Hur man använder en Android-mobil som en WiFi-router - The Happy Android

Med Android det är oerhört enkelt dela anslutningen av vår mobiltelefon för att använda den som en WiFi-router. På detta sätt kan vi dra nytta av dataanslutningen på vår smartphone för att ansluta till internet från andra enheter, till exempel från en bärbar dator.

Denna funktion kallas nätdelning eller nätverksankareoch förutom att det är väldigt enkelt att konfigurera levereras som standard på alla Android-terminaler (vi behöver inte installera någon tredjepartsapp). Om du aldrig har delat telefonens internetanslutning, fortsätt läsa eftersom det kommer att intressera dig!

Så här gör du din Android-telefon till en WiFi-router: 3 olika metoder för att dela Internet genom internetdelning

Det finns tre sätt att "kristallisera" den delade anslutningen på Android:

  • Vi kan använda internetdelning genom en USB-anslutning.
  • Ett annat sätt är att dela anslutningen skapa ett WiFi-nätverk.
  • Slutligen har vi också möjligheten att dela Internetanslutning via Bluetooth.

Hur man delar internetanslutning via USB på Android

Om det vi letar efter är att dra nytta av dataanslutningen på vår smartphone för att ansluta från en bärbar dator, USB-delning Det är det bästa alternativet eftersom vi på detta sätt kan spara en betydande batteriförbrukning på telefonen.

För att aktivera USB-delning:

  • Anslut din Android-enhet till en PC eller bärbar dator med en USB-kabel.
  • Gå till Android-inställningsmeny och i avsnittet om trådlösa anslutningar och nätverk Klicka på "Mer”. Gå sedan till "Internetdelning och Wi-Fi-zon”Och aktivera fliken”USB-delning”.

Hur man delar internetanslutningen med mobilen som en WiFi-router

Ett annat mycket användbart sätt att dela vår anslutning är skapa ett WiFi-nätverk, förvandlar vår Android-enhet till en liten router. Denna funktionalitet kan komma till nytta om vi inte har en USB-kabel till hands eller om vi vill dela anslutningen med en annan mobiltelefon.

Så här skapar du ett WiFi-nätverk från Android:

  • Gå till Android-inställningsmeny och i avsnittet om trådlösa anslutningar och nätverk Klicka på "Mer”. Gå sedan till "Internetdelning och Wi-Fi-zon”.
  • Välj "Ställ in Wi-Fi-zon”Och ange en namn för WiFi-anslutning och en åtkomstlösenord. Klicka på "Ha kvar”.
  • Avsluta genom att aktivera alternativet “Bärbar Wi-Fi-zon”.

Hur man delar internetanslutning via Bluetooth

Det här alternativet är det mest rekommenderade om vi befinner oss på en plats med många människor och vi inte vill att någon ska försöka dra nytta av vår dataanslutning. Om vi ​​gör det nätdelning för Blåtand Vi ser till att endast auktoriserade enheter använder den. Det vill säga, vi skapar ett slags exklusiv WiFi-router.

Dela internetanslutning via Bluetooth Det är väldigt enkelt:

  • Gå till Android-inställningsmeny och i avsnittet om trådlösa anslutningar och nätverk Klicka på "Mer”. Gå sedan till "Internetdelning och Wi-Fi-zon”.
  • Aktivera “Internetdelning via Bluetooth”.

Nu behöver vi bara ansluta en enhet via Bluetooth så att den kan njuta av internetanslutningen till vår Android-terminal.

Som du kan se, 3 olika sätt att dela internetanslutningen på vår smartphone och alla riktigt enkla att konfigurera.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found