10 nostalgiska ljud från det förflutna: så här lät vintage-teknik

Med den ostoppbara utvecklingen av teknik har enheter blivit väldigt tysta: de har blivit så dämpade att de knappast verkar vara där. Men det var inte alltid så här. I årtionden gjorde prylar buller, och ibland skrek de till och med till dig. Om du började använda Internet på 90-talet kommer du säkert ihåg ljudet som är så karakteristiskt för de första modemen. Briiippppluplupbreeepptktk!

10 tekniska ljud som tar dig tillbaka till det förflutna

I följande lista har vi sammanställt några av de "symfonierna" och gamla ljud som avges av de olika fauna- och teknologikvarorna som svärmade över många av de vanliga medborgarnas hem för några decennier sedan.

Tillgång till internet via telefonlinje

Under de tidiga åren av Internet gjordes anslutningar med 56 000 modem via telefonlinjen. Detta gjorde att om någon ringde dig stängde internetanslutningen automatiskt (anslutning som förresten debiterade dig till priset för ett lokalt samtal). Varje gång du ville återansluta var du tvungen att lyssna på nytt till modemets ljud som gjorde sitt jobb med stora svårigheter och avger en slags robotkakofoni av de mest störande.

Windows 95 välkomstljud

Windows 95-inloggningsmelodin med det pianot och harporna fick dig att tro att du stod framför ett nästan magiskt verktyg (även om du bara använde datorn för att spela Carmaggedon, rita bilder med Paint och något annat arbete med Word).

Datorns diskettenhet

Om ljudet från modemet redan var lite melodiskt och lite irriterande var datorns diskettenhet bäst. När läsaren försökte läsa magnetremsan på disketten verkade det som om datorn försökte få kontakt med en utomjordisk civilisation.

Punktmatrisskrivare

Matrisskrivare har ett mycket distinkt ljud som är mest behagligt för örat. Som om han var en tatueringskonstnär som tryckte bläcket på en duk, i det här fallet på papper.

Game Boy (Startup Sound)

Nintendos första bärbara konsol såg hemskt ut när solen slog i ansiktet och tappade ut många batterier, men det var fortfarande en riktig behandling för barn vid den tiden. Dess signatur startljud var startpistolen för en maskin med oändliga timmar av kul.

Skrivmaskin

Få saker är roligare än att trycka på knapparna på en skrivmaskin. En upplevelse som har gått förlorad till förmån för membrantangentbord och mekaniska tangentbord. Även om denna typ av "ordbehandlare + skrivare = allt i ett" -enheter var tunga och opraktiska, hade de sin charm som knappast kunde överträffas.

MSN meddelande

Messenger, ett av de första flirtaverktygen som gjorde att många människor utanför teknikvärlden, förutom de vanliga fyra nördarna, uppmuntrades att hyra en internetanslutning. Föregångaren av WhatsApp hade ringsignaler och ljud som var omisskännliga, och som redan är en del av internethistorien.

VHS-bandspelare

Innan Internet dök upp och folk började dela filmer på emulen, om du ville se en film, var du tvungen att gå ner till videobutiken och hyra ett VHS-band. Det karaktäristiska ljudet som huvuden gjorde när bandet spolades tillbaka är det mest legendariska, även om det på sin tid innebar att spendera en bra tid varje gång du ville gå tillbaka och hitta en specifik scen.

Ring upp telefon

Uppringtelefoner var normen på 80-talet. Även om det kan verka som ett mycket marsinstrument för de yngsta på platsen, ville man ibland ringa någon för att ringa numret och höra det mekaniska ljudet från hjulet. . Sedan på 90-talet kom de digitala telefonerna med sina små knappar och deras saker, mycket mer funktionella (men tråkiga).

Freestyle

En annan analog produkt med massor av knappar att trycka på. Det fanns inte ett fåtal kassetter som var anslutna, vilket tvingade oss att göra kirurgarbete för att försöka reparera röran och kunna lyssna på lite musik.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found