Hur man använder mobilen som fjärrkontroll för KODI - The Happy Android

KODI Det är en av de viktigaste applikationerna för oss som har en Android TV Box. Det är förmodligen också en av de bästa lokala multimediaspelarna, och låter dig strömma spanska DTT, titta på filmer och serier gratis och till och med spela retro-videospel, allt från samma centraliserade applikation.

Men KODI är ett multimediecenter som inte bara är tillgängligt på Android: vi kan också installera det på Windows, Raspberry Pi och många andra enheter. Några av dessa system inkluderar inte en fjärrkontroll, vilket kan vara ganska besvärligt om det vi vill är att lyssna på musik eller titta på videor bekvämt från soffan eller ligga på sängen.

Hur man använder en mobil som fjärrkontroll för KODI

KODI har en fjärrkontrollapp kompatibel med Android och iOS, vilket innebär att vi kan installera den på mobilen och sedan synkronisera den med KODI som vi har installerat på TV Box, på datorn eller var som helst. På det här sättet kan vi fjärrstyra KODI utan att behöva närma oss varje gång vi vill ändra låtar, gå till nästa video eller utföra någon annan uppgift.

Steg 1 # Få synkroniseringsdata

Det första vi måste göra är att öppna KODI i vår Android TV Box, Raspberry eller Windows och göra några justeringar.

  • Vi ska "System -> Systeminfo -> Nätverk"Y vi skriver ner IP-adressen och MAC-adressen på ett anteckningsblock eller papper. Vi kommer att behöva denna information senare.

  • Vi rullar till "System -> Tjänster -> Kontroll"Och aktivera alternativen"Tillåt fjärrkontroll via HHTP”(Aktivera fjärrkontroll via HHTP) och“Tillåt fjärrkontroll från applikationer på andra system”(Aktivera fjärrkontroll från applikationer på andra system). På samma skärm skriver vi också ner porten, användarnamnet och lösenordet. Som standard är användarnamnet vanligtvis "kodi" och lösenordet lämnas vanligtvis tomt.

Steg 2 #: Installera den officiella KODI-fjärrkontrollen för mobil

Förutom KODI-appen har skaparna av appen (XBMC Foundation) också utvecklat en officiell fjärrkontrollapp. Det heter KORE och vi kan installera det direkt från Google Play Store för Android.

Ladda ner QR-kod Kore, officiell fjärrkontroll för Kodi-utvecklare: XBMC Foundation Pris: Gratis

Om vi ​​är iPhone-användare finns det en mycket liknande applikation som heter “Official KODI remote” som uppfyller samma funktion.

Ladda ner QR-kod Officiell Kodi Remote Developer: joethefox Pris: Gratis

Steg 3 # Synkronisera fjärrkontrollen med KODI-appen

För att slutföra behöver vi bara konfigurera fjärrkontrollappen som vi just har installerat på mobilen. När det gäller Android är stegen som ska följas som följer.

  • Vi startar KORE-appen och följer konfigurationsstegen. Först försöker appen att upptäcka vårt multimediecenter automatiskt. Obs: kom ihåg att ha enheten påslagen och med KODI öppen i förgrunden.
  • Om KORE inte upptäcker någon utrustning med KODI klickar vi på “Nästa"Tills du kommer till"Manuella inställningar”.
  • Här kommer vi att ange de data som vi har samlat in i steg 1 i denna handledning: IP-adressen, MAC, porten, användarnamnet och lösenordet. Dessutom kommer vi också att tilldela ett namn till mediecentret.
  • Resten av fälten (TCP-port, ES-port och WoL-port) lämnas tomma.

  • Slutligen klickar vi på "Test" -knappen.

Om allt har gått korrekt visas ett meddelande på skärmen som indikerar att vi kan börja använda programmet.

iPhone (iOS)

Apple-användare kan konfigurera fjärrkontrollappen på ett mycket liknande sätt.

  • Vi öppnar appen "Official KODI remote".
  • Klicka på knappen "Lägg till värd".
  • Vi anger de data som vi tidigare har samlat in i KODI: användarnamn, lösenord, IP-adress, MAC och port. Vi sparar konfigurationen genom att klicka på "Spara”.

Med detta skulle vi redan ha konfigurerat iPhone eller iPad för att kunna använda den som fjärrkontroll för vår KODI.

Andra alternativ: Använd CetusPlay som fjärrkontroll

Om vi ​​har problem med att konfigurera appen och vi vill prova andra lösningar kan vi också prova CetusPlay-verktyget. Den är tillgänglig för både Android och iOS och erbjuder fjärrkontrollfunktioner (kontroller, mus eller tangentbord), allt gratis.

Dessutom erbjuder den också andra ganska kraftfulla funktioner, till exempel möjligheten att överföra filer, ta skärmdumpar eller spela upp foton och videor som vi har lagrat från mobilen.

Ladda ner QR-kod CetusPlay - TV Remote Server Receiver Developer: CetusPlay Globalt pris: Gratis Ladda ner QR-kod CetusPlay Utvecklare: GUANG YU ZHANG Pris: Gratis

Tack så mycket för att du stannade till slutet! Om du tyckte det här inlägget var intressant kan du hitta andra liknande artiklar inom kategorin Multimedia

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found