Hur man skapar ett riktigt tufft lösenord för att hacka

Under de nästan tio åren som jag har erbjudit tekniskt stöd till stora företag har jag sett praktiskt taget allt. Om något har blivit klart för mig - bland många andra saker - är det att människor inte betalar mycket ränta till styrkan i dina lösenord. Dessutom, om du tvingar dem att ändra sitt kontolösenord till ett säkrare, är chansen att vissa "fria andar" kommer att få dig en trevlig kyckling då och då.

Onlinesäkerhet är viktigt och ett bra lösenord är den största barriären som skiljer tjuvar från våra applikationer, butiker och webbplatser på Internet. Så idag ska vi titta på några rekommendationer för bygg ett riktigt starkt lösenord för våra onlinekonton.

5 tips för att skapa ett starkt lösenord, lätt att komma ihåg, men svårt att hacka

Det första vi måste komma ihåg är att inget lösenord är hackat. Oavsett hur komplex det är kan vi alltid bli offer för massiv datastöld och bli helt utsatta. Därför måste vi alltid lägga till ytterligare ett lager av säkerhet och ändra lösenordet regelbundet var tredje månad, eller minst en gång per år.

Ett starkt lösenord måste innehålla minst 12 tecken

För att ett lösenord ska betraktas som säkert måste det bestå av minst 12 tecken. Dessutom måste den innehålla båda versaler, som gemener, siffror och symboler. Vissa säkerhetsexperter rekommenderar till och med att höja siffran till 15 tecken, där datorkrafterna måste vara riktigt kraftfulla för att övervinna dess komplexitet.

Undvik det uppenbara

Att använda släktens namn, vårt födelsedatum, lösenordstyp "lösenord" eller "lösenord", är uppenbara att vi måste undvika till varje pris. Du måste bara se listan över de 25 mest använda lösenorden förra året för att förverkliga det.

Men också förutsägbara förändringar mellan bokstäver och siffror hur man ersätter bokstaven "E" för en "3", "o" för en "0" och liknande. Det är något som hackare alltid är medvetna om och inte är särskilt svåra att knäcka.

En annan punkt att undvika är namn på superhjältar, fotbollslag och kända eller populära människor. De är en av de mest använda och därför mycket förutsägbara. "Batman", "Songoku", "Manchester", "RealMadrid" eller "Metallica", är några ord som vi aldrig ska använda som lösenord.

Innehåller olika symboler

Ett bra sätt att börja utveckla ett starkt lösenord är att inkludera minst två symboler. Med denna enkla gest ökar vi åtkomstkodens svårighet avsevärt.

Om vi ​​till exempel använder lösenordet "Butler"Vi kan förstärka det genom att ändra det till"Butler”. Om vi ​​också lägger till versaler och siffror som i "m # aYord9 * Mo0”, Vi kommer att ha en stark och sömlös nyckel.

Bygg tuffa lösenord från lätt att komma ihåg fraser

Ett annat ganska coolt trick är att släppa orden och bygga från lätt att komma ihåg fraser. Till exempel en episk fras från din favoritfilm, en populär låt eller talesätt. Till exempel:

En fågel i handen är värt två i busken

Om vi ​​fångar första bokstaven i varje ord i meningen, vi får "Mvpemqcv". Härifrån måste vi bara lägga till ett par symboler och siffror och vi kommer att ha ett säkert lösenord såväl som igenkännligt som "Mvpemqcv # 2019".

Använd bokstaven "Ñ"

En av dygderna med spanska är att den har en mycket liten begagnad bokstav i resten av världen: "ñ". Det är inte nödvändigt, men det ger en extra säkerhetsnivå inför eventuella internationella angripare. En fördel som vi kan kombinera med de råd som nämnts i föregående punkter.

Slutsatser

Ett starkt lösenord är ett som bara vi kan komma ihåg. Av samma anledning rekommenderas det också att vi undviker att kontrollera deras säkerhet genom att gå in på webbplatser som Hur säkert är mitt lösenord?. De kan vara ett bra verktyg för att utvärdera gamla lösenord, men vi ska aldrig använda dem med aktiva nycklar.

Det rekommenderas också använd inte samma lösenord för mer än ett kontoeftersom skadan kan vara exponentiell vid stöld. Slutligen, kom ihåg att inte lämna lösenord skrivna på synliga platser bredvid datorn, och om möjligt, förvara alltid en digital kopia på ett säkert förvarat USB-minne.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found