Topp 10 RPG för Android - The Happy Android

De RPG (Rollspel eller Rollspel) var en av de första genrerna för videospel som framgångsrikt gjorde språnget till mobila enheter. Det finns många kvalitetsspel och spel på Android, både JRPG och RPG att använda, sedan urminnes tider.

Idag tittar vi på några av de bästa RPG: erna som vi kan hitta för Android-surfplattor och telefoner i Google Play Butik. Gå!

De 10 bästa RPG-spelen för Android, gratis och betalda

Det första man ska säga är att även om det finns riktigt bra gratis RPG: er - som vi också kommer att namnge i den här listan -, de flesta av de stora titlarna och sagorna i genren betalas. Vilket innebär att om vi vill spela spel som Baldur's Gate eller KOTOR i vår terminal, måste vi gå igenom kassan.

Star Wars: Knights of the Old Republic

Star Wars: Knights of the Old Republic (även känd som KOTOR) är en Äventyr RPG där vi hamnar i en ung Jedis skor. Under hela spelet, och beroende på vilka beslut vi fattar, kommer vi antingen att vara trogna mot ordningen eller sluta bli en Sith Lord.

Ett riktigt tätt spel med många uppdrag, mer än 40 olika krafter och många saker och förbättringsalternativ.

Ladda ner QR-kod Star Wars ™: KOTOR Utvecklare: Aspyr Media, Inc. Pris: 10,99 €

Evoland

Evoland det är ett unikt spel i sitt tillvägagångssätt. Du börjar spela i en 2D-miljö, för att utvecklas till 3D, göra en intressant resa genom videospelens historia. Den har delar av hack-n-snedstreck och turbaserade strider, och när vi går igenom spelet kommer vi att låsa upp nya miljöer och spelmekanik.

Ladda ner QR-kod Evoland Developer: Playdigious Price: 2,99 €

Dragon quest

Dragon Quest-sagan Det har många översättningar till Android av spel som har blivit sanna klassiker för videokonsoler. Från den första Dragon Quest, genom resten av titlarna på franchisen till DQ VII, alla är tillgängliga på Android för priser från 2,99 euro för första delen till 19,99 euro för den senaste Dragon Quest VII.

Var uppmärksam eftersom de är spel som tar mycket utrymme, eftersom det i fallet med till exempel Dragon Quest VII är en fullständig kopia av konsolversionen av PS2 och det betyder att den väger 1,4 GB.

Ladda ner QR-kod DRAGON QUEST Utvecklare: SQUARE ENIX Co., Ltd. Pris: 3,49 € Ladda ner QR-kod DRAGON QUEST VIII Utvecklare: SQUARE ENIX Co., Ltd. Pris: 21,99 €

Eternium

Eternium är ett av få RPG: er som vi hittar på Android med dessa två egenskaper:

  • Det är gratis.
  • Den kan spelas utan att vara ansluten till Internet (off-line).

Det är en blandning av RPG och hack-n-snedstreck och den har en galen blandning av robotar, skelett, demoner, utomjordingar och vad du än kan tänka dig. Den har flera uppdrag, objekt som vi måste hitta och förbättringsalternativ. I slutändan blir det lite repetitivt, men i alla fall en av få gratis RPG som är värda att prova.

Ladda ner QR-kod Eternium Developer: Making Fun Price: Gratis

Sista fantasin

Precis som med Dragon Quest har Square Enix en aning med Final Fantasy-serien på Android. Eftersom den första Final Fantasy som kom ut 1987 i Japan, till mer moderna titlar som FF VII eller Final Fantasy Brave Exvius, erbjudandet är verkligen överväldigande.

Vi kan hitta från freemium-spel som Final Fantasy XV: A New Empire eller FF Brave Exvius, upp till andra som överstiger 15 euro, såsom FF V, FF VI, FF VII och FF IX. Om du gillar enkel strategi är du välkommen att prova Final fantasy taktik, ett bra spel som också är ganska bra (det når inte 7 €).

Ladda ner QR-kod FINAL FANTASY BRAVE EXVIUS Utvecklare: SQUARE ENIX Co., Ltd. Pris: Gratis Ladda ner QR-kod FINAL FANTASY TACTICS: WotL Developer: SQUARE ENIX Co., Ltd. Pris: 13,99 €

Pocket mortys

Om du gillar Rick & Morty animerade serie och du också är ett fan av den mest klassiska Pokémon måste du prova Pocket Mortys. Och inte bara för att det är gratis, utan för att det är det närmaste du hittar till ett enkelt Pokémon-spel på Android.

Ladda ner QR-kod Rick and Morty: Pocket Mortys Utvecklare: [vuxna simma] spel Pris: Gratis +

Baldur's Gate

Ett RPG gamla skolan av de goda. Stor karaktärsutveckling, riktigt svåra uppdrag och med alla DLC: er som kom ut på dess tid inkluderade. Det är ett djupt spel som tar timmar (den första Baldur är till exempel 60 timmar + utvidgningar), men om du gillar den här typen av spel bör du definitivt prova både Baldur's Gate I och Baldur's Gate II.

Ladda ner QR-kod Baldur's Gate Enhanced Edition Utvecklare: Beamdog Pris: 10,99 €

Trolldom!

Trolldom! är ett textbaserat RPG, och på ett sätt kan det liknas med läsa en roman. Berättelsen kommer att förändras i enlighet med de beslut vi fattar, i en värld som vi måste utforska efter behag. Ett ganska originalt RPG som slipper lite från de vanliga standarderna. Sagan har redan fyra titlar.

Ladda ner QR-kod trolldom! Utvecklare: inkle Ltd Pris: 5,49 €

Pixel Dungeon

Pixel Dungeon är ett RPG med öppen källkod, vilket innebär att vi förutom originalet kan hitta många varianter tillgängliga på Google Play. Den spanska versionen är gjord av Rodrigo Pan, naturligtvis är den gratis, och i den hittar vi ett roligt spel av typen roguelike med riktigt attraktiv pixelkonstgrafik.

Ladda ner QR-kod Pixel Dungeon ES Utvecklare: Rodrigo Pan Pris: Gratis

Fire emblem hjältar

Fire emblem hjältar, ett av få Nintendo-spel hittills på Android. En strategi-RPG med turbaserad strid och där vi kommer att se komos av karaktärer från andra Fire Emblem-spel. Spelet är gratis med möjlighet att göra köp i spelet (även om de inte är obligatoriska för att slutföra spelet).

Ladda ner QR-kod Fire Emblem Heroes Utvecklare: Nintendo Co., Ltd. Pris: Gratis Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found