Topp 10 emulatorer för Android - The Happy Android

För dem som levde NES under sin storhetstid, 90-talet av Super Nintendo vs Megadrive eller den första Playstation, emulatorer är en fantastisk nostalgi. Att kunna spela klassiska spel idag ochobiteros från en PC-emulator, eller som i dag, från vår egen Android-terminal, det är en fröjd.

De 10 bästa spelkonsolemulatorerna för Android

Många av spelen på dessa konsoler utges på nytt och publiceras idag, men om vi vill prova den ursprungliga upplevelsen, inget bättre än installera en bra emulator, som de som vi kommer att se i följande lista, och ge sockerrör till sin ursprungliga version.

1- Citra

En av de nyaste emulatorerna som har kommit till Android. Citra, känd för sin PC-version, är en emulator för Nintendo 3DS som har förtjänat respekten för hela samhället för sitt goda arbete.

Den erbjuder utmärkt spelkompatibilitet, bra grafik och mobilvänlig med upplösningsskalning och strukturfiltrering, gamepad-support och mer. Även om det fortfarande är i tidig åtkomst kan det redan laddas ner officiellt och gratis från Google Play.

Ladda ner QR-kod Citra Emulator Utvecklare: Citra Emulator Pris: Gratis

2- PPSSPP

Den mest använda emulatorn för PSP på Android, med mer än 10 miljoner nedladdningar och 4,2 stjärnor. Det är kompatibelt med många spel, men allt beror på kraften i vår enhet för att få ut det mesta.

Ladda ner QR-kod PPSSPP - PSP emulator Utvecklare: Henrik Rydgård Pris: Gratis

3- Nostalgi. NES

Förmodligen den bästa emulatorn för Android av den första 8-bitars Nintendo. Hög kompatibilitet mellan spel och andra funktioner som anpassning av virtuella kontroller, stöd för gamepads, funktion "spola tillbaka”, Fuskstöd, 8 platser för säkerhetskopiering av data och mer.

Ladda ner QR-kod Nostalgia.NES (NES Emulator) Utvecklare: Nostalgia Emulators Pris: Gratis

4- MAME4droid

Trodde du att vi hade glömt arkaderna? MAME4droid är den mest populära emulatorn för arkadernas mytiska MAME. En port som stöder mer än 8 000 ROM av alla slag. Det fungerar perfekt med gamla arkader, men om vi vill prova nyare spel behöver vi åtminstone en terminal med 1,5 GHz eller högre.

Bland dess funktioner erbjuder det inbyggt stöd för NVidia Shield-enheter och surfplattor, stöd för de flesta Bluetooth- och USB-kontroller och gamepads, CRT-filter och scanlines, bildutjämning från HQx till HQ4x och mycket mer. En emulatorglädje.

Ladda ner QR-kod MAME4droid (0.139u1) Utvecklare: Seleuco Pris: Gratis

5- M64Plus FZ-emulator

M64Plus FZ Emulator är en främre del av öppen källkod Mupen64 + emulator. En app med vilken vi kan spela ROM på Nintendo 64, och det mest använda på Android idag med mer än en miljon nedladdningar på Google Play och ett högt betyg på 4,4 stjärnor.

Även om emuleringar aldrig har varit så bra med Nintendo 64, lyckas den här appen polera upp många av konsolens bästa spel. Det finns spel som inte spelar dem och andra gör dem med fel, men i allmänhet är den allmänna upplevelsen positiv. Den är kompatibel med GLideN64-plugin och stöder 64DD.

Ladda ner QR-kod M64Plus FZ Emulator Utvecklare: Francisco Zurita Pris: Gratis

6- Snes9x EX +

Open Source-projekt för att efterlikna Super Nintendo-spel, med hög kompatibilitetsnivå. En telefon eller surfplatta med minst 1,0 GHz CPU-kraft rekommenderas för att fungera korrekt. Det rekommenderas att använda ROM-filer i .smc- och .sfc-format, även om det också är kompatibelt med ZIP-, RAR- och 7Z-filer (men de kan vara långsammare när data komprimeras).

Om du har upplevt guldåldern på 16 bitar och fortfarande har dina patroner från Street Fighter 2, Mortal Kombat, Super Mario World, Super Metroid, Castlevania och mer hemma, bör du definitivt prova den här fantastiska SuperNES-emulatorn för Android.

Ladda ner QR-kod Snes9x EX + Utvecklare: Robert Broglia Pris: Gratis

7- RetroArch

En öppen källkod plattformsemulator baserad på Libretos utvecklingsgränssnitt. Den har blivit ganska populär de senaste åren, och även om den fortfarande har en lång väg att gå, ser den väldigt intressant ut och överraskar säkerligen mer än en. Utvecklarna för sin del ger allt, med frekventa uppdateringar så ofta, multiplayer-läge och mer.

Emulatorn fungerar genom kärnor eller program som vi kan installera för att lägga till de system eller videokonsoler som vi vill använda - cirka 80 tillgängliga idag. Den har till och med en Game & Watch-emulator!

Ladda ner QR-kod RetroArch Utvecklare: Libretro Pris: Gratis

8- Min pojke! GBA-emulator

En av de bästa emulatorerna av Game Boy Advance för Android, och utan tvekan en av de mest nedladdade. Det är snabbt, fungerar bra med de flesta spel och stöder de flesta Android-terminaler på marknaden. Accepterar även koder för GameShark / ActionReplay / CodeBreaker.

Fram till nyligen existerade två versioner av emulatorn: en gratis och en betalas utan annonser och fler funktioner, som att spara / ladda, spola framåt och till och med synkronisera med Google Drive. Men idag är bara premiumversionen av applikationen tillgänglig, vilket innebär att vi måste betala cirka 5 euro för att kunna njuta av denna utmärkta emulator för Android av den mytiska GBA.

Ladda ner QR-kod My Boy! - GBA Emulator Developer: Fast Emulator Pris: 4,99 €

9- SuperNDS

Den bästa Nintendo DS-emulatorn för Android tillsammans DraStic DS-emulator, med skillnaden att SuperNDS är helt gratis. Som de flesta emulatorer lite mer kraftfulla, kräver det användning av enheter av minst 2 GB RAM och 4-kärnig CPU för att fungera korrekt (om vi har färre resurser kraschar spel vanligtvis). Stöder spelfiler i nds, .zip, .7z Y.rar, och har de typiska spara / spara funktionerna och andra ytterligare inställningar. Kompatibel med Android 5.0 och senare.

Ladda ner QR-kod SuperNDS (.NDS Emulator) Utvecklare: Super Classic Emulator Pris: Gratis

10- Matsu PSX-emulator

Multi-emulator med stöd för olika konsoler: PS1 (PSX), SNES, NES / Famicom Disk System, Game Boy Advance, Game Boy Color, Wonderswan Color, PCE (TurboGrafx-16), MegaDrive, Sega Master System och Game Gear. Applikation högt uppskattad av samhället, särskilt för en app med ett så riskabelt mål att emulera så många konsoler samtidigt och också göra det bra.

I vilket fall som helst är det viktigt att klargöra att ansökan har dragits tillbaka från Play Store, och allt verkar tyda på att projektet har övergivits av utvecklarna. I vilket fall som helst kan vi fortfarande ladda ner installationspaketet från APK Pure repository, där det fortfarande finns tillgängligt.

Ladda ner Matsu PSX Emulator från APK Pure

Vad tycker du om den här lilla listan över de bästa emulatorerna för Android? Vad är din emulator och din favorit-ROM?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found