Säkerhets- och distributionsgrupper i Active Directory

Det finns två typer av grupper i Active Directory: säkerhetsgrupper och distributionsgrupper.

Säkerhetsgrupper de används för att tilldela behörigheter till delade resurser. Om vi ​​till exempel bara vill att en viss grupp användare ska få åtkomst till specifika nätverksmappar, eller att ha åtkomst till någon del av intranätet eller till och med tillämpa en specifik internetutgångspolicy, kan vi använda en grupp aktiva Katalogsäkerhet för detta ändamål. Grupper eller distributionslistor istället används de för att skapa e-postdistributionslistor. Det vill säga listan skapas med en e-postadress och alltså närhelst ett e-postmeddelande skickas till den adressen kommer alla medlemmar i listan att få det e-postmeddelandet i sin personliga inkorg.

Hur man skapar en säkerhetsgrupp

För att skapa en säkerhetsgrupp, håll muspekaren över organisationsenheten där du vill skapa gruppen. Högerklicka och välj "Ny->Grupp”.

I fönstret för gruppskapande måste du välja “Global"Y"Säkerhet" och då namnge gruppen. Om du till exempel vill skapa en grupp som har tillgång till XYZ-resursen kan du ringa gruppen "ResursXYZ”.

När säkerhetsgruppen har skapats, lägg till medlemmar i gruppen från "Medlemmar”.

Hur man skapar en distributionslista

För att skapa en grupp / distributionslista, välj “Ny->Grupp”Och indikerar att gruppen är”Universell"Och av typ"Distribution”. Det är viktigt att ange e-postadressen som du tilldelar denna distributionslista (e-postkontot måste skapas separat). På det här sättet, när ett e-postmeddelande skickas till det angivna e-postmeddelandet, kommer det att distribueras till e-postkontona för alla medlemmar i gruppen. Kom ihåg att du kan lägga till gruppmedlemmar från "Medlemmar”.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found