Elephone A4 Pro i recension, ny prisvärd klon av Huawei P20 Pro

Det verkar som om Huawei P20 Pro markerar skolan. Du vet redan att ett bra sätt att mäta framgången för en terminal är antalet kinesiska kloner och imitationer som kommer ut på marknaden. I det avseendet, Elephone A4 Pro går med i katalogen över "inspirerade" mobiler i den asiatiska tillverkarens juvel.

I dagens granskning tittar vi sedan på Elephone A4 Pro, en mobil med mellanhårdvara, ett mycket billigare pris och en design som sticker ut över allt annat - hur kan det vara annars.

Elephone A4 Pro i analys, en mobil med 4 GB RAM, en bra processor och en ny färg: Medium Orchid

Låt oss vara tydliga. Detta är inte den första (inte heller den bästa) klonen av Huawei P20 Pro som vi ser här. Där har vi UMIDIGI Z2 Pro, med färger som är närmare originalets "Twilight" -smak och upp till 6 GB RAM-minne.

Den nya Elephone-modellen, å andra sidan, tar bort sin egen lutningsfärg från ärmen och monterar "bara" 4 GB RAM. I gengäld erbjuder det ett resultat i Antutu något högre än UMI-modellen och är också billigare. Men låt oss gå in i detalj ...

Design och display

Elephone A4 Pro utrustar en 5,85-tums skärm med HD + upplösning (1512 x 720p) och det oundvikliga hacket eller toppklass. Ramen är gjord av rostfritt stål och dess kristalliserade hölje ger den en förstklassig touch som alltid uppskattas (ja, du vet redan att denna typ av finish oftast lämnar många markerade märken).

Terminalen har måtten 15,04 x 7,28 x 0,80 cm, väger 189 gram - medelvikt - och finns i svart och "Medium Orchid. Den senare, tillverkad med en teknik som tillverkaren har kallat "Nebula Gradient", och som är en lutning som går från blått till fuchsia. Fingeravtrycksdetektorn placeras den här gången på en av sidorna på telefonen.

Kraft och prestanda

Hårdvara är en av de bästa aspekterna av A4 Pro. Å ena sidan har vi en SoC Helio P23 Octa Core på 2,0 GHz, 4 GB RAM och 64 GB intern lagring som kan utökas upp till 256 GB med kort. Operativsystemet, Android 8.1 Oreo.

Tack vare Mediatek Helio P-linjechipet har vi en prestanda som överstiger de vanliga smartphonesna med MTK6750-chips - det vanligaste i detta prisklass. På benchmarkingnivån har vi sett flera resultat, men vi kan säga att den har en poäng som svänger mellan 62 000 och 80 000 poäng i Antutu. Inte dåligt.

Kamera och batteri

När det gäller kameran passar Elephons nya smartphone en 16MP bakre kamera med blixt och autofokus. För selfieområdet, en 8MP-lins. En kamera utan många krusiduller, men med en bra upplösningsnivå.

Till batteriet har tillverkaren valt ett 3000mAh batteri med snabb laddning via micro USB. Här saknas USB typ C och lite mer kapacitet, men vi tröstar oss med att veta att laddningstiderna blir riktigt låga.

Anslutning

När det gäller resten av funktionerna, kommentera att A4 Pro har en plats för Dual SIM (nano + nano), Bluetooth 4.0, ansiktslåsning, Dual WiFi och stöd för FDD-LTE, GSM, TDD-LTE och WCDMA-nätverk.

Pris och tillgänglighet

Elephone A4 Pro är i fas för försäljning och för närvarande Det kan fås för $ 179,99, ungefär 159 euro att byta, på GearBest. Försäljningen kommer att vara aktiv under 17 och 31 augusti och leveranser sker från 3 september.

Kort sagt, vi står inför en terminal som drar mycket bild. Det ser hack ut, det ser oändlig skärm och till och med en lutning i sitt kristalliserade hölje som gör det till ett godis att se.

Föreställningen pekar på ganska bra nivåer för vad som är ett mellanklass på 150 euro. Vi saknar dock en skärm med Full HD-upplösning och kanske lite lättare, med tanke på att batteriet också är något lättare än vanligt. Vi kan inte säga att det är tungt, men 10 eller 15 gram mindre skulle hjälpa oss att se det med bättre ögon.

För resten, en effektiv telefon med en mer än attraktiv estetik.

GearBest | Köp Elephone A4 Pro

Meddelande till navigatörer: Om vi ​​tittar på Internet ser vi flera motstridiga uppgifter om specifikationerna för Elephone A4 pro. Vissa webbplatser indikerar att den har en Full HD + -skärm, ett 4000 mAh batteri eller en högre benchmarking i Antutu. Alla webbplatser som säljer den här smarttelefonen indikerar att dess verkliga egenskaper är vad du ser i denna recension. Med tanke på att det är butikerna som måste möta användaren, litar vi på den senare mer än informationen som visas på de andra webbplatserna med "uppsvälld" data.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found