Hur suddar bakgrunden till valfritt foto (Android) - The Happy Android

De bokeh-effekt är en teknik som är ansvarig för att suddiga bakgrunden på ett fotografi för att uppnå en större känsla av djup. I mobiltelefoner uppnås detta normalt genom att använda två kameror: en är ansvarig för att fånga scenen med en bra detaljnivå och den andra tar samma scen men i ofokuserat läge för att slutligen förena båda tagningarna genom att klippa ut profilen på "element" - vanligtvis människor - som är närmare målet. En effekt som i de flesta mobiler aktiveras automatiskt när vi använder det berömda "porträttläget".

Men nuförtiden finns det redan många terminaler som använder artificiell intelligens för att utföra denna typ av tricks, utan att behöva tillgripa en dubbelkamera. Men tänk om vår mobil inte har den här funktionen eller vi glömde att aktivera bokeh-effekten när du tar bilden? Kan vi uppnå samma suddighetseffekt efteråt med ett redigeringsprogram?

Hur suddar bakgrunden till en bild på Android

Om vi ​​har en Android-telefon eller surfplatta, uppnå en ganska trovärdig bokeh-effekt med appen AfterFocus. På Android finns andra applikationer som Snapseed som också gör att du kan använda oskärpaeffekter, men den stora fördelen med AfterFocus är att det tillåter oss att rita för hand de områden där vi vill tillämpa effekten. En enkel teknik men som ger mycket mer tillfredsställande resultat i något mer komplicerade fotografier.

Ladda ner QR-kod AfterFocus Utvecklare: MotionOne Pris: Gratis
  • När vi har installerat AfterFocus öppnar vi applikationen.
  • På den första skärmen får vi möjlighet att välja mellan 3 redigeringslägen: "Smart", "Manuell" och "AI". Om vi ​​väljer det sista alternativet identifierar verktyget automatiskt det närmaste objektet eller personen närmast genom att göra bakgrunden suddig. Med de två första alternativen måste vi för hand identifiera de områden som ska suddas ut.
  • Sedan kommer vi in ​​i redigeringspanelen, där vi kan göra lämpliga justeringar. När vi har allt klart klickar du på "Nästa".
  • Här visar verktyget oss det slutliga resultatet med den redan tillämpade bokeh-effekten. Om vi ​​är nöjda väljer vi "Spara" för att spara bilden.

Efter att ha suddat ut några foton med autoläge (AI) på har vi funnit att det ger förvånansvärt bra resultat.

Har du en Google Pixel?

Pixel-telefonanvändare kan också uppnå en mycket framgångsrik bakgrundssuddighetseffekt med hjälp av Google Photos. Ett verktyg som fungerar särskilt bra när du applicerar bokeh på mellanlånga och närbildsfoton.

För att använda suddighetseffekten i bakgrunden i Google Foto måste vi bara ange ett foto och klicka på redigeringsknappen. Här hittar vi en "Blur" -fält som vi kan justera för att tillämpa en större eller mindre effekt på bilden.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found