Hur man döljer foton och bilder i Google Photos - The Happy Android

Google Photos är ett utmärkt program för att spara säkerhetskopior i molnet på de foton vi tar med vår mobil. I många smartphones, särskilt om vi har en ren version av Android, är det ett verktyg som redan är installerat som standard istället för den klassiska Gallery-appen.

Du kanske är intresserad: Hur man överför Facebook-foton till Google Foto

Det goda - och det dåliga, det beror på hur du ser på det - som Google Foto har är att det lagrar alla bilder som vi har sparat på mobilen utan någon form av beställning eller kontroll. Detta innebär att om vi inte beslutar att inte synkronisera en viss mapp, kommer Google Photos-appen troligen att bli en katastroflåda där fotografier och bilder av alla slag dyker upp.

Hur man döljer känsliga eller äventyrade bilder i Google Foto

För praktiska ändamål har Google Foto ingen funktion för att "dölja" eller dölja bilder. Det kan finnas fotografier som av någon anledning inte vill visas tillsammans med resten av bilderna, och det är i dessa fall vi kan dra nytta av en funktion som heter "Arkiv".

När du arkiverar ett foto här försvinner från det globala bildgalleriet som laddas upp till applikationen, skiljer sig från resten av bilderna, vilket i slutändan är det som intresserar oss. Hur omsätter vi det i praktiken?

  • Först trycker vi länge på bilden eller bilderna som vi vill dölja.
  • När alla bilder har valts, visar vi den övre menyn (tre vertikala punkter, som finns längst upp till höger på skärmen) och klickar på "fil”.
  • Alla valda foton skickas automatiskt till arkivet och visas inte längre tillsammans med resten av bilderna.

Det är värt att nämna att arkiveringsfunktionen inte "tar bort" eller "försvinner" bilderna som om de hade en parallell dimension. De arkiverade bilderna kommer inte att visas på huvudfönstret i Google Foto, även om de fortfarande kommer att visas när vi söker eller navigerar på fliken "Album”.

Så här får du tillgång till och hanterar arkiverade foton i Google Foto

I det ögonblick som vi vill se bilderna som vi arkiverat kan vi göra det genom att visa menyn till vänster och välja alternativet "Fil”. Här visas alla bilder som vi har dolt på det här sättet.

Om vi ​​vid ett visst ögonblick vill att ett foto ska synas igen tillsammans med resten av bilderna, räcker det att välja bilden genom att trycka länge. Sedan visar vi alternativmenyn (3 vertikala prickar, längst upp till höger på skärmen) och markerar "Avarkivera”.

Den här åtgärden återställer den valda bilden genom att flytta den tillbaka till huvudgalleriet där resten av bilderna som laddas upp till Google Foto finns.

Rekommenderat inlägg: Hur man döljer foton, videor och appar på Android

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found