Chrome går långsamt? Här är 10 knep för att fixa det

Google Chrome är en av de mest använda webbläsarna idag. Från datorer till enheter som smartphones eller surfplattor använder du det dagligen. Detta trots att det finns andra som Mozilla, som har bättre prestanda. Det kan tävla och till och med slå det, eftersom Chrome ibland är lite långsamt

Det har dock blivit den mest populära webbläsaren. Men fler och fler användare uttrycker sitt missnöje med mängden resurser som konsumeras av webbläsaren från Google.

Om vi ​​jämför dessa två webbläsare kommer vi att upptäcka att Mozilla är överlägsen Chrome i både lätthet och hastighet. Det vill säga Chrome är tyngre och förbrukar många fler resurser. Trots dessa nackdelar finns det några tricks och alternativ som möjliggör förbättringar när det gäller dess prestanda.

10 tricks för att förbättra prestandan i Google Chrome

Det finns många anledningar som kan få både prestanda och surfningshastighet att minska när du använder den här webbläsaren. Bland de vanligaste fallen kan vi nämna: cache- eller webbhistorik, samt vissa tillägg och andra element. När orsak till dålig prestandafortsätter vi med att ange vilka alternativ och åtgärder vi kan utföra för att förbättra denna situation.

Aktivera Aktivitetshanteraren

Även om många inte vet det, har Google-webbläsaren, precis som vår dator, en "Aktivitetshanteraren". Dess funktion är ganska likartad. Det gör att vi kan få information om de processer som körs. Det är möjligt att veta om någon av de öppna flikarna eller tilläggen har en hög resursförbrukning. På detta sätt kan de stängas när Chrome är långsam. Det förbättrar också både prestanda och surfhastighet.

För att komma åt detta alternativ gör vi det via menyn högst upp. Vi väljer och klickar på «Fler verktyg» och klickar på alternativet “Aktivitetshanteraren”. En ny visas fönster där uppgifter listas. Och här kan du se både konsumtionen av förlängningarna, liksom de öppna ögonfransarna. Om vi ​​observerar någon avvikelse måste processen avslutas för att frigöra minne.

Flikhantering

Det är viktigt att alltid bara hålla de nödvändiga flikarna öppna. Om många är öppna samtidigt kan det orsaka a ökad minneskonsumtion. I de flesta fall minskar webbläsarens prestanda och hastighet avsevärt. Därför måste vi aktivera ett tillägg som låter oss stänga flikarna som vi inte använder just nu. Detta sparar minne.

I adressfältet Chrome: // flaggor. Ett varningsmeddelande om att aktivera experimentella funktioner visas. Leta reda på utrymmet där du vill söka och placera automatisk flik. Det återstår bara att klicka på Enabled och sedan på Starta om nu. Den nya funktionen kommer nu att vara aktiv och kommer att förbättra Chromes prestanda.

Du kanske är intresserad av:Hur låser du upp Hidden Edge, Firefox och Chrome-spel

Hårdvaruacceleration

Med det här alternativet kan vi optimera användningen som vi generellt ger hårdvaran. Det första du ska göra är att öppna webbläsaren. I menyn längst upp till höger väljer vi alternativet «Konfiguration». Nästa sak blir att komma åt "Avancerade inställningar". Vi klickar på "System", och alternativen i detta avsnitt kommer att visas på höger sida. Bland dessa måste vi välja samtalet "Använd hårdvaruacceleration om det är möjligt" och vi aktiverar det.

Rensa cachen

Cachen är inget annat än det utrymme som webbläsaren använder för att lagra information från vissa webbplatser. Låter dig ladda inställningar och inställningar snabbare. Men genom att lagra så mycket information kan vi upplever navigationsproblem.

Det är därför det rekommenderas att utföra en cache-rensning med viss frekvens. För att göra detta öppnar vi menyn längst upp till höger på skärmen och väljer alternativet "Fler verktyg". Sedan väljer vi "Rensa webbhistorik".

Håll Google Chrome uppdaterad

Det är ett av de viktigaste knep. Genom att ha en tidigare version av webbläsaren påverkas dess funktion. Google lanserar vanligtvis uppdateringar vars huvudsakliga funktion är att korrekta operativa detaljer och förbättringar. Även om det finns fall där de inkluderar förbättringar i programmets prestanda.

Kontrollera installationen av webbläsartillägg

Generellt är tillägg ett verktyg som förbättrar webbläsarens funktion. Ändå är RAM-minnets förbrukningsnivå ganska hög, vilket orsakar begränsningar i surfhastigheten. Det är därför tillägg bör vara begränsade, det vill säga bara installera de som anses vara mycket nödvändiga.

Sköt om dig

Säkerhet är en mycket viktig punkt som vi alltid måste komma ihåg. Inte bara håller den vår utrustning skyddad, men navigationen blir också mer optimal. existera tillägg som ökar säkerhetsnivåerna. Dessutom måste vi undvika att komma åt sidor eller tjänster som kan äventyra säkerheten för vår utrustning.

Snabbare inläsning och surfning av webbplatser i Google Chrome

Tjänsten är utformad för att erbjuda en mer optimal surfupplevelse. Det lyckas minska tiden en webbplats laddar. För att aktivera detta alternativ måste vi öppna webbläsaren och komma åt inställningarna. Och här måste vi välja Sekretess och säkerhet och sedan expandera menyn genom att klicka på Mer.

Därefter måste följande alternativ aktiveras: "Förinstallera sidor för att påskynda surfning och sökningar". Starta om din webbläsare så är du klar. Genom cookies blir laddningstiden för webbplatser och sökningar kortare. Så här navigerar du snabbare i Chrome.

Använd det vanliga Google Chrome-temat

Detta tema är optimerat för att få Google Chrome att fungera smidigare och utan problem. För att aktivera den måste du ha startat webbläsaren. Öppna Chrome-menyn i det övre högra hörnet och sedan alternativet "Inställningar". Vi väljer avsnittet "Design" och i det hittar vi teman. Vi klickar på Knappen "Återställ standard" för att återgå till sitt ursprungliga utseende.

Använd Save-Data: på förlängningen

Det är ett idealiskt alternativ i fall där webbläsarens prestanda eller hastighet påverkas av internetanslutningen. För att göra detta måste vi installera Save-Data: på tillägget. Det fungerar komprimering och optimering av webbsidor vad besöker vi. Den kan installeras från Chrome Web Store.

Rekommenderat inlägg:Så här aktiverar du Chrome: s nedre navigeringsfält på Android

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found