De bästa fjärrskrivbordsapparna för Android - The Happy Android

De applikationer för fjärrskrivbord de är ett viktigt verktyg för att tillhandahålla teknisk fjärrsupport. På en personlig nivå har de också sin smula, eftersom de tillåter oss att ansluta till hemdatorn och interagera med den även om vi är på jobbet, på college eller 800 km bort med en väldigt cool colacao.

I flera år har denna typ av verktyg endast varit begränsade till stationära datorer, men med standardiseringen av Android och iOS har apparna från fjärråtkomst till PC från mobila enheter de har förökat sig som svampar. Här går vi igenom några av de mest framstående gratislösningarna.

De bästa Android-applikationerna för att komma åt en dator via fjärrskrivbord

Fjärrskrivbordsapplikationer är ganska enkla att använda. Vi måste bara ha appen i tjänst på båda enheterna (klient / server) och ansluta med en åtkomstnyckel. Om du har några frågor, tveka inte att gå igenom denna andra POST där vi förklarar i detalj med praktiska exempel hur dessa typer av anslutningar görs.

Chrome fjärrskrivbord

Om du har Chrome-webbläsaren installerad på din dator är det här det enklaste sättet att fjärransluta och hantera skrivbordet. Det är kompatibelt med Windows-, Mac-, Linux- och Chromebook-datorer och det har också en mobilapplikation för både Android och iOS.

Ladda ner QR-Code Remote Desktop för Chrome Utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Applikationen är helt gratis och allt vi behöver göra är att installera den på den dator vi vill fånga genom att komma åt den officiella Chrome Remote Desktop-webbplatsen och följa instruktionerna. Därefter installerar vi appen på vår telefon, ange identifikation och PIN-kod som visas på den stationära datorn och på mindre än en tupp galar kontrollerar vi den från skärmen på vår mobila enhet.

Microsoft Remote Desktop

Microsoft har också sin egen applikation för att fånga datorer och virtuella maskiner på avstånd. Verktyget är kompatibelt med Windows Professional, Windows Enterprise Y Windows Server, så det följer att det är en applikation som är särskilt inriktad på näringslivet.

Ladda ner QR-Code Remote Desktop 8 Utvecklare: Microsoft Corporation Pris: Gratis

Microsoft Remote Desktop finns på både Android och iOS, det erbjuder ljud- / videostreaming av hög kvalitet och pekstyrning från Windows 8. Ett mycket kraftfullt verktyg, även om det spelar mot det att det inte är så enkelt att installera och konfigurera som andra liknande applikationer. Microsoft har gjort tillgänglig för sina användare omfattande dokumentation för att få ut mesta möjliga av det, som vi kan konsultera HÄR.

Teamviewer

Teamviewer är en av de äldsta och mest populära fjärrskrivbordsapplikationerna. Den har haft en mobilversion i flera år och sanningen är att den fungerar lika bra som PC-versionen.

Licensen är helt gratis om vi ska använda applikationen för personligt bruk, dock erbjuder funktioner på företagsnivå (behörigheter, 256-bitars AES-kryptering, dubbelriktad filsändning, fjärrstart, etc.), vilket gör det till ett riktigt kraftfullt verktyg. Nu innehåller programvaran kod för att upptäcka eventuell kommersiell användning som användaren kan göra, i vilket fall de kommer att blockera åtkomst till applikationen.

Teamviewer är kompatibel med Android och iOS och låter dig fånga datorer med Windows, Mac OS, Linux, Android och till och med enheter som Windows Mobile och Blackberry.

Ladda ner Teamviewer för Android

VNC Viewer

En annan klassisk applikation för att fånga datorer som också har gjort språnget till mobila enheter framgångsrikt. Dess funktion är som följer: först installerar vi applikationen VNC-server på datorn vill vi ha fjärråtkomst och sedan installerar vi VNC Viewer på enheten från vilken vi ska ansluta.

Serverapplikationen stöder de flesta operativsystem, från Windows och Mac gå förbi Linux och till och med Raspberry Pi. Klientapplikationen (Viewer) för sin del har samma stöd, inklusive Android och iOS.

Ladda ner QR-kod VNC Viewer - Utvecklare för fjärrskrivbord: RealVNC Limited Pris: Gratis

VNC använder end-to-end-kryptering och anpassat lösenordsskydd för varje servermaskin. På mobila enheter fungerar pekskärmen som en mus, även om den också är kompatibel med Bluetooth-tangentbord.

Ladda ner VNC för alla operativsystem HÄR.

Splashtop Personal

Splashtop presenterar en affärsmodell som mycket liknar Teamviewer och erbjuder applikationen gratis för personligt bruk. När det gäller dess funktion, å andra sidan, liknar den mer VNC: systemet har en serverapplikation (Splashtop Streamer) för de datorer som vi vill ansluta till, och en klientapplikation (Splashtop Personal App) för den enhet som vi kommer att användas som fjärrkontroll.

Capture-applikationen är mycket mångsidig och har versioner för Android, iOS, Kindle Fire, macOS, Windows Phone och Windows XP / 7/8/10. Slutligen är det värt att nämna att det är en av de mest rankade fjärrskrivbordsapplikationerna i Play Store.

Ladda ner QR-kod Splashtop Personal - Remote Desktop Developer: Splashtop Pris: Gratis

Ladda ner personlig Splashtop för alla system HÄR.

Du kanske är intresserad: Hur man ansluter en Android-telefon till TV: 6 metoder som fungerar

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found