Hur man ändrar teckenstorlek på Android - The Happy Android

Förra veckan förklarade vi hur man gör en förstoring på Android-skärmen med zoomverktyget. Det är ett verktyg som kan vara till nytta om vi vill se ett visst område på vår skärm mer detaljerat, men vad kan vi göra om vi vill öka storleken på texten på hela vår skärm? I dagens handledning förklarar vi hur man ökar och minskar teckenstorlek på Android.

Hur man ökar eller minskar textstorlek på Android

Allmänna parameterinställningar, t.ex. öka eller minska storleken på teckensnittet, utförs från enhetens konfigurations- eller inställningsmeny (den klassiska ikonen med kugghjulet). För att ändra storleken på teckensnittet måste vi helt enkelt gå till "Miljö”Och i avsnittet”Enheter"Klicka på menyn"Skärm”.

En gång inuti skärminställningarna hittar vi avsnittet som är tillägnad hantering av teckenstorlek. Här erbjuder Android oss ​​upp till 4 olika teckensnittsstorlekar att vi kan använda helt enkelt genom att klicka på det justerbara fältet. Som standard är systemet konfigurerat med storlek # 2 av totalt 4 tillgängliga förstoringar.

Ökar denna ändring också teckensnittet i webbläsaren, appar och andra?

När ändringen har gjorts gäller inställningen allt som Android visar på skärmen. Från vår appar, går igenom webbläsare, spel, widgets Y skrivbord. Därför, om vi letar efter en allmän ökning av alla teckensnitt som visas på skärmen, är detta den ändring som vi måste tillämpa.

Öka teckenstorleken på Twitter, Facebook och andra appar

Om det vi vill är att öka teckenstorleken på en enda applikation, då måste vi göra det från samma app. Om vi ​​till exempel vill öka teckenstorleken på Twitter vi måste gå till inställningarna för själva appen:

  • Vi ska "Inställningar och integritet«.
  • Klicka på "Skärm och ljud«.
  • Vi väljer önskad teckenstorlek från «Textstorlek»(Minsta storlek på 13pt och högst 20pt).

När det gäller andra applikationer som YouTube, Facebook eller Instagram stegen att följa skulle vara desamma (det vill säga gå in i appens inställningar och leta efter inställningarna för teckenstorlek).

Förbättra synligheten för bokstäver genom att öka kontrasten i texten

Om vi ​​har synproblem eller ökningen av teckensnittet helt enkelt inte verkar vara tillräcklig, från och med Android 6.0 erbjuder systemet också möjligheten att aktivera den så kallade “high contrast text”. Vad det gör är skapa en svart kant i vita bokstäver, vilket gör texten mycket bättre urskiljbar.

För att aktivera den höga kontrasten på vår Android-enhet bara gå till “Inställningar -> Tillgänglighet"Och aktivera fliken"Text med hög kontrast (experimentell)”.

Ett annat alternativ att bedöma när man försöker förbättra synligheten och läsningen i vår terminal kan vara ändringen till en ny typ av bokstav eller typsnitt. Tveka inte att titta på följande artikel där vi förklarar hur man ändrar teckensnitt i android (utan root).

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found