Skillnader mellan den internationella och den kinesiska versionen av en Android-mobil

Vad är skillnaden mellan dem den internationella eller globala versionen från en telefon den kinesiska versionen från samma enhet? Om vi ​​är vana att köpa i kinesiska butiker som GearBest, AliExpress, TomTop och liknande, kommer vi säkert att ha ställt den här frågan någon gång.

I själva verket är det något att ta hänsyn till, eftersom märken som Xiaomi, Huawei och många andra har väldigt olika priser för samma smartphone-modell, beroende på ROM eller Android-bild som kommer fabriksinstallerad.

Normalt är ROM eller kinesisk version vanligtvis mycket billigare, men är det verkligen värt det? Finns det oöverstigliga skillnader eller är det ett lönsamt förslag? Låt oss se!

Vilka är skillnaderna mellan den internationella versionen (Global ROM) och den kinesiska versionen av en mobiltelefon?

Antag att vi just har köpt en Xiaomi Mi 9 i sin kinesiska version. Det är en enorm high-end med Snapdragon 855, 48MP trippel kamera och 8 GB RAM. En fantastisk terminal som dock visar en skillnad på nästan 100 euro mellan sin internationella version och versionen med kinesisk ROM av samma modell.

Språkpaketet

Det första och mest anmärkningsvärda inslaget i den kinesiska versionen av Global ROM är språket. Kinesisk ROM är inte flerspråkig, vilket betyder att Det erbjuder endast kinesiska och engelska språk.

Dessutom finns engelska men endast delvis, med vissa avsnitt även i mandarin.

Språkfrågan är något vi kan lösa installera ett flerspråkigt paket. En process som varierar beroende på varumärke och modell på vår enhet. Enligt exemplet med Xiaomi Mi 9, för att ha terminalen på spanska, måste vi installera MIUI 10, vilket ger ett flerspråkigt paket.

Google Play Butiks integration

Det värsta problemet är dock relaterat till tjänsterna i Google Play Store. Vanligtvis Kinesiska versioner av Android kommer inte med Google Play Storeinstallerad. När det gäller Xiaomi ersätts Google App Store till exempel av Mi Store, vilket är ganska besvärligt.

Google-butiken är vanligtvis inte installerad i många terminaler i det asiatiska landet.

Vi kan verkligen installera Play Store för hand, men integrationen är vanligtvis aldrig klar. Detta översätts till exempel när du öppnar en länk: systemet tillåter inte att Play Store är inställt som standardapp.

Bortsett från det kan vi också ha problem när det gäller synkronisera våra Google-data till telefonen.

Vissa frekvensband är inaktiverade

En annan skillnad mellan globala utgåvor - även kallad Hong Kong-version- och kineserna är LTE-banden. Frekvensbanden som telefonerna kan använda är förinställda (på / av) på fabriken på enhetens inbyggda chip.

Många terminaler tillåter användning av samma band oavsett telefonversion, men i vissa fall finns det skillnader med LTE-bandet 20 mellan den kinesiska och den internationella versionen. Det kanske inte är så betydelsefullt för vissa användare, men det är ett faktum att ta hänsyn till - beroende på de band som vårt telefonbolag verkar i.

Sammanfattning av frekvensband per operatör i Spanien. | Källa: ADSLZone

Slutsatser

Så är det värt att köpa en kinesisk version om den kommer ut till ett bättre pris? Det är uppenbart att om vi får en kinesisk mobil måste vi göra några ändringar för att kunna använda den på spanska och ha Play Store.

I de flesta fall är det bäst att installera en global ROM för att både flerspråket och Play Store ska vara perfekt integrerade. Naturligtvis är det inte en uppgift för nybörjare, eftersom blinkning av en ROM kräver installation av en anpassad återställning. Och det är något som tar lite tid och ansträngning. Om det kompenserar oss, perfekt.

Tyckte du att det här inlägget var användbart eller intressant? Om så är fallet skulle jag uppskatta det om du skulle ge mig en LIKE eller dela den på Facebook med dina vänner. Det hjälper mig mycket! Tack underarmen!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found