktivt Hitta min enhet, sedan från en dator är det möjligt att blockera eller radera enheten. Men även med samma verktyg kan vi skapa ett nytt lösenord som låter oss låsa upp det.

Sättet att göra denna upplåsning är att komma åt webbplatsen myaccount.google.com/find-your-phone. Du måste ange informationen från logga in på ditt Google-konto. Välj sedan den enhet som är låst och klicka på Lås ditt telefonalternativ.

Det gör att du kan skapa ett nytt lösenord. När du har skapat det här nya lösenordet anger du det på den låsta enheten. Gå nu till inställningarna och konfigurera låssystemet igen.

2- Återställ ditt lösenord via Gmail

Det är ett giltigt alternativ när den blockerade enheten är en dator som har en gammal version av Android. Det enklaste sättet att avblockera det är via ditt Gmail-konto. För att göra detta måste du försök att låsa upp team fem gånger utan framgång.

Detta aktiverar alternativet "Glömt ditt lösenord". Därefter är det nödvändigt att ange din e-postadress samt lösenordet för att låsa upp enheten. Kom ihåg att du måste ha en internetanslutning för att utföra denna åtgärd.

3- Smartlock

För varje Android-uppdatering finns fler och fler säkerhetsmetoder tillgängliga. Ett av alternativen är den tidigare konfigurationen av Smartlock. När du köper utrustningen är det nödvändigt att aktivera det här alternativet. Det kommer att spara många framtida problem relaterade till skärmlåset. Därefter kommer vi att förklara hur man använder det.

Det är en Google-administratör som låter dig lagra information relaterad till säkerhet. Och det är nödvändigt för vissa applikationer. För att använda detta alternativ, gå in på den här webbplatsen //passwords.google.com. Här visas en lista över alla lösenord som har lagrats i ditt konto. Leta upp PIN-koden och ange den för att låsa upp telefonen.

4- Säkert läge för att inaktivera lås från tredje part

Det är användbart om blockeringen sker genom så kallade blockeringsappar från tredje part. För detta är det bästa alternativet att låsa upp mobilen genom att ringa "Säkert läge". Den kan aktiveras genom att starta om telefonen, men tredjepartsapplikationer inaktiveras.

Användningen av det här alternativet varierar från enhet till enhet. Men på de flesta av dessa kan den aktiveras genom att hålla ner av-knappen. Det tillåter visning av ett fönster med alternativet av. Håll nedstängning nedtryckt tills du ser ett meddelande om att starta i säkert läge, vilket du måste acceptera. Därefter avinstallerar du låsappen direkt.

ADB för borttagning av låssystem

Detta är det mest komplicerade sättet att låsa upp din mobiltelefonskärm. Det här alternativet är idealiskt för dem som har kunskap inom med ADB-kommandon. Innan proceduren påbörjas måste USB-felsökningsalternativet vara aktiverat och ADB-paketet installerat på datorn (du kan se alla detaljer i DENNA ANDRA POST).

Det första kommer att vara att ansluta din Android-enhet till datorn. Gå nu in i ADB-katalogen. Följande kommando ska köras: "Adb-skal rm /data/system/gesture.key". Efter detta är det nödvändigt att starta om enheten, låsningssystemet inaktiveras.

En detalj som aldrig bör glömmas bort är att denna möjlighet kommer att fungera så länge som USB-felsökning är aktiverat. Datorn måste också beviljas behörighet för att komma åt informationen på enheten. Annars är det inte möjligt att utföra ADB-kommandona för upplåsning.

Du kanske är intresserad: Grundläggande guide till ADB-kommandon för Android

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found