Amazon har problem med SEUR - The Happy Android

Idag vill jag ta tillfället i akt att ta upp en fråga som jag vet kommer att vara ganska bekant för vissa av er, och som jag för några dagar sedan kunde bekräfta i mitt eget kött: meddelandetjänsten som Amazon använder i Spanien (SEUR, för att vara mer exakt)När det fungerar bra fungerar det bra, men när det finns ett problem lämnar kundtjänsten mycket att önska.

Min personliga anekdot: skrivbordet som bröt i två

För att underbygga ett sådant oförskämt uttalande från min sida, inget bättre än en personlig anekdot.

För ungefär en månad sedan köpte jag ett PC-skrivbord från Amazon. Det såg ganska snygg ut och ett bra pris, så öl, gick på vägen. Det var från en extern butik, så det skulle ta ytterligare ett par dagar att komma fram, men det var inte ett problem.

Saken är att paketet - megapaket, med tanke på att det var ett helt bordsbord omonterat - tog längre tid än väntat att komma fram. Jag tittade på beställningen på Amazon och det stod att artikeln skulle komma sent, men inget alarmerande.

Jag väntade flera dagar till, men bordet visade fortfarande inga tecken på liv. Den här gången skrev jag ner spårningsnumret och gick till SEUR-sidan för att se om jag kunde få mer information. Det var då jag verkligen började oroa mig. Paketet var i status "Skada eller förlust avRåvara”.

Förlorat eller skadat paket? Det låter inte bra ...

Det är saker som händer. Det är ett besvär, men det faller inom ramen för det möjliga när du beställer online. Jag ringde SEURs kundtjänsttelefon för att få lite mer information och förklara vad som hade hänt med bordet.

Personen som deltog i mig sa till mig att han inte visste vad som hade hänt, men att han skulle meddela kontoret i mitt område så att de skulle granska ärendet och att de skulle ringa mig. Jag ville inte begära återbetalning från Amazon förrän jag visste vad som verkligen hände. Hur som helst hade det gått förlorat bland de många paket som hanterades av SEUR och det fanns fortfarande möjligheten att de skulle hitta det och skicka det hem till mig, även om det var några dagar för sent.

SEUR, kommer du inte ihåg mig längre?

Så jag bestämde mig för att vänta. Dagarna gick och ingen ringde hit. Vet du vad som hände? Ingenting. Jag fick äntligen ringa mitt lokala kontor själv. Jag deltog i en tjej - som tycktes ha kommit lite uppvärmd från ett tidigare samtal - och efter att ha gett henne spårningsnumret sa hon till mig att bordet hade gått sönder under transporten och att jag skulle begära återbetalning från Amazon. Det är tydligt att mitt första samtal passerade genom Triumfbågen, att de inte gjorde några arrangemang och att SEUR brydde sig lite om mitt paket ...

Jag ringde sedan Amazon på telefon, berättade för dem problemet och på mindre än 30 minuter hade de redan återbetalat hela beloppet av artikeln. Chapó av Amazon, SEUR är en annan historia ...

I Amazon står det fortfarande att de håller på att leverera det till mig inom mer än två veckor

Vad tycker andra Amazon-användare om SEUR-tjänsten i Spanien?

Till slut har det gått en månad till spillo i soporna, utan skrivbord eller något, men åtminstone fick jag tillbaka pengarna snabbt.

Allt detta kan bara vara en enkel anekdot, om det inte var för att Internet är fullt av användare som är missnöjda med detta kurirföretag. Från ett forum inom samma Amazon-webbplats, som andra ganska självförklarande blogginlägg, är det uppenbart att det verkar finnas viss bakgrund.

I slutändan är varje fall olika, men i allmänhet verkar det som om den vanliga utlösaren i alla incidenter, i mer eller mindre utsträckning, är SEUR kundtjänst. Ett kommunikations- och attitydproblem som inte exakt hjälper till att lämna kunden med en god smak inför en incident.

Jag har arbetat i en kundtjänst i många år och jag försäkrar dig att en god behandling och en korrekt hantering av en incident är huvudnycklarna som skiljer framgång från det mest absoluta felet. Åtminstone för kunden.

Människor kommer att fortsätta handla på Amazon, men eftersom det inte finns någon större vändning i detta avseende, riskerar onlineförsäljningsjätten att förlora en hel handfull vanliga kunder, missnöjda med meddelandetjänsten.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found