J.K. Rowling publicerar sin nya bok online och helt gratis

Harry Potter skapare, brittiska författaren J.K. Rowling har precis tillkännagett publiceringen av sin nya bok, en barnroman som heter Ickabog. Den stora överraskningen är att den har beslutat att erbjuda den helt gratis för sina läsare och publicera berättelsen genom kapitel som kommer att visas online de närmaste 7 veckorna.

För detta har Rowling förberett en webbsida som heter theickabog.com, där vi kan hitta en välkomstanteckning där hon klargör för läsarna att berättelsen kommer att delas ut, "ibland ett kapitel (ytterligare två eller till och med tre)" . Vid skrivning av dessa rader författaren har redan "släppt" åtta kapitel. Alla av kort varaktighet och smidig läsning (även om de för närvarande är på engelska).

Ickabog, en gammaldags saga

När det gäller historien verkar det vara ganska nära den klassiska traditionella sagan, som ligger i ett avlägset kungarike med sina riddare, kungar och så vidare. Men ja, även om han erkänner att idén för Ickabog började utveckla den under sin framgångsrika serie Harry Potter-romaner, här hittar vi inte trollformler eller besvärjelser av något slag. ”Ickabog är inte Harry Potter och inkluderar inte magi. Det här är en helt annan historia, klargör Rowling.

Enligt den brittiska litteraturen och filantropen kom idén ”för länge sedan. Jag brukade läsa den för mina två små barn kapitel för kapitel varje kväll medan jag arbetade med romanen. " Men när det var dags att publicera Ickabog publicerade han istället "en bok för vuxna, varför Ickabog hamnade glömd på vindsvåningen." Under COVID-19-pandemin gick Rowling på övervåningen och hämtade romanen, justerade den här och där och bestämde sig för att publicera den gratis online.

I ett inlägg som publicerades för några dagar sedan på hennes personliga hemsida presenterar Rowling boken för oss och nämner att "Ickabog är en berättelse om sanning och maktmissbruk", även om hon kvalificerar sig, "för att undvika en mer än uppenbar fråga : Idén kom till mitt huvud för mer än ett decennium sedan, så den kan inte läsas som ett svar på någonting som händer i världen just nu. Ämnena som behandlas är tidlösa och kan tillämpas på alla era och alla länder ”.

Kontroversiell konstnärlig tävling

Rowling har också öppnat en tävling för barn att skicka in sina illustrationer för boken. Författaren klargör att det är en officiell tävling som hanteras av Scholastic, så de utvalda artisterna kommer att kunna se sina ritningar i den tryckta utgåvan av boken, som förväntas se dagens ljus senare i år.

Även om Rowling inte nämner någon ekonomisk ersättning för författarna som bidrar med illustrationerna, antyder de officiella tävlingsreglerna att de 34 vinnarna kommer att få "en signerad kopia av boken". Scholastic kommer också att donera böcker till ett värde av 650 dollar till vinnarnas valda skola, högskola eller bibliotek. "Jag kommer att ge rekommendationer om vad jag ska rita när vi går framåt, men hur som helst är tanken att du låter fantasin flyga."

Sanningen är att tävlingen, som det låter, inte ser bra ut alls, och det verkar som om förläggaren eller författaren vill spara några bra pund till kostnaden för att uppfylla drömmen och illusionerna för sina yngre läsare (kom ihåg att reglerna tillåter endast barn mellan 7 och 12 år att delta).

I vilket fall som helst, och kontroverser åt sidan, kommer Scholastic att publicera boken på traditionellt sätt efter tryckt, e-bok och ljudbokformat.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found