Så här får du Microsoft Office gratis (lagligt)

Normalt har en personlig licens för Microsoft Office ett pris på 69,00 euro per år. Ett högt belopp men ganska hanterbart om vi tar hänsyn till vad det kostade att förvärva Office-paketet förrän inte för länge sedan. Det finns dock flera metoder för att kunna använda Word, Excel, Power Point och resten av Microsoft Office-applikationer utan att betala ett enda öre.

Om vi ​​säger att om vi letar efter en kontorssvit med dess ordbehandlare, dess kalkylark, presentationer och andra verktyg kan vi alltid välja gratis open source-alternativ som Öppet kontor eller LibreOffice. Medan de är lite mindre visuellt tilltalande är förändringarna från Microsofts produkt rent kosmetiska och det är ganska lätt att anpassa och få tag på det. Med det sagt, låt oss se hur vi kan få Microsoft Office gratis och lagligt.

Använd webbläsarversionen av Office Online

Oavsett om vi använder en Windows-dator, en Mac eller en Linux-dator kan vi använda hela Office-kontorssviten online, utan att installera något program och utan att spendera en enda euro.

Allt vi behöver göra är att komma in Office.com och logga in med vårt kostnadsfria Microsoft-konto så är vi redo att börja arbeta. En gång inuti hittar vi en kontrollpanel där vi kan komma åt onlineversionerna av MS Word, Excel, Power Point, Outlook, One Drive One Note och andra applikationer. De saknar några andra avancerade funktioner som vi ser i skrivbordsversionerna, men generellt sett, såvida vi inte är användare hardcore, vi märker knappast skillnaden.

Det finns också en premiumversion av Office Online med mer utrymme för att spara filer i molnet, eftersom vi med den fria versionen bara har 5 GB lagringsutrymme på en enhet. I vilket fall som helst är Office-sviten hel och helt gratis.

Dra nytta av den kostnadsfria testmånaden

Liksom alla bra tjänster som fungerar under prenumeration (i det här fallet betalas licensen årligen), Office-paketet erbjuder också en gratis provperiod. Om vi ​​bara behöver Excel, Word och andra verktyg under några dagar eller veckor kan vi alltid dra nytta av den kostnadsfria testmånaden som erbjuds av Microsoft (tillgänglig på dess officiella webbplats HÄR).

För att kunna registrera dig är det nödvändigt att vi anger en giltig betalningsmetod (Paypal eller kreditkort), men när vi väl har aktiverat den fria månaden är det lämpligt att säga upp prenumerationen för att se till att vi inte debiteras efter testmånad (du vet att detta avbokning av prenumerationer är något som vanligtvis glöms bort, jag vet inte om det händer dig också). Lyckligtvis, även om vi säger upp prenumerationen tidigt förblir kontot aktivt tills de överenskomna 30 dagarna har gått.

Microsoft erbjuder också en gratis testmånad för Office-versionen för företag (Office 365ProPlus), så genom att kombinera båda testmånaderna kan vi uppnå två månaders fri tillgång till hela Office-sviten.

Ladda ner Office gratis om du är student eller lärare

Många högskolor, institut och universitet betalar religiöst sin motsvarande Office 365-avgift så att deras studenter kan ladda ner programvaran gratis. För att ta reda på om din skola är en del av initiativet Office 365 utbildning du måste bara gå in ÄR Microsoft-sida och ange din student-e-post.

Om ditt center prenumererar kan du ladda ner Office 365 Education-paketet som innehåller Word, Excel, Power Point, One Note och Microsoft Teams, samt andra ytterligare verktyg för klassrummet.

Obs! Om ditt institut eller din skola inte är registrerad i den här tjänsten, ge inte upp. Många centra erbjuder vanligtvis specialrabatter för sina studenter för att skaffa Office till ett reducerat pris. Kontakta sekreterarens kontor eller centrumets bibliotek för mer information.

Använd Office-apparna för Android och iOS

Microsoft Office-applikationer De är helt gratis i sin appversion för mobiler och surfplattor. Vi kan installera hela Microsoft Office-paketet (Word, Excel, PowerPoint, etc.) och använda det för att skapa, öppna och redigera dokument från vår mobila enhet.

Om du använder dem på en Android-surfplatta eller en iPad tillåter Office-sviten dig bara att skapa och redigera dokument på skärmar som är mindre än 10,1 tum. Om vår enhet har en större skärm, kan den bara läsa dokument, vilket kräver en betald prenumeration för att kunna utföra resten av funktionerna.

Ladda ner QR-kod Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint och mer Utvecklare: Microsoft Corporation Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Microsoft Office-utvecklare: Microsoft Corporation Pris: Gratis +

Microsoft 365-plan för hemmet

Prenumerationer Microsoft 365 Home De är avsedda att delas mellan flera personer. Om en enhetslicens för Office 365 har ett pris på 69 € per år, när det gäller Microsoft 365 Home kan vi få tag på den officiella versionen av Office för 6 personer för 99 € per år.

Detta är en prenumeration som vi kan få till ett pris av balans till allt som vi har ett par vänner som är villiga att delta. Nu, om vi har en bekant eller släkting som redan prenumererar på denna plan och har ett konto att spara, kom alltid ihåg att "det är en god vän att vara tacksam."

I vilket fall som helst är det uppenbart att Microsoft 365 Home-alternativet är det billigaste av alla, eftersom om vi delar priset för att betala mellan 6 personer får vi hela året för 16,50 euro. En mycket intressant figur och en som är mest hanterbar för de flesta fickor.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found