9 praktiska knep för att återuppliva ett dåligt smartphone-batteri

Många gånger det som kallas en tegel, med ett dåligt eller urladdat batteri. I en murad smartphone kan orsakerna varieras, även om vi vanligtvis står inför ett programfel. Men i händelse av att batteriet på vår mobil eller surfplatta räcker mindre och mindre, eller helt enkelt inte laddar, då står vi troligtvis inför ett dåligt batteri eller hårdvarufel. Hur löser vi det?

Vad är orsakerna till ett batterifel?

Vi kan leta efter svar på de mest otämnda platserna, men i slutändan beror problemet nästan alltid på samma sak: dålig kvalitet på batterierna. Därför är det viktigt att vi tar hand om telefonens strömförsörjning, och i händelse av fel eller alltför långsam laddningstid byter vi ifrågavarande batteri eller följer följande 9 praktiska knep för att försöka återuppliva ett skadat batteri . Låt oss gå dit!

1 - Se till att det inte är ett programvaruproblem

Om vårt batteri fortfarande laddas men tar slut efter en kort tids användning, är det tillrådligt att utesluta en eventuell kränkande energiförbrukning av någon app som vi har installerat.

Därför är det lämpligt att ange telefonens batteriinställningar och se om det finns applikationer som förbrukar för många resurser. Om vi ​​hittar en misstänkt app är det bäst att avinstallera den.

Inom denna kategori av applikationer som använder mycket batteri finns widgets (Twitter, nyheter, väder etc.), spel med hög grafisk belastning, streamingappar och liknande.

Relaterat inlägg: De appar som förbrukar mest batteri

2- Aktivera smart batterihanteraren

Om vi ​​har en telefon med Android 9 eller högre och vi märker onormal batteriförbrukning, är ett annat alternativ som vi kan granska inom själva batteriinställningarna "Smart Battery Manager".

Var försiktig, inte förväxlas med "energisparläge". När det gäller det smarta batteriet är det du letar efter begränsa batteriförbrukningen för applikationer som vi inte använder ofta. För att göra detta analyserar systemet våra användningsvanor och upptäcker de appar som vi öppnar minst för att senare begränsa batteriförbrukningen.

För att aktivera denna funktion går du bara till «Inställningar -> Batteri -> Smart batteri»Och aktivera fliken som vi ser på skärmen.

3- Blir mobilen för varm? Kyl det bekvämt

En av konsekvenserna av den onormala driften av en app kan vara enhetens överhettning, något som gör att batteriet också tappar vid högre hastighet.

Om din smartphone blir för varm, ta en titt på det här andra inlägget om hur du kyler ner en telefon som blir för varm.

4- Installera batteriguru

Om inget av detta fungerar och vår Android-enhet fortsätter att erbjuda mycket låg batteriprestanda, är det tillrådligt att installera en app som Battery Guru. I grund och botten är det ett verktyg vars uppgift är att informera användaren på ett så relevant sätt som möjligt. På detta sätt kan vi få vissa personliga råd som hjälper oss att ge vårt mobilbatteri en hälsosammare och längre livslängd.

Applikationen erbjuder riktigt intressant information, till exempel maximala och minimala toppar för milliamprar som enheten tar emot, procentandelen batteri som laddas och laddas ur varje timme, samt andra data relaterade till terminalens förbrukning och autonomi.

Battery Guru registrerar också laddningscyklerna, vilket kan hjälpa oss att veta om vi laddar mobilen korrekt eller tvärtom måste vi korrigera våra laddningsvanor. Ett annat intressant verktyg är det som tillåter oss ställa in temperaturgränser och laddnings / urladdningströsklar. Kort sagt, ett mycket praktiskt och rekommenderat verktyg om vi har problem med batteriet i vår Android.

Ladda ner QR-kod Batteri Guru Utvecklare: Paget96 Pris: Gratis

Du kan få mer information om driften av Battery Guru i den här andra POSTA.

5- Återställ enheten till fabriksstatus

Innan vi antar att vi står inför ett skadat batteri är det lämpligt att återställa mobilinställningarna till fabriksstatus. Om batteriet fortsätter att misslyckas kan vi bekräfta orsaken till problemet.

6- Rengör din mobiltelefon

Nu när vi är klara att felet ligger i själva batteriet är det dags att leta efter lösningar. Med detta sagt bör det nämnas att efter en långvarig användning metallytan på litiumbatterier, eller till och med kontakterna, kan genomgå oxidation. Detta faktum minskar batteriets livslängd avsevärt.

