Chuwi Hi 9 Air i analys, 10 ”surfplatta med 2K skärm och Android 8.0

Under det första kvartalet 2018 tillkännagav Chuwi vad som skulle bli dess nya flaggskeppsplatta för Android-marknaden Chuwi Hi 9 Air. Hans avresedatum var planerat till mitten av april, så nu när han är på gatan är det dags att ge honom en liten recension.

I dagens granskning tittar vi på Chuwi Hi 9 Air, en 10,1-tums surfplatta med en högupplöst skärm, dubbelt SIM-kort, 4 GB RAM och Android 8.0. Vi började!

Chuwi Hi 9 Air i analys, en modern surfplatta anpassad till tiden

På grund av spridningen av tabletter och 2-i-1-surfplattor med Windows 10 är det svårt att hitta en enhetlig Android-surfplatta idag. Antingen väljer vi enheter med ett par års liv bakom sig (med Android 6.0 eller lägre), eller så går vi direkt efter en lågtablett för att göra tricket.

Lyckligtvis finns det fortfarande företag som Chuwi som satsar på denna typ av enhet. Det är fortfarande mellanklass, men åtminstone har vi premiumfunktioner och några komponenter anpassade till vad vi kan förvänta oss av en surfplatta 2018.

Design och display

När det gäller skärmen monterar Hi 9 Air en helt laminerad OGS-panel gjord av 10,1 tum med 2,5 K upplösning (2560 x 1600p) och en ljusstyrka på 400 cd / m2. Den har en extremt tunn tjocklek och mått på 24,17 x 17,20 x 0,79 cm.

Den har en metallfinish med ett svart hölje och Jag behandlar kameran i det bakre området som framför. Den har en 3,5 mm-ingång för hörlurar, en micro SD-kortplats och Dual sim.

Detta är en viktig detalj, eftersom tack vare SIM kan vi använda surfplattan som om det vore en smartphone och ringa samtal, installera WhatsApp (något omöjligt på de flesta surfplattor) etc. Chuwi Hi 9 Air stöder följande nätverk:

  • GSM: band 2/3/5/8
  • WCDMA: band 1/2/5/8
  • LTE: band 1/2/3/5/7/8/20/40

Det har också Dual band WiFi (2.4G / 5G) och Bluetooth 4.2.

Kraft och prestanda

När det gäller enhetens prestanda hittar vi mer än intressanta egenskaper. Å ena sidan har vi Helio X20, en tiokärnig CPU som körs på 2,3 GHz, åtföljd av 4 GB RAM och 64 GB intern lagring som kan utökas med micro SD upp till 128 GB. Som ett operativsystem, ovan nämnda Android 8.0 Oreo.

På nivå med ren och hård kraft, det bästa vi kan hitta på Android-surfplattor idag. Mycket i raden av andra liknande tabletter som ALLDOCUBE X1, men med ett mycket större batteri och en nyare version av Android.

Kamera och batteri

Vi står inför en surfplatta med egenskaper som liknar alla smartphones. Detta innebär att kameran också har en viss närvaro på Chuwi Hi 9 Air, i form av en bakre lins på 13 MP och en annan frontal (mycket ödmjukare) på 5MP.

Batteriet är en annan av styrkan i denna enhet: ett batteri på 8000 mAh med USB Type-C-laddning. Enligt tillverkaren innebär detta 72 timmars beredskapslängd eller 5,5 timmars intensiv användning.

Pris och tillgänglighet

Chuwi Hi 9 Air har för närvarande ett pris på 187,93 euro, cirka 219 dollar att ändra, på Gearbest. Bra valuta för pengarna, särskilt jämfört med den tidigare nämnda ALLDOCUBE X1, som är prissatt något högre just nu.

Kort sagt, ett av de bästa (och ett av få) förslagen när det gäller Android-surfplattor 2018. Dessutom ser vi att de har varit ganska inneslutna i priset, vilket utan tvekan hjälper till att se detta med mycket bra ögon Hej 9 Luft.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found