Hur man återställer borttagna filer med EaseUS Data Recovery Wizard - The Happy Android

Idag ska vi granska ett av de mest populära filåterställningsprogrammen som finns för Windows och Mac. Guiden för återställning av data från EaseUS, en utvecklare specialiserad på datarestaurering, säkerhetskopior, lagring och dataöverföring.

Visst har många av er sett det på Internet, men ni vet inte om det verkligen fungerar eller vad som är dess effektivitetsnivå. Därför kommer vi idag att göra ett återhämtningstest för att klara eventuella tvivel.

Funktioner i EaseUS Data Recovery Wizard Free

EaseUS Data Recovery Wizard 12.0 har två versioner: versionen Professionell betalas och den kostnadsfria versionen kallas EaseUS Data Recovery Wizard Gratis.

För denna recension kommer vi att använda den fria modellen, som av praktiska syften har samma återhämtningskraft som proversionen. Även om ja, med en begränsning på hur mycket GB som vi kan återställa.

Bland dess egenskaper Dataåterställningsguiden gratis vi hittade möjligheten att:

  • Återställ raderade, formaterade eller otillgängliga data.
  • Det fungerar på hårddiskar, externa enheter, USB-minnen och SD-minnen.
  • Det återställer filer i alla typer av format: foton, textdokument, videor, ljud, komprimerade filer och en lång osv.
  • Utför snabba och djupa skanningar samtidigt.
  • 500 MB återställningsgräns (upp till 2 GB om vi delar i RRSS).

Så här fungerar den förlorade filåterställningsprocessen

Jag har en extern hårddisk som jag formaterade länge av misstag, så låt oss försöka återställa några foton och musik som jag hade lagrat. Detta är ett album som är mer än tio år gammalt.

Det första vi ska göra är att ansluta det via USB till datorn och sedan starta EaseUS återställningsprogram.

Sanningen är att applikationen går direkt till punkten: först väljer vi den enhet som vi vill analysera. I exemplet på skärmdumpen motsvarar vår externa disk enhet F. Vi markerar den och klickar på "Skanna”.

Nu börjar programmet söka efter alla förlorade filer. Snabbsökningsprocessen ger oss några resultat på några minuter, men den djupa genomsökningen, som vi verkligen är intresserade av i det här fallet, kommer att kräva lite mer tid - beroende på storleken på disken. Vår disk är 500 GB och ger en uppskattad återställningstid på 1 och en halv timme, mer eller mindre.

När analysen av djupskanningen är klar kan vi navigera genom de olika mapparna från menyn till vänster. Det är ett mycket praktiskt sätt att navigera, eftersom filerna klassificeras efter typ och plats.

Slutligen väljer vi de filer och dokument som vi vill återställa och klickar på "Ta igen sig”.

Programmet kommer att be oss om en mapp där alla återställda filer ska sparas. Vi väljer det och automatiskt lämnar systemet en kopia av de återställda data i den mappen.

Resultat

Sanningen är att resultatet har varit riktigt tillfredsställande. Den djupa genomsökningen har utförts i högre hastighet än vad vi är vana vid att se i applikationer av denna typ.

En annan detalj att belysa är att låter oss förhandsgranska foton och dokument innan vi återställer dem. Något som är väldigt användbart om vi inte är säkra på filens namn eller om dess namn har raderats.

Vi kan aktivera förhandsgranskningen av en bild genom att klicka på ögonikonen.

När det gäller innehållet har det kunnat upptäcka mer än 8000 ljudspår och ett stort antal foton som det verkligen gav upp för förlorat. Totalt antal över 88 500 filer (över 860 GB data).

I mitt fall översteg de foton och musiken som jag ville återställa inte över 500 MB, så jag har kunnat återställa dem utan problem. I händelse av att datamängden var större skulle vi behöva dela applikationen i nätverk - något som är gratis och inte alls dåligt, eller byta till proversionen, som uppenbarligen inte har några begränsningar av denna typ.

Slutsatser

Kort sagt handlar EaseUS Data Recovery Wizard Free om ett utmärkt gratis skrivbordsalternativ för att återhämta sig snabbt och snyggt alla dessa foton, videor eller dokument som vi har tappat av misstag.

Om vi ​​behöver återställa en större datamängd, ja, kan vi alltid tillgripa proversionen (66,69 € + moms), som har samma skanningskvalitet och obegränsade gratisuppdateringar.

Vi kan ladda ner EaseUS Data Recovery Wizard Free 12.0 från författarens egen webbplats HÄR.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found