Chuwi Hi9 Pro i recension, den perfekta prisvärda surfplattan? För dag till dag

På senare tid släpper Chuwi ut många nya och varierade enheter nyligen. Om vi ​​nyligen visste om Hi9 Air, detta Chuwi Hi9 Pro presenteras som ett lättare alternativ när det gäller storlek och minne, men att behålla processorn och den stora skärmen det kännetecknar det. Det är också billigare, så det kan vara ett intressant alternativ för dem som letar efter en nuvarande Android-surfplatta till ett bra pris.

I dagens granskning tittar vi på Chuwi Hi9 Pro, en surfplatta med Android 8.0 Oreo, Helio X20 CPU och skärm med 2K upplösning.

Chuwi Hi9 Pro i granskning, en av de bästa tabletterna i banan på 100 euro

Sanningen är att det är lite svårt att tro att en surfplatta som denna är cirka 120 euro. Det är dock något som man förstår bättre när man tänker på dess kompakta storlek. Den når inte de vanliga 10 tum, även om vi inte kan säga att den är liten: den stannar halvvägs. "Varken för dig eller för mig"Som man skulle säga. Naturligtvis tack vare bra hårdvara lyckas satsen att se mer än bra ut.

Design och display

Chuwi Hi9 Pro har en skärm på 8,4 tum (5-punkts kapacitiv) tillverkad av JDI med 2,5D välvt glas och en 2560x1600p 2K upplösning Stöder HDR-video (High Dynamic Range). Utan tvekan en av de bästa skärmarna som vi kan se i dagens mellanklassplattor.

Den har mått på 128,9 x 217,4 x 7,9 mm, en vikt på 384 gram, har en svart metall unibody-finish och har flera portar. Å ena sidan har vi ett 3,5 mm hörlursuttag, USB Type-C-port och kortplats för att infoga både ett SD-minne och en simkort för data och samtal. Det senare är en egenskap som är mer typisk för en smartphone - ovanligt för surfplattor - vilket i detta fall ger enheten ett plus av funktionalitet.

Kraft och prestanda

När det gäller "inre" av Hi9 Pro hittar vi den ovannämnda SoC Helio X20 10-kärnor som körs på 2,3 GHz, 3 GB RAM, ARM Mali T880 vid 780 MHz och 32 GB internt lagringsutrymme som kan utökas upp till 128 GB via SD, tillsammans med Android 8.0 som ett operativsystem.

Det är kanske inte den snabbaste surfplattan på marknaden, men processorn är riktigt bra, och för dagliga uppgifter är användningen av appar och navigering mer än tillräckligt. Speciellt för att titta på videor och filmer, där du har all vinst, tack vare den utmärkta skärmen som passar.

För att ge oss en uppfattning om hans prestation är hans resultat i Antutu mer än värda 103 972 poäng.

Kamera och batteri

Kameran, som vi alltid säger, är den svagaste punkten i tabletterna, och Chuwi Hi9 Pro är inte heller undantaget (folk tar vanligtvis inte foton med surfplattan, det är vad den har). Å ena sidan har vi en korrekt 8MP-kamera på baksidan - tillverkad av Samsung - och ett objektiv som är mer personligt än någonting annat på framsidan, med en 5MP-upplösning.

Autonomi från din sida har ett 5000mAh batteri, med en full laddningstid på cirka 2 och en halv timme och en mer än acceptabel autonomi (mellan 7 och 8 timmar), tack vare en processor som vet hur man bättre hanterar sina resurser än andra lägre Mediateks.

Hi9 Pro har också Bluetooth 4.1 och dubbla WiFi 2.4G / 5G.

Pris och tillgänglighet

Utan tvekan är en av de bästa funktionerna i Chuwi Hi9 Pro priset. För närvarande kan vi få den här surfplattan för 119,37 €, cirka 137,99 $, på webbplatser som GearBest. Det finns också i andra butiker som Amazon, med ett något högre pris på cirka 190-200 euro.

Kort sagt, en surfplatta med bra valuta för pengarna, kompakt och med mer än anständig hårdvara, perfekt för att titta på videor, surfa och spela det udda spelet då och då.

GearBest | Köp Chuwi Hi9 Pro

Amazon | Köp Chuwi Hi9 Pro

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found