De bästa platserna att lära sig japanska online - The Happy Android

Sedan jag var liten har jag alltid lockats av den japanska kulturen. Jag minns fortfarande hur många år sedan jag beställde en bok per post för att lära mig japanska från en bokhandel i Barcelona. Det var tiden före internet, och saker och ting var långsamma.

Så när månaderna gick och till jul fick jag ett paket från Barcelona, ​​tänkte jag att jag äntligen kunde lära mig något av språket i landet där Godzilla föddes. När jag öppnade paketet var det bara ett julhälsningsbrev som tackade dig för att du var en så bra kund och för att shoppa i din butik. Men du har inte ens skickat mig den jävla boken, c @ b5 # 3 $! Argh!

De 5 bästa onlineplattformarna för att lära sig japanska hemifrån

Saken är att jag till slut aldrig kunde lära mig japanska, boken kom aldrig och sedan tappade jag lusten. Men Hej! Jag är inte ett exempel att följa alls, så om du funderar på att lära dig något av det japanska språket, vet att det finns några ganska trevliga webbplatser som gör det väldigt enkelt för oss.

Obs! De bästa webbplatserna för att lära sig japanska online är på engelska, så först och främst se till att du har åtminstone lite behärskning av detta språk.

JapanesePod101

Denna webbplats är en av de mest populära för lära dig japanska genom att lyssna. I grund och botten är det ett bibliotek med podcasts med olika svårighetsgrader (nybörjare, mellanliggande, avancerade), där varje podcast visar en liten konversation tillsammans med relevanta förklaringar och översättningar.

Först hör vi fraser på tydliga och långsamma japanska och gör sedan rätt översättning. Allt detta tillsammans med förklaringar om nya ord som används, grammatiklagar och alla intressanta detaljer som vi måste ta hänsyn till.

I allmänhet är det ett mycket roligt sätt att lära sig japanska, och genom att skapa ett gratis konto kan vi börja bygga grunden för att lära sig att tala japanska.

Besök JapanesePad101

Tae Kims guide för att lära sig japanska

Om vi ​​vill bli mästare på japansk grammatik, inget bättre än att besöka Tae Kims webbplats. Det är mindre prickigt än JapanesePod101, men det har en riktigt omfattande mängd material som gör det värt länge.

Här kan vi lära oss enkla saker som att göra en jikoshokai (hälsning eller presentation), till mer komplexa begrepp som keigo (hedersspråk). Sanningen är att vi står inför en helt gratis webbplats full av information, både för nybörjare och för mer avancerade studenter. Webbplatsen har också informativa guider om skillnaden mellan skriftlig och muntlig japansk. Kort sagt, en kunskapsstam som rekommenderas.

Besök Tae Kims guide för att lära sig japanska

Puni Puni

Även om Puni Puni verkar som en webbplats riktad till en barnpublik, bör vi inte vilseleds, eftersom den helt täcker de fyra grundläggande undervisningsmetoderna för att lära sig japanska: läsa, skriva, lyssna och tala.

Med lektionerna på denna attraktiva sida kan vi lära oss genom detaljerade hiragana- och katakana-guider. Vi kommer också att lära oss varför det är så viktigt att förstå skillnaderna mellan de två och när vi ska använda var och en av dem.

Besök Puni Puni

CosCom

Första gången vi går in i CosCom riskerar vi att känna oss överväldigade, och det är att vi inte står inför den typiska plattformen för att lära oss japanska och det är det. Webbplatsen erbjuder också kulturell information, nyheter om Japan och till och med väderprognosen, bland många andra saker.

I vilket fall som helst är webben avsedd att vara en lärplattform. Klasserna som vi hittar här sträcker sig från de mest grundläggande orden till grammatik och mer avancerade samtal på japanska. Det finns utbildningar i ljudformat och andra skriftliga, där vi lär oss att skilja mellan hiragana, katakana och kanji, liksom hur man skriver och uttalar korrekt på japanska.

För varje lektion hittar vi också tillhörande artiklar för att omsätta det vi har lärt oss i praktiken. Kort sagt, en annan och mycket komplett plattform.

Besök CosCom

Youtube

På YouTube finns det utrymme för allt vi kan tänka oss och naturligtvis också för att lära oss språk. Det finns många kanaler för att lära oss japanska där vi kan skaffa oss grundläggande kunskaper, förstå det talade språket och kunna kommunicera genom enkla fraser.

Det kommer aldrig att vara detsamma som att lära oss av en specialiserad plattform eller en personlig handledare, men åtminstone kan det hjälpa oss att försvara oss på en hypotetisk resa till Japan.

Titta på videor för att lära dig japanska på YouTube

Android-applikationer för att lära sig japanska från din mobil

Förutom de plattformar vi har nämnt finns det också många mobilappar som kan hjälpa oss att lära oss japanska från en Android-enhet.

  • Memrise: Gratis applikation för att lära sig språk, inklusive japanska. Det erbjuder två typer av kurser: en på japanska med det latinska alfabetet - lättare och rekommenderas för nybörjare - och en på traditionell japansk (hiragana, kanjis).

  • Japanska Word Dungeon- Ett roligt RPG-spel vars verkliga mål är att lära sig hiragana. Vi kontrollerar en riddare som vi måste möta mot andra fiender, där striderna är små japanska frågesporter.

  • Kanji-studie: Med den här applikationen för Android lär vi oss slag och betydelse för varje kanji, relativ information och ett stort antal exempel att arbeta med.

Om du känner till något annat rekommenderat verktyg för att lära dig japanska online och gratis, tveka inte att dela det i kommentarfältet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found