Så här aktiverar du vidarekoppling på Android (och hur du inaktiverar det)

Vid arbetsmiljöer är vidarekoppling dagens ordning. Speciellt på fasta telefoner. Men det här är något som vi också kan göra med vår mobiltelefon. Det är en mycket praktisk funktion som tyvärr är ganska dold i Android-inställningsmenyn. Idag får vi se hur man aktiverar och inaktiverar automatisk omdirigering av samtal med knappt förvirrad. Låt oss gå dit!

Så här aktiverar / inaktiverar du vidarekoppling på Android

Innan vi börjar måste vi klargöra att vidarekoppling är ett verktyg som inte alla telefonoperatörer erbjuder gratis. Om vår mobil inte har den här funktionen aktiverad - något som skulle vara sällsynt men möjligt - måste vi kontakta vårt företag för att aktivera den. Och förresten, fråga om de ska ta betalt för den här tjänsten.

Så här aktiverar du vidarekoppling till ett annat telefonnummer

Om vi ​​har ett företagsnummer och vi ska ta en semester kommer vi troligen att vara intresserade av att omdirigera våra samtal till kontorsväxeln eller till den kollega som ersätter oss. För att göra detta, i de senaste versionerna av Android, kommer vi att följa följande steg:

 • Vi öppnar ansökan om "Telefon”.
 • Vi öppnar rullgardinsmenyn i övre högra marginalen och klickar på "inställningar”.
 • Klicka på "Ringer konton”Och vi väljer SIM-kortet för det nummer som vi vill omdirigera (om vi har mer än ett).

 • Vi ska "Samtalsinställningar -> Vidarekoppling”.

Vid den här tiden kommer Android att erbjuda oss flera alternativ för att konfigurera vidarekoppling. I vart och ett av dessa fall kan vi ange ett annat telefonnummer som vi ska omdirigera våra inkommande samtal till:

 • Vidarebefordra alltid: Alla inkommande samtal omdirigeras automatiskt till det angivna numret.
 • När jag är upptagen: Samtal vidarebefordras endast när linjen är upptagen.
 • När jag inte svarar: Nummer till vilket samtal vidarekopplas om vi inte svarar på telefonen. Det lämnas vanligtvis tomt eller med telefonsvararen.
 • När det inte är tillgängligt: Samtal omdirigeras till det angivna numret när telefonen stängs av eller utanför räckvidden. Det vidarebefordras vanligtvis till ett nummer på vår telefonoperatör.

Med hänsyn till allt detta, om det vi vill är att inte ta emot samtal när som helst, kommer vi att ange numret som ska omdirigeras i fältet "Vidarebefordra alltid”. Under resten av fallen fortsätter vi enligt våra behov.

Hur inaktiverar du vidarekoppling på Android

Nu när vi vet hur omdirigering av inkommande samtal fungerar är det lika enkelt att inaktivera dem.

 • Vi ska "Telefon -> Inställningar -> Samtalskonton”.
 • Sedan till "Samtalsinställningar -> Vidarekoppling”.
 • Härifrån tar vi bort alla omvägar som intresserar oss.

Som du kan se är det inte ett konfigurationsalternativ som är mycket "till hands" att säga, men när vi vet var vi hittar det, antar dess konfiguration ingen huvudvärk. Jag hoppas att den här handledningen är användbar för dig och ses i nästa inlägg!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found