Topp 10 Dragon Ball-filmer, OVAS och specialerbjudanden

Jag har tittat och läst Drak boll sedan han var liten. Nästan 30 år senare är jag fortfarande längst ner i kanjonen med Dragon Ball Super, och man kan nästan säga att jag är en hardcore fan av serien - speciellt av manga-. Därför är det ganska svårt för mig att välja en Dragon Ball-film eller OVA och märka den som den bästa av alla. Var och en har sina egna små saker!

Topp 10 Dragon Ball-filmer, OVA och TV-specialerbjudanden

Även om de flesta av dessa berättelser ligger utanför seriens officiella kanon, och i vissa fall släpar de ganska mycket i manuset - är det inte lätt att berätta en självavslutande historia med det handlingsutrymme som många av dessa filmer hade - sanningen är att några av dem gjorde en enorm inverkan på fansen av franchisen, introducerade nya karaktärer och ytterligare utvidgade mytologin om Dragon Ball själv.

1.- Motstånd mot förtvivlan !! The Last Z Warriors: Gohan and Trunks

Även känd som "En annan framtid" utvecklas denna 47-minuters tv-special historien om framtida stammar. En framtid där Goku dör och Androids nr 17 och nr 18 strövar fritt och orsakar kaos och förstörelse vart de än går. Den återger den ursprungliga mangan med nästan millimeter precision, vilket resulterar i en av de mest intensiva och sorgligaste berättelserna i hela Dragon Ball.

2.- Chock !! 10.000.000.000 Power Warriors

Den sjätte Dragon Ball Z-filmen räknades kylarens återkomstFreezas äldre bror, den här gången regummierad som en Metal Cooler och med en hel armé av kloner under hans kontroll. Den har fantastisk animation och en episk strid med Vegeta och Goku som huvudpersoner, där de vet att de inte kan vinna, men ändå måste de försöka.

3.- Det brinner !! Super hård, extrem och eldig strid

Broly Han är utan tvekan den mest populära icke-kanoniska karaktären i Dragon Ball. Han har spelat i tre filmer (de sista 2 ganska beklagliga) och visas i nästan alla videospel i franchisen. Sådan är hans framgång att vi nyligen har sett hur Toriyama "kanoniserade" karaktären på ett visst sätt, i rollen som Grönkål, Saiyan från universum 6, i Dragon Ball Super.

I Spanien publicerades filmen under namnet "Duellen bryter ut" och berättar historien om Paragas, en överlevande från planeten Vegeta, som övertygar Goku och företaget att resa till en ny planet och försöka återupprätta Saiyan-imperiet.

4. - Dragon Ball: Episode of Bardock

Denna OVA är en av de mest intressanta på tomtenivå, eftersom den har gjort det ursprunget till legenden om den första super saiyan. Ja, samma legend som vi hör så mycket om under Freeza-sagan.

Den introducerades 2011 och i sig är den baserad på Naho Oishis manga, som i sin tur är baserad på Dragon Ball Heroes-videospelet - en dag måste vi prata om detta magnifika spel-.

5.- Galaxen är i fara !! En super fantastisk krigare

Denna film känd som "The Silver Warriors", ligger strax efter Cell-sagan, och om minnet tjänar är det den enda långfilmen där vi kan se Gohan i Super Saiyan 2.

Allt börjar med en kampsportturnering som slutar bli en groda och ... ja, jag borde inte berätta mer. Huvudrollen faller på Son Gohan och påminner oss hur cool denna karaktär blev till på hans tid. Ett måste för fans av Son Goku äldste son.

6. - Mystiskt äventyr

Detta är en av de första Dragon Ball-filmerna - den tredje, mer specifikt - släpptes 1988, och utvecklar med vissa variationer och modifieringar sagan om Tao Pai Pai och Ten Shin Han. Den har några höjdpunkter, som t.ex. Arales utseendeoch presentationen av klassiska karaktärer, som Chaos, i olika roller - här framträder han som kejsaren av Mifan.

En film utan Super Saiyans, universella förstörelser eller otroliga eskaleringar av makten. Först var detta Dragon Ball, många kommer inte ens ihåg det.

7. - Fusionens återfödelse! Goku och Vegeta

Jag minns att jag såg den här filmen för första gången på en piratkopierad VHS med det fotokopierade omslaget som min stadsbokhandlare tog med sig. Allt i originalversion och utan undertexter, naturligtvis -råmaterial i rent tillstånd-. Även om det inte fanns mycket att förstå heller: det här är filmen där den visas för första och sista gången Gogeta, den otroliga fusionen av Goku och Vegeta med en liten dans däremellan - samma teknik som används av Gotenks-.

I Spanien heter filmen helt enkelt "Fusion", och i den måste Goku och Vegeta besegra Janemba, en oni som har besatts av den negativa energin hos själarna som fördömts av domare Emma Daio.

8. - Gudarnas strid

Detta är den första "moderna" Dragon Ball-filmen, och bara för vad den antog - Toriyamas återkomst till manus och fröet för seriens officiella återkomst - är det värt att göra denna lista.

Den innehåller inte bara vad som troligen är den bästa kampen på en visuell nivå hittills (Goku vs Bills), men det introducerade nya begrepp som gudarna för förstörelse, Super Saiyan Gud, och det var också den första kanonberättelsen som inte baserades på någon tidigare publicerad manga. Färskt material från första hand! Filmen släpptes på teatrar runt om i världen, inte bara i Japan, och var en oöverträffad kommersiell framgång för franchisen.

9.- En ensam slutstrid ~ Fadern till Warrior Z Son Gokū som mötte Freeza ~

Denna TV-special är inställd 12 år innan Dragon Ball startar, när Goku fortfarande är en nyfödd. Bardock, Son Goku's far bevittnar en föraning av en slags främmande shaman, medan han och hans Saiyans-gäng erövrar en planet långt från Guds hand: ”En mycket svart framtid väntar på dig. Du kommer att släckas som min stam. Du kan inte hjälpa det! "

Här översattes det som "The Last Fight", och det tjänar perfekt för att bättre förstå Saiyajin-rasen och det förakt som Freeza utropade för dem, rädd för att de en dag skulle kunna göra uppror mot honom och hans imperium. Ett utmärkt komplement som hjälper dig att bättre förstå Freeza-sagan.

10. - Son Goku och hans vänner är tillbaka!

Efter flera års total torka presenterades denna 33-minuters OVA på Jump Super Anime Tour 2008. Även om det på tomtenivå är lite mer än en fanservice, där varje karaktär njuter av sin lilla minut av ära, är sanningen den som introducerades en intressant nyhet som vi hoppas kommer att fortsätta någon gång i framtiden.

Jag menar presentationen av Tabell, Vegetas lillebror, som vi hittills inte hört från, som lyckades undkomma förstörelsen av sin hemplanet genom att vara Erasmus i något avlägsna hörn av galaxen.

Obs: Detta är en helt personlig och subjektiv lista. Om du tror att jag har missat en film eller special som bör finnas på listan, tveka inte att dela den och lämna din åsikt i kommentarfältet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found