Hur du delar din internetanslutning via Bluetooth på Android

De flesta mobiltelefoner tillåter oss att dela vår internetanslutning och utöka den till andra enheter, vilket gör vår telefon till ett slags bärbart modem. Men visste du att vi också kandela telefonens WiFi via en Bluetooth-anslutning?

Hur man delar WiFi med Bluetooth-signal på Android

Om vi ​​länkar vår enhet till en annan som har en internetanslutning kan vi använda din anslutning för att navigera fritt. Det är så enkelt och i rätt tid.

En av fördelarna med Bluetooth-anslutning är dess säkerhet, sedan när vi bara gör vår telefon till ett WiFi-modem genom klassisk delning vi sänder WiFi-signalen öppet, vilket gör det möjligt för alla piratkopierade att jaga oss och stjäla vår bandbredd. Och det gillar vi inte.

Om vi ​​istället delar internetanslutningen via Bluetooth vi kan alltid kontrollera vem och hur vi lånar ut det. Hur gör vi det?

Steg för att göra vår Android till ett Bluetooth-modem

Installationsprocessen i de senaste versionerna av Android är verkligen en bit av tårtan. Stegen att följa är följande:

  • Vi går till konfigurationsmenyn eller «inställningar»Från Android till«Trådlösa anslutningar och nätverk»Och klicka på«Mer«.
  • Vi får tillgång till «Dela internet och Wi-Fi-zon«.
  • Slutligen aktiverar vi fliken «Dela via Bluetooth«.

Android aktiverar terminalens Bluetooth-tjänst automatiskt. Således kommer alla andra enheter som är länkade till terminalen att kunna dra nytta av och njuta av dess internetanslutning.

Hur man ansluter till Bluetooth-modemet som vi just har konfigurerat

Vi måste komma ihåg att detta när vi länkar till en annan enhet tar inte den delade Internetanslutningen som standard. För att aktivera anslutningen, från den mobil eller surfplatta som vi vill ansluta, i Bluetooth-alternativen måste vi klicka på kugghjulet bredvid enhetens namn och markera krysset «internetåtkomst«.

Nu kommer den nya telefonen eller enheten att få den internetanslutning som erbjuds av Android-terminalen konverterad till ett modem.

Internetdelning via Bluetooth på äldre versioner av Android

I gamla versioner av Android fortsätter systemet att tillåta konfigurationen av terminalen som ett Bluetooth-modem. Stegen att följa är praktiskt taget identiska:

  • Från menyn "Inställningar " av vår Android-enhet, i avsnittet om Anslutningar vi väljer "Internetdelning och Wi-Fi-zon", Och väl inuti aktiverar vi alternativet"Bluetooth-modem”.
Ange internetdelningsinställningarna och aktivera Bluetooth-modemet

Sedan aktivera Bluetooth-tjänsten av enheten och gör den synlig, som visas i bilden nedan.

Aktivera den skickande enhetens Bluetooth-tjänst

Med dessa två enkla steg vi kommer att ha vår telefon klar för att dela din internetanslutning.

Upprätta anslutning till Bluetooth-modem från en äldre Android

För att ansluta till modemet från en annan enhet måste vi bara aktivera Bluetooth, länka enheten och sedan komma åt länkalternativen (se bilden nedan till vänster).

Slutligen möjliggör vi profilen ”Internetaccess” (se bilden till höger) för att kunna njuta av internetanslutningen till vårt Bluetooth-modem.

Anslut till Bluetooth-modemet och aktivera internetåtkomst

Vad tycker du om alternativet att dela Internet via Bluetooth? Har du använt det tidigare på din telefon? Sanningen är att för att få bråttom är det en funktion som är väldigt användbar.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found