Konfigurera Gmail i Outlook - The Happy Android

Ställ in Gmail i Outlook det har alltid varit som en slags urban legend för mig. På kontoret använder alla Outlook för att arbeta med webbmail, och det är ett mycket användbart verktyg eftersom det har många funktioner som hjälper mycket att organisera och hantera e-post. Du kan färgmärka e-postmeddelanden, sätta flaggor på dem, organisera din kalender, skapa mappar och så vidare, en miljon andra saker. Jag vågar säga att Microsoft Outlook är det definitiva verktyget när det gäller de funktioner som det erbjuder för att hantera e-post.

Så varför använder vi inte Outlook utanför arbetet? Gmail är den mest mångsidiga e-posttjänsten och förmodligen den mest populära världen över, så det kan vara en bra idé att kunna konfigurera Gmail i Outlook och därmed dra nytta av båda tjänsterna.

Så här ställer du in Gmail i Outlook steg för steg

För att skapa ett Gmail-konto i Outlook, kom ihåg att vi kan ställa in det på två olika sätt:

  • Använda POP3-protokollet
  • Använda IMAP-protokollet

För många år sedan, när internetanslutningen var dyrare, kunde människor inte vara permanent anslutna till internet för att kontrollera deras e-post. Det var då det uppfanns POP-standarden, Vad tillåtet att ladda ner en kopia av e-postmeddelandena från e-postservern och lagra den på datorn, för att senare kunna läsa dig offline och utan behov av en internetanslutning. Därför tillåter POP3-protokollet att e-postmeddelanden laddas ner till Outlook-klienten, och även om vi tar bort dem förblir de kvar på servern. Om vi ​​använder tvärtom IMAP-protokollet kommer vi att hantera e-postmeddelanden direkt från servern (Om vi ​​tar bort ett e-postmeddelande i Outlook försvinner det också från e-postservern).

Nedan förklarar vi steg för steg hur man konfigurerar Gmail i Outlook både av POP3 och IMAP.

Konfigurera Gmail i Outlook med POP3

Om du redan har ett e-postkonto konfigurerat i Outlook och du vill lägga till ett Gmail-konto är det första att gå till «Fil»Och välj«Lägg till konto«.

Om du inte har konfigurerat något e-postkonto helt enkelt kör Outlook. Detta är välkomstfönstret. Tryck "Nästa«.

Nästa fönster frågar om du vill skapa ett e-postkonto ... kolla in «Ja" och då "Nästa«.

Markera nu rutan «Konfigurera manuellt ...»

Här måste du lägga in kontokonfigurationsdata. Konfigurationsdata för inkommande och utgående servrar är:

Inkommande mail-server: pop.gmail.com

Server för utgående e-post (SMTP):smtp.gmail.com

Fyll i alla uppgifter och klicka sedan på «Fler inställningar ...»

Kontrollera flikarna «Utgående server"Y"Avancerad»Och slutför dem så som de visas i bilden nedan.

Tryck "Okej"Y"Nästa«. Applikationen kontrollerar sedan om de angivna uppgifterna är korrekta. Om allt har gått bra (de två gröna kontrollerna) konfigureras kontot. Tryck "Stänga av«.

Grattis! Kontoinställning! Tryck "Sluta«.

Outlook öppnas och börjar ladda din postlåda. Ge det några ögonblick för att ladda ner allt innehåll från ditt konto.

Konfigurera Gmail i Outlook med IMAP

Om du vill konfigurera Gmail i Outlook med IMAP-protokollet processen är densamma, med den enda skillnaden är e-postserversdata. Vi måste utföra samma steg som när vi skapar ett konto via POP3, men använder följande information:

När kontot har konfigurerats kan du med hjälp av IMAP-standarden hantera mer än ett e-postkonto samtidigt från Outlook och kom ihåg att om du tar bort något e-postmeddelande från din inkorg kommer det också att raderas på e-postservern.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.