Hur laddar du mobilen under ett strömavbrott (utan elektricitet)

När en naturkatastrof som en orkan, översvämning eller jordbävning inträffar är det första som vanligtvis händer att strömmen slocknar. Vi kan också ha en schemalagd strömavbrott i grannskapet eller drabbas av strömavbrott hemma på grund av ett haveri. I någon av dessa situationer, eller till och med om vi går på camping i bergen eller liknande, kan vi komma i behov av ladda vår mobiltelefon. Hur kan vi göra det utan att använda väggkontakten eller ett vanligt uttag?

Hur man laddar en mobiltelefon mitt i ett strömavbrott

I dessa fall av "elektrisk frånkoppling" är det vi behöver en alternativ energikälla som gör att vi kan ladda mobilen tillräckligt för att ringa ett nödsamtal, skicka