En av de bästa styrenheterna som är kompatibla med Nintendo Switch

Nintendo Switch Joy-Con är underbara, men det är sant att det för vissa spel inte är det mest bekväma i världen. Det finns fall som i kampspel eller i vissa 2D-plattformstitlar där man åtnjuter mycket mer med en klassisk gamepad.

I dagens inlägg ska jag prata om en inofficiell styrenhet för Switch, som jag uppmuntrades att köpa på grund av de utmärkta recensionerna det får på Internet och eftersom priset är ganska stramt, så om det inte fungerade som jag ville skulle det inte vara en stor förlust. Nu förväntar jag mig att det i många aspekter har förvånat mig mycket trevligt, även om det inte betyder att det också har någon annan defekt. Låt oss se!

Utmärkt inofficiell gamepad kompatibel med Nintendo Switch: trådlös, billig och med retro design

Det första att säga är att detta, som många andra produkter tillverkade i Kina, är en vit etikett. Det vill säga, det har inget synligt namn och tillverkaren anges inte på förpackningen. I Amazon hittar vi det genom säljarna JFUNE och Powerlead, även om det är mer än uppenbart att båda kommer från samma fabrik. Till en början är detta vanligtvis inte ett särskilt bra tecken, men den här gången är avsaknaden av varumärke lite mer än det, ett anekdotiskt faktum och lite annat.

Design

Enhetens retroutseende är det som slår oss mest vid första anblicken. Den är baserad på designen av den ursprungliga 16-bitars Super Nintendo-styrenheten, även om den uppdateras med knapparna "Hem", "+", "-", "L1", "L2", "R1", "R2" och två joysticks för att kunna spela vilken Nintendo Switch-titel som helst utan problem, och till och med en turboknapp. En riktigt attraktiv gamepad i det estetiska avsnittet.

Anslutning

Detta är utan tvekan den största poängen till förmån för denna inofficiella styrenhet för Switch: hur enkelt det är att ansluta till konsolen. Vi står inför en trådlös styrenhet som ansluter via Bluetooth till Nintendo Switch på ett extremt flytande sätt. Första gången vi synkroniserar den behöver vi bara trycka på hemknappen i 4 sekunder och därifrån resten av gånger vi slår på den kommer den att anslutas automatiskt inget behov av ytterligare inställningar.

Detta är en riktigt anmärkningsvärd faktor, och det är att jag med mycket dyrare och mer prestigefyllda styrenheter - jag vill inte ge namn: 8BitDo - jag har inte kunnat upprätta anslutningar så snabbt och enkelt som med denna gamepad. Kanske är det min grej, kalla mig klumpig, men jag tycker att det är värt det bara för det. Om allt vi vill är att sätta på styrenheten och börja spela är detta en av de mest kraftfulla lösningarna som vi just nu kommer att hitta.

Dessutom, även om styrenheten är utformad för den nya Nintendo-konsolen, accepterar den också trådbundna anslutningar via USB (den har en USB Type-C-port) och är kompatibel med Windows-datorer.

Spel

När "filtret" för synkroniseringen med konsolen har passerat är det dags att börja spela. Hur beter sig denna kinesiska controller? I sanningens ögonblick är det sant att pressning av korshuvudet och knapparna kräver att man använder lite mer kraft än vanligt, även om det inte tar oss lång tid att vänja sig vid det och dess svar är mest exakt. Det är inte något som kommer att ta oss ur spelet: i den meningen kan vi vara lugna.

Naturligtvis är det vi kommer att märka mest vibrationssensorer, som är riktigt kraftfulla. Kanske har de kommit ur hand med vibrationerna, något som vi uppfattar särskilt med spel som Mario Maker 2, där denna funktionalitet används i många situationer och blir lite irriterande vid vissa tider. Om du gillar att kontrollerna vibrerar kommer du att njuta av det mycket.

En annan punkt att notera är att det inte innehåller ett gyroskop, så det är inte kompatibelt med spel som använder denna funktion, till exempel Mario Party (ett spel som å andra sidan är utformat för joy-con, så det skulle inte har mycket förnuft att använda en av dessa styrenheter). För resten står vi inför en gamepad som är mycket uppskattad och det erbjuder den mest anmärkningsvärda autonomin med cirka 5 timmars oavbruten användning.

Pris och tillgänglighet

Denna inofficiella trådlösa handkontroll för Nintendo Switch och PC har ett pris som varierar mellan € 16,00 och € 24,00 beroende på butik och säljare vi väljer. Om vi ​​jämför det med andra tillverkare av mer premium retro-gamepads som 8BitDo, som vanligtvis kostar cirka 40 euro, är sanningen att vi står inför ett mycket ekonomiskt tillbehör.

Slutsatser

Även om detta är en vit etikettprodukt har tillverkaren lyckats leverera ett kommando som kan tillgodose behoven hos många användare. Enheten är plågad av hundratals positiva recensioner över hela nätverket, och vi kan inte motsäga dem: en nostalgisk men funktionsförpackad design med perfekt responsiva knappar, ett långvarigt batteri och en synkronisering. att sätta på den.

De kan ha gått lite överbord med vibrationerna och tillverkningsmaterialen är inte lika premium som på andra dyrare spelkontroller, men dess värde för pengarna placerar denna namnlösa generiska styrenhet som en av de bästa inofficiella styrenheterna för Nintendo Switch.

Amazon | Köp gamepad (JFUNE-säljare)

Amazon | Köp gamepad (Powerlead-säljare)

AliExpress | Köp gamepad (TimeOwner säljare)

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.