Hur man skapar ett “osynligt” WiFi-nätverk med dold SSID - The Happy Android

I tidigare inlägg har vi sett hur man får större kontroll över vårt hemnätverk och förhindrar att vårt Wi-Fi stjäls genom att skapa vitlistor och svartlistor. Idag ska vi gå ett steg längre genom att visa hur vi kan dölj namnet på vår wifi så att ingen kan se det i den typiska sökningen efter tillgängliga nätverk. Ett bra sätt att gå obemärkt förbi och att våra grannar inte ens överväger att hacka vårt lösenord, eftersom de från början inte ens kommer att kunna veta att det finns ett Wi-Fi till hands om de inte tidigare har anslutit eller en grundligare analys.

För detta ska vi genomföra en ganska enkel hantering som går igenom åtkomst till konfigurationen av vår router och dölj SSID för vårt trådlösa nätverk. Var försiktig, det betyder inte att vårt Wi-Fi är helt omöjligt att upptäcka, men det kommer att bli mycket svårare att hitta. Det finns program som skannar och upptäcker denna typ av dolt nätverk, t.ex. NetSurveyor, men för typiska nybörjare som försöker ansluta till vårt Wi-Fi "med det trick som hans kusin lärde honom" kan detta vara mer än tillräckligt.

Var försiktig och stärk säkerheten i ditt nätverk

Jag insisterar. Dölj SSID kommer inte att hindra oss från att stjäla vårt Wi-Fi-lösenord och ansluta till vårt nätverk. Som vi nämnde finns det metoder för att upptäcka denna typ av signaler och hacka dem. För att undvika detta är det bäst att filtrera efter MAC för att skapa vita / svarta listor som vi kommenterade i början av inlägget, använda kryptering så säker som möjligt och framför allt skapa ett säkert lösenord med en längd på minst 12 tecken alternerande versaler, gemener, siffror och symboler.

Som en läsare anger i kommentarområdet för samma inlägg kan vi också tilldela fasta IP-adresser till våra enheter, inaktivera DHCP-servern och till och med skapa ett gästnätverk om det behövs. Tyvärr kan inte ens dessa metoder rädda oss från en angripare som försöker infiltrera med MAC-spoofing (en teknik som kallas Spoofing). När denna punkt är klarlagd, låt oss se hur vi kan dölja namnet eller SSID för ett Wi-Fi-nätverk.

Hur man döljer namnet eller SSID på vårt wifi-nätverk

Om vi ​​vill att vår wifi ska sluta visas i listan över tillgängliga nätverk när en användare aktiverar den trådlösa mottagaren på sin enhet, måste vi ange routerns konfigurationsinställningar. Det nås vanligtvis genom att ladda URL //192.168.0.1 eller //192.168.1.1 i webbläsaren. Obs: Om du använder din mobil och har problem, ta en titt på inlägget «Så här får du tillgång till en router från Android«.

En gång inuti går vi till de trådlösa nätverksinställningarna. Panelen och menyerna varierar vanligtvis beroende på vår routermodell, även om de i allmänhet är ganska lika. Du vet vad de säger, "sett en, sett alla."

En gång i Wi-Fi-signalinställningarna, vanligtvis bredvid nätverksnamnet och åtkomstlösenordet, vi aktiverar rutan "Göm SSID" (Dölj SSID om vårt gränssnitt är på engelska) och spara ändringarna. Uppnått!

Hur man ansluter till ett Wi-Fi-nätverk med dold SSID

Nästa fråga som uppstår efter genomförandet av denna åtgärd är mer än uppenbar. Hur ansluter vi till Wi-Fi nu om det inte visas i listan över tillgängliga nätverk? Det första att klargöra är att de enheter som redan var anslutna tidigare fortsätter att automatiskt ansluta till nätverket.

För resten måste vi göra anslutningen manuellt.

Windows

När det gäller Windows 10 kommer vi att gå till systemkonfigurationspanelen (från början genom att klicka på kugghjulsikonen) och vi kommer in "Nätverk och internet”. Klicka på "i den vänstra panelenWifi"Och välj"Hantera kända nätverk”.

Från den här nya menyn klickar vi på "Lägg till ett nytt nätverk”. Här öppnas ett fönster där vi måste gå in för hand namnet på Wi-Fi-nätverket, typen av säkerhet och åtkomstlösenordet. Om du inte vet vilken typ av säkerhet som används kan du kontrollera den genom att ange routern och kontrollera de trådlösa nätverksinställningarna. För att ge oss en uppfattning är standardsäkerheten som används i de flesta moderna hemroutrar AES WPA2-Personal.

Android

Om vi ​​ansluter från en Android-mobil enhet är processen mycket lik. Vi öppnar menyn "inställningar”Och vi navigerar till“Nätverk och internet -> Wi-Fi -> Lägg till nätverk”. Detta tar oss till en skärm där vi måste manuellt lägga till nätverkets namn eller SSID, säkerhetstypen och åtkomstkoden.

Hur man döljer eller visar Wi-Fi SSID med kommandon

Slutligen ska vi ta en titt på hur man döljer eller visar SSID för ett Wi-Fi-nätverk via MS-DOS-kommandon på en Windows-dator. Med detta kommer vi att uppnå det team där vi arbetar kan inte upptäcka ett specifikt Wi-Fi-nätverk.

Det här är en åtgärd som kan vara till nytta om vi arbetar på ett kontor och vi inte vill att en specifik dator ska kunna ansluta till det trådlösa nätverket eller blockera åtkomst till Wi-Fi till vissa enheter som vi kan ha hemma .

Processen är mycket enkel: vi öppnar Cortana, skriver kommandot "CMD" (utan citat) och kör kommandotolken som administratör. När terminalen är öppen kör vi följande kommando:

netsh wlan lägg till filterbehörighet = blockera ssid = »wifi-namn» nätverkstyp = infrastruktur

Om allt gick bra ser vi ett meddelande som indikerar att filtret har lagts till i systemet. Å andra sidan, om vi vill att utrustningen ska upptäcka ett av dessa "tysta" Wi-Fi-nätverk igen, kan vi vända situationen med det här andra kommandot:

netsh wlan ta bort filterbehörighet = blockera ssid = »wifi-namn» nätverkstyp = infrastruktur

Som du kan se är det en mycket enkel metod att utföra som kan vara bra för att kontrollera vilka nätverk vissa trådlösa enheter ansluter till individuellt.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found