Så här fixar du en död pixel på skärmen - The Happy Android

Döda eller blockerade pixlar Det är de typer av haverier som irriterar men du slutar aldrig fixa, eftersom du inte är ett "för stort" fel - med många offert - slutar du alltid lämna det till imorgon. Det enklaste i dessa fall är att behandla garantin, kontakta teknisk service och stoppa berättelser. Men vad händer när garantin har upphört att gälla?

Här kommer de verkliga problemen. Normalt kan pixlar skadas på två olika sätt, vilket hjälper oss att avgöra hur enkelt eller svårt det kommer att bli att återställa.

 • Död pixel: Pixel är helt avstängd. Det är vanligtvis svart eller vitt i färg och återhämtningsgraden är ganska låg.
 • Pixel låst: Det är pixeln som förblir tänd, men förblir stillastående i en viss färg. Det är vanligtvis grönt, blått eller rött i färg, och dess återvinningsgrad är 50% mer eller mindre (ibland uppnås det och andra gånger är det inte).

Hur man reparerar en död pixel

Om vi ​​har en eller flera döda pixlar på vår datorskärm kan vi försöka reparera den så länge misslyckandet härrör från en dålig kontakt. Om vi ​​har en LCD-skärm kan vi försöka förlänga LCD-matrisens flytande kristall så att den når pixeln och sätter den i drift igen.

 • Stäng av datorn och bildskärmen helt.
 • Ta en mjuk trasa som inte är för grov och som är torr, och placera den på skärmen där den döda pixeln finns. Ta sedan en bomullspinne eller penna och tryck lite på duken i området där den döda pixeln är. Var försiktig så att du inte använder för mycket tryck, bara lite.

 • Medan du fortsätter att trycka på det drabbade området, sätt på datorn och bildskärmen igen.
 • Vänta några sekunder, sluta applicera tryck och ta bort trasan. Om du har haft tur och änglarna har besökt kommer den döda pixeln att fungera igen som om allt hade varit mer än en hemsk mardröm.

Viktig: Tänk på att den här processen är mycket ömtålig och att den kan skada monitorn helt eller ta bort fler pixlar än vad du redan har skadat. Gör det bara som det enda alternativet och under ditt fulla ansvar.

Hur fixar du en blockerad pixel

Döda pixlar är ganska svåra att fixa, men om det bara blockeras är chanserna för framgång något högre. Sättet att lösa det är att tillämpa en programvara som ansvarar för att testa pixeln och tar den ur färgen i vilken den har blivit stillastående.

 • Stäng av monitorn och låt den sitta i två timmar så att alla komponenter svalnar och eventuell ström som har ackumulerats laddas ur.
 • Slå på bildskärm och dator.
 • Öppna ett webbläsarfönster och öppna webbplatsen för JScreenFix.
 • Bläddra tills du hittar knappen som säger “Starta JScreenFix”Och tryck på den.
 • Tryck på F11-tangenten för att gå till helskärmsläge och dra den färgade rutan till området där den låsta pixeln finns.
 • Lämna lådan på det drabbade området i 10 minuter (det rekommenderas att vänta lite längre, om möjligt 30 minuter eller en timme).

Vad den här rutan eller färgmolnet gör är växla alla pixlar mellan RGB-grundfärger, vilket tvingar regenerering och reparera de pixlar som kan blockeras.

Om felet inte är för allvarligt är det troligt att vi med detta enkla verktyg kommer att kunna lösa problemet. Annars kan vi också applicera lite tryck med en plan och liten yta, som vi har sett i föregående metod.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found