Hur man döljer foton, videor och applikationer på Android - The Happy Android

Telefoner har blivit vår privata bagageutrymme där vi behåller alla typer av personligt innehåll. Foton av bruden, videon av vår lilla systerdotter, bankräkningar och många andra filer i vårt mycket intressanta privatliv. ¿Finns det något sätt att dölja den här typen av filer så personlig på Android?

För att dölja foton, videor, dokument eller till och med förekomsten av vissa appar har vi två metoder till förfogande:

 • Vi kan använda en dedikerad applikation för att dölja privata filer.
 • Vi kan också dölja filer utan behov av applikationer för hand. Den här metoden fungerar bara för oss med foton och videor.

Hur du döljer dina foton och personliga filer från din mobil så att ingen ser dem

Det enklaste och snabbaste sättet att tillämpa ett filter på vad som kan och inte kan ses i vårt bildgalleri är följande:

 • Vi öppnar programmet "Galleri".
 • Vi klickar på bilden eller videon som vi vill dölja.
 • Vi klickar på alternativknappen (3 poäng vertikalt) och väljer "Göm".

Många nuvarande Android-telefoner har en mediedöljfunktion i deras Galleri-applikation. Om vår app för att visa foton och videor inte ger den här funktionen kan vi installera Enkelt galleri. Det här är en av apparna för att visa de bästa bilderna i Play Store, det är gratis och det låter dig också dölja filer på det sätt som vi just har diskuterat.

Ladda ner QR-kod Simple Gallery - Admin-editor för foton, videor Utvecklare: Simple Mobile Tools Pris: Gratis

Samsung-mobiler har också en funktion som heter "Privat läge" som gör att vi kan lagra foton och videor i ett säkert område. Vi kan aktivera det från "Inställningar -> Sekretess och säkerhet -> Privatläge”. När vi öppnar ett foto i galleriet, bland dess justeringsalternativ kommer det att finnas ett nytt alternativ som heter "Skicka till privat" som tillåter oss dölja någon bild eller inspelning från apparna "Galleri", "Röstinspelare" eller "Mina filer".

Skydda bilder, videor, dokument och applikationer med lösenord

För vissa användare kan det vara bra, men för andra kanske det inte räcker. Om vi ​​vill ha en säkerhet plus har vi alltid möjlighet att installera ett verktyg som AppLock.

Ladda ner QR-kodlås (AppLock) Utvecklare: DoMobile Lab Pris: Gratis

Tack vare den här applikationen kan vi göra 3 riktigt praktiska saker:

 • Lösenordsskydda foton och videor. Det fungerar med alla typer av filer (DOC, PDF, Excel etc.).
 • Skydda tillgången till applikationer med lösenord.
 • Dölj bilder och videor individuellt.

Ett riktigt komplett program som accepterar både numeriska lösenord, mönster eller fingeravtryck som åtkomstkontrollmetoder. Tveka inte att titta på om du är intresserad av att veta mer om hur AppLock fungerar DEN HÄR POSTEN där vi pratar i detalj om det.

Hur man döljer foton och videor på Android utan appar

Hittills har vi pratat om att använda Gallery-appen och AppLock för att dölja våra privata filer. Men om vi vill gå ett steg längre kan vi också göra hela processen för hand.

Tricket är att använda en filutforskare och gruppera alla foton och videor som vi vill dölja i en enda mapp. Därefter skapar vi en speciell fil som ber Android att "glömma" alla multimediefiler som mappen innehåller.

 • Vi öppnar en filutforskare och skapar en ny mapp med vilket namn vi vill ha. Vi flyttar alla dokument som vi vill dölja till den mappen.

 • vi skapar en ny fil med namnet ".nomedia".

På det här sättet, när systemet möter .nomedia-filen, kommer det att förstå att det är en mapp där det inte finns några multimediafiler att visa. Alla bilder eller videor som vi sparar här helt enkelt visas inte i något bildgalleri.

Vi kan också dölja bilder och videor individuellt. Vi måste bara använda vilken filutforskare som helst, hitta filen och byta namn på den, lägg till en "." (period) i början. På detta sätt kommer Android att kringgå filen och sluta visa den.

Hur man döljer appar på en Android-telefon

AppLock är bra så att ingen kan ange en ansökan utan vårt tillstånd. Men vad händer om det vi vill är att de inte ens vet att vi har en viss app installerad på mobilen?

Det är värdelöst att ha en ”känslig” app skyddad av ett lösenord, om vi har dess ikon tydligt synlig i applikationslådan eller på skrivbordet.

För dessa situationer behöver vi ett verktyg som AppHider. En applikation som inte kräver root och som gör att vi kan göra allt detta:

 • Dölj appar så att de inte visas någonstans.
 • Dölj själva AppHider för att få det att se ut som en enkel kalkylatorapp.

Dess mekanik är ganska enkel. I huvudsak fungerar det som en applikationskloner för flera konton. Om vi ​​vill dölja en app måste vi bara klona den i AppHider och sedan avinstallera den ursprungliga applikationen som är synlig för alla.

Ladda ner QR-kod App Hider- Dölj appar Göm foton Flera konton Utvecklare: Dölj appar (INGEN ROT) Pris: Gratis

Har du en launcher? Så du behöver inte ens installera ett verktyg för att dölja dina mest känsliga appar

Om vi ​​gillar att installera anpassningsbara bärraketer på vår mobil behöver vi inte ens en app för att dölja alla de högspänningsapplikationer som vi har installerat.

Premiumversionen av Nova Launcher, till exempel, låter dig dölja applikationer i drygt tre steg:

 • Vi ska "Nova-inställningar”.
 • Klicka på "Applikationer”.
 • Vi går ner till "Dölj appar”Och vi väljer de appar som vi inte vill ska visas på skärmen.

Som vi säger är det ett bra verktyg, men det kräver att vi går igenom rutan för att få den betalda versionen av Nova. Något som kan vara väldigt relevant med tanke på mängden anpassningsmöjligheter som erbjuds av en lika komplett launcher som den här.

Ladda ner QR-kod Nova Launcher Utvecklare: TeslaCoil Software Pris: Gratis

Andra applikationer för att dölja privata foton och dokument

Förutom de som nämns ovan finns det andra liknande applikationer för att dölja bilder, appar och alla typer av känsliga dokument från telefonen.

Lås den

En app som mycket liknar AppLock. Det gör det möjligt att skydda applikationer med ett lösenord och har ett "säkert" där vi kan dölja personliga foton och videor. Det låter dig också blockera aviseringar och det har någon annan nyfiken och intressant funktion.

Ladda ner QR-kod LOCKit-Lock App Utvecklare: SuperTools Corporation Pris: Gratis

Kalkylator - Photo Vault

Namnet säger allt. Ett säkert kamouflerat som en miniräknare att använda, där vi kan dölja alla de bilder som vi inte vill att någon ska se. Diskret och enkel att använda.

Ladda ner QR-kodräknare - Photo Vault (dölj dina foton) Utvecklare: Green world inc Pris: Gratis

Photo-Video Locker

En annan liknande applikation, med utseendet på en räknare för att vilseleda. I det här fallet kan vi dölja både foton och videor och blockera appar. Bland dess funktioner är möjligheten till ta ett foto om någon tar vår mobil eller skapa ett falskt felmeddelande när någon försöker öppna en viss app.

Ladda ner QR-kod Photo, Video Locker-Calculator Utvecklare: Foto- och videoapplikationer Pris: Gratis

Och det är allt för idag. Som alltid, för alla frågor eller frågor, ses i kommentarfältet. Tills imorgon!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found