Var försiktig, den här tapeten kan bryta din Android-mobil - The Happy Android

Inte ens bakgrundsbilderna vi kan lita på längre. Ett nytt "bug" eller systemfel i Android avgör det en enkel bild som används som tapet det kan vara mer än tillräckligt för att krascha din telefon och behålla en vacker pappersvikt. Ett problem som har dykt upp efter att Ice Universe - en välkänd nyhetsläckare - publicerade förra veckan bilden som orsakar problemet på Twitter.

VARNING !!!

Ställ aldrig den här bilden som bakgrundsbild, speciellt för Samsungs mobilanvändare!

Det kommer att få din telefon att krascha!

Försök inte!

Om någon skickar dig den här bilden, ignorera den. pic.twitter.com/rVbozJdhkL

- Isuniversum (@UniverseIce) 31 maj 2020

Sedan dess har andra specialmedier som 9to5Google och Android Authority bekräftat och verifierat förekomsten av detta fel, och även om Ice Universe säger att felet huvudsakligen påverkar Samsung-terminaler har det också replikerats på smartphones från andra tillverkare, som The Google Pixel.

Så här fungerar tapetfelet på Android

I känsliga telefoner som upplever detta misslyckande orsakar det faktum att du ställer in ovannämnda foto som bakgrund att enheten startar slå på och av skärmen intermittentoch lämnar mobilen helt värdelös. Ett problem som inte ens löses genom att slå terminalen med en bra omstart.

Enligt 9to5Google, som har undersökt problemet noggrant, kan vi göra det starta om telefonen i säkert läge, ta bort bilden som vi har ställt in som bakgrund och lösa problemet. Även om den här reparationen inte alltid verkar fungera, eftersom i fallet med Android Authority, var de tvungna att radera all data och återställa telefonen till fabriksstatus för att återgå till normalt.

Å andra sidan verkar detta fel i systemet inte vara universellt. Enligt Android Authority försökte de replikera felet i en Huawei Mate 20 Pro, men det påverkades inte. Det behöver inte sägas att om vi har någon kärlek till vår mobil, bör vi helt avstå från att testa detta fel på vår egen terminal.

Problemet är i RGB-färgmodellen

Som Dylan Roussel antyder genom denna tråd publicerad på 9to5Google Twitter-kontot kan felet orsakas när vissa telefoner är inte kompatibla med den färgmodell som används i bilden. Enligt Rousell använder denna "förbannade" bild RGB-modellen, som genererar konflikter i många Android-mobiler som föredrar att styras av SRGB-modellen.

Så detta händer med en Pixel 3 XL med Android 10, men inte på en Pixel 4 XL med Android 11. Här är vad som händer: //t.co/mXebJzJZ7Y

- Dylan Roussel (@evowizz) 31 maj 2020

Roussel nämner dock att när han gjorde ett test med Pixel 4 XL som körde en beta av Android 11 reproducerades inte problemet, och det verkar som att nästa version av Android innehåller kod som gör det möjligt att läsa färgmodeller som inte är kompatibla med SRGB modell. På detta sätt lämnas dörrarna öppna för en relativt enkel lösning som skulle hjälpa till att återställa alla mobiler som kan påverkas med en enkel uppdatering. Som nämnts av XDA-utvecklare finns det redan en utvecklare som har skickat en patch till AOSP (Android Open Source Project) för att lösa problemet.

Sanningen är att det inte är ovanligt att stöta på denna typ av misslyckande som orsakas av till synes oskadliga handlingar. Den här gången är det en enkel tapet, men vi såg redan något liknande på WhatsApp för ett par år sedan med den berömda svarta knappen som lämnade din mobil låst, eller den andra 5-sekundersvideoen som kan krascha din iPhone-mobil ensam med att reproducera den.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found