För att undvika detta rekommenderas att du använder en trasa eller bomullspinne för att rengöra spår av damm eller smuts från kontakterna och från själva strömförsörjningen.

Om vårt batteri är integrerat i mobilen eller surfplattan kan det vara en mycket komplicerad uppgift.

Om du är intresserad av att städa din terminal, ta en titt på inlägget «Hur man rengör och desinficerar en mobiltelefon korrekt«.

7- Återuppliva batteriet genom att sätta det i frysen

Det låter lite galet, men sanningen är att detta är en metod som fungerar. Litiumbatterier fungerar med en laddnings- / urladdningsprocess där positiva och negativa laddningar kolliderar med varandra.

Vid rumstemperatur är den kinetiska energin hos batteriet hanterbar, men i ett konstant tillstånd av aktivitet, elektriska läckor är vanliga. Under låga temperaturförhållanden kan emellertid batteriets litiumbeläggning tillsammans med mikrostrukturen hos elektrolyterna förändras för att minimera sådant energiläckage. Detta kan hjälpa till att förlänga batteriets livslängd till viss del.

Vi behöver en "frys", men det räcker inte för oss
 • Vik in batteriet i tidningen och lägg på två lager transparent plastfilm på det och lägg det i en plastpåse så att det inte blir vått eller fuktigt.
 • Lägg batteriet i frysen i tre dagar.
 • Ta ut batteriet, ta bort plast- och papperskikten och placera det på ett ställe från solljus i 48 timmar.
 • Sätt i batteriet i enheten, men slå inte på det. Anslut telefonen till laddaren och låt den laddas i ytterligare 48 timmar.
 • Slå på telefonen och kontrollera batterinivån och livslängden.

8- Gör en bro i batteriet

Denna metod fungerar vanligtvis med batterier som har nått slutet av sin livscykel eller som inte har använts på länge. Med tiden tappar batterierna sin laddningskapacitet, vilket vi kan försöka lösa genom att göra en liten bro. För det vi behöver ett stort batteri, de 9V och två ledningar med spetsarna avskalade för att få kontakten.

 • Leta reda på de positiva och negativa polerna på 9V-batteriet och anslut en kabel till var och en av polerna. Skydda kopplingspunkterna med tejp för ökad säkerhet.
 • Telefonbatteriet har också positiva och negativa terminaler markerade. Anslut batteriets pluspol med batteriets pluspol med kabeln. Gör detsamma med den negativa polen.
 • Håll anslutningen mellan 10 och 60 sekunder.
 • Ta bort bryggan, sätt i batteriet i telefonen och försök ladda mobilen som vanligt. Efter laddningstiden kan du försöka slå på telefonen.

Detta är en mycket känslig process, och det måste tas med i beräkningen att litiumbatterier kan antända eller explodera. Om du inte är säker på vad du gör, borde du inte riskera det.

I följande exempelvideo kan vi se hur man överbryggar batteriet på en smartphone enligt en mycket liknande metod:

9- Gör en total urladdning med en glödlampa

Ladda ur ett gammalt eller begagnat batteri helt Det kan hjälpa dig att öka din förmåga att behålla energi och leverera djupare laddningar. För att göra detta kommer vi att använda en liten 1,5 V-lampa som ansvarar för att suga upp all återstående laddning som finns kvar i batteriet.

Som med bryggmetoden kommer vi att behöva två delar av bar tråd med motsvarande plastskydd - kom ihåg att vi inte vill ta emot en gnista - och ta ut batteriet från terminalen för hantering.

 • Leta reda på de positiva och negativa polerna på batteriet - de är markerade - och anslut en kabel till var och en av polerna.
 • Rör vid änden på var och en av ledningarna till 1,5 V-lampan.

Således, glödlampan suger upp all kvarvarande energi som kan stanna kvar i batteriet och tömma det helt (när lampan slutar sända ut ljuset helt). Därefter sätter vi in ​​batteriet i telefonen / surfplattan och fortsätter att ladda enheten helt.

Som alltid är daglig skötsel och god användning av laddningstider nyckeln så att batteriet i vår enhet får en livslängd så länge som möjligt. Annars kan vi alltid använda en av dessa fyra metoder för att försöka komma ur problem och i vissa fall få en lösning på vårt problem.

Slutligen, om din smartphone inte slås på och du tror att den kan vara murad, ta en titt på dessa12 tips för att återuppliva en murad Android-telefon.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found