Windows XP vs Windows 7 - The Happy Android

När Microsoft släppte Windows 7, förutom att ändra användargränssnittet med avseende på Windows XP, genomförde det en viktig förändring när det gäller hanterbarhet med avseende på tidigare versioner av Windows.

Men vilka skillnader finns det mellan ett operativsystem och ett annat? Låt oss se…

Windows 7 har ingen e-postklient

Outlook Express har varit ett av de program som alltid har följt oss kunde vi hitta det i Windows 95, och det har varit så populärt att många aldrig har använt en annan e-postklient.

I Windows Vista togs Outlook Express bort och ersattes av Windows Mail.

Intressant nog har Windows 7 inte en e-postklient. Så alla som vill använda en måste köpa den eller ladda ner en gratis e-postklient som Thunderbird.

32-bitars vs. 64-bitars

Även om Windows XP hade en 64-bitarsversion (Windows XP x64), var många inte medvetna om att det fanns. När vi uppgraderar från XP till Windows 7 måste vi bestämma om vi vill ha 32-bitarsversion (x86) Vinka 64-bitars (x64) version. Vad vi väljer beror till stor del på vår utrustning, det vill säga hårdvaran som vi har installerat på vår dator.

Aero skrivbord

De Aero skrivbord det är inget annat än en samling skrivbordsfönster och olika beteenden som gör Windows 7 se söt ut." Funktioner som Aero Snap de tillåter användaren att organisera öppna fönster och transparens gör det enkelt att se vad som är dolt under andra fönster. Med Windows XP vi hade "ogenomskinliga" fönster med Windows 7kommer vi att ha "transparenta" fönster.

Bandgränssnitt

Detta är en ny organisation av menyerna i olika Microsoft-program. Detta gränssnitt introducerades först i Office 2007.

Bibliotek

Windows 7-bibliotek är inget annat än samlingar av filer som liknar varandra. Liknande innehåll som finns i flera områden i vårt team samlas i filsamlingssystem för att göra sökningar enklare.

Naturligtvis kan vi välja om vi vill använda biblioteken eller inte beroende på om de är användbara för oss. Men om vi lagrar ett stort antal multimediafiler på datorn som musik- eller videosamlingar och vi vill komma åt dem utan att behöva flytta dem fysiskt, kan bibliotek vara mycket användbara.

DirectX 11

Windows XP stöder inte versioner utöver DirectX 9.0. För att kunna köra högre versioner av DirectX (t.ex. 10 eller 11) måste vi arbeta under Windows 7 eller senare.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found