Hur man aktiverar YouTubes “Dark Mode” (Dark Mode)

Ett av de största problemen när man ständigt tittar på en bildskärm eller en mobil skärm är blåljus. Även om blått ljus hjälper oss att bättre se skärmarna på enheterna under solljusens ljusstyrka, kan vi orsaka trötthet och torra ögon när vi befinner oss i natt- eller svagt ljus. Något som hjälper till att mildra denna effekt kallas nattläge eller "mörkt läge" som många plattformar, webbsidor och applikationer redan erbjuder idag.

För ett par månader sedan granskade vi hur man aktiverar det mörka läget i Chrome för Android, och idag ska vi se hur man gör detsamma med en av de appar som vi tillbringar mest tid, Youtube.

Obs! Om du vill gå lite längre och se vilka möjligheter vi har för att uppnå det mörka läget på systemnivå på Android, missa inte detta andra inlägg.

Så här aktiverar du mörkt läge på YouTube från webbläsaren (webbversion)

Om vi ​​använder den stationära versionen av YouTube för webbläsare kan vi aktivera det mörka läget enligt följande.

  • Vi loggar in på YouTube och klickar på ikonen för vår avatar.

  • I rullgardinsmenyn väljer vi "Mörkt tema: av”.

  • Slutligen aktiverar vi fliken som säger "MÖRKT TEMA".

På detta sätt blir hela gränssnittet och bakgrunden svart och mörkgrå, perfekt för att titta på videor på natten och inte få våra ögon så trötta. Om vi ​​någon gång vill gå tillbaka kommer det att räcka att upprepa samma process i omvänd ordning.

Det bör klargöras att om vi använder mer än en webbläsare (Chrome, Opera, Firefox, etc.) är det nödvändigt att vi aktiverar denna funktion i var och en av webbläsarna oberoende av.

Hur man aktiverar YouTubes “Dark Mode” på Android

Sanningen är att du kan se att Google vill synliggöra mörkt läge. I händelse av att vi använder YouTube-appen för Androidaktiveras det mörka temat lika enkelt och snabbt som i webbversionen.

Allt vi behöver göra är att öppna YouTube, klicka på ikonen för vår användare (längst upp till höger) och gå till "Inställningar -> Allmänt”. Bland de olika konfigurationsalternativen väljer och aktiverar vi fliken "Mörkt tema”.

Så här aktiverar du YouTube-nattläge på iOS (iPhone och iPad)

För att avsluta med den här handledningen och att vi har ett mycket löst inlägg, låt oss se hur vi kan aktivera det mörka läget om vi tittar på videorna på YouTube från en iPhone eller en iPad.

Överraskning! Metoden är exakt densamma som i Android-appversionen: vi öppnar YouTube, går till "Inställningar" och därifrån aktiverar vi fliken som hänvisar till aktiveringen av det mörka temat.

YouTube introducerade mörkt läge 2018, så det är en relativt ny funktionalitet. Om vi ​​använder appen och inte ser att det här alternativet är tillgängligt är det troligt att vi kommer att behöva uppdatera YouTube till en nyare version.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found