Pixlr mini-tutorial: Den bästa fotoredigeraren för Android och iOS

Både Android och iOS har otaliga fotoredigerare för retuschera Y Redigera bilderna vi tar med mobilen. Fram till för inte så länge sedan, om du ville sätta ett bra filter, ta bort röda ögon eller helt enkelt utjämna en bild, var du tvungen att tillgripa PC-program som Photoshop eller GIMP. Lyckligtvis är dessa tider bakom oss och appar som Pixlr De erbjuder en visning av media som inte har något att avundas av sina skrivbordssystrar.

Pixlr: Förstör tävlingen

Jag har provat många mobila bildredigerare. De flesta freemium-appar är begränsade till att erbjuda vissa funktioner som skiljer dem från resten och lite annat. Då ger de dig långa tänder med många förpackningar och filter, men som du bara kommer att kunna använda om du går igenom lådan.

Pixlr-nr. Appen av Autodesk (skapare av den berömda AutoCADKom ihåg?) Har otaliga filter, effekter och redigeringsverktyg som lämnar allt du har sett hittills i blöjor. Pixlr är enormt och det är också 100% gratis. Gå!

Pixlr-funktioner och funktioner

På PC är arbete med en kraftfull bildredigerare ofta synonymt med ett överbelastat gränssnitt: många knappar, menyer och verktygsfält. Detta kräver en hög teknisk nivå från användaren om han vill få ut mesta möjliga av applikationen. Jag är säker på att för mobilappsutvecklare måste uppgiften att överföra alla dessa staplar och knappar till ett så gränssnitt som en smartphone, och som också är intuitivt och funktionellt, vara ett verkligt martyrskap.

Av den anledningen tycker jag att det är uppskattat Pixlr-gränssnittet: detta mycket väl utfördoch att vara så kraftfull är det inte inget komplicerat att använda.

Den består av 5 huvudverktyg eller bagageutrymmen:

Verktyg

Menyn "Verktyg" är inriktad på retuschering. Härifrån kan du klippa ut, rotera bilden, suddas ut från en viss axel, tillämpa automatiska ton- och kontrastkorrigeringar etc. Härifrån kan vi också ta bort de jävla röda ögonen från de foton som behöver det.

Exempel på praktisk användning

Ett mycket intressant verktyg är dubbel exponering. Denna teknik låter dig lägga över en bild och justera dess opacitet. Här har du bilden av en tjej och sedan samma bild med dubbel exponering.

Borstar

Detta avsnitt utför funktionerna hos den klassiska pennan. Vi kan göra en klotter, pixelera vissa delar av en bild eller tända / mörka de områden där vi passerar fingret.

Exempel på praktisk användning

På följande bild har jag applicerat borsten av att belysa att sätta lite ljus på den här stiliga mannen.

Filter och effekter

En av styrkorna hos Pixlr. Ha 25 effekter, mer än 30 filter och 11 typer av styling. Alla filter och effekter är av mycket god kvalitet och det visas. Du kan få riktigt intressanta resultat om du kombinerar mer än en effekt. Perfekt för att visa upp din kreativa sida.

Exempel på praktisk användning

Det här är galet, och här kan du spendera timmar på att prova allt. Som ett exempel har jag tagit ett ganska intetsägande foto av en piranha-växt (bilden till vänster) och jag har lagt den stiliserade effekten på den «silke«. Därifrån till en har jag lagt effekt «dekanus»(Höger) och till en annan överlägget«bränna»(Center) uppnår därmed en annan effekt för var och en av bilderna.

ramar

Förutom effekter kan vi också sätta in ramar och klistermärken på bilder. Genom att ändra kanterna på en bild kan vi ge den en gammal touch, lägga till blommor eller förvandla ett foto till en filmram.

Jag är inte ett stort fan av ramar, men den som gillar det har ett stort urval att välja mellan.

Exempel på praktisk användning

I den här bilden har jag använt två olika ramar. En har varit en ram av naturstyp som kallas "Lotus«, Och en andra ram av typen«rippat papper«.

Text

Det sista verktyget är det som är tillägnad skrivande. Du kan lägga till text i en bild eller ett foto Och för detta har du dussintals olika teckensnitt till ditt förfogande, och du kan också välja den färg du vill ha och justera texten.

När texten väl valts kan vi dessutom flytta den och placera den där vi vill.

Navigationsgränssnitt

För att avrunda de kraftfulla redigeringsverktygen har Autodesk skapat ett mycket enkelt navigeringsgränssnitt:

  • Hemskärm eller "Hem": Det är huvudskärmen och varifrån vi väljer den bild som vi vill behandla. Vi kan välja mellan att ta ett foto med kameran eller välja en bild från vår smartphone eller till och med välja flera bilder för att göra ett collage.
  • Spara bild: När vi har behandlat en bild kan vi helt enkelt spara den, dela den (Facebook, Twitter, Instagram etc.) eller ladda upp den till molnet. Tryck bara på knappen "Duktig”Längst upp till höger på skärmen.
  • Ångra: Oroa dig inte, det finns också möjlighet att "ångra". Om vi ​​någon gång gör ett misstag i en applikation har vi en ångra-knapp längst upp på skärmen.

Om du gillar Pixlr är allt du behöver göra att gå till Google Play eller ladda ner det direkt från följande länk:

Ladda ner QR-kod Pixlr Utvecklare: 123RF Limited Pris: Gratis

För iOS-användare finns även på iTunes.

Ladda ner QR-kod Pixlr Utvecklare: 123RF Limited Pris: Gratis +

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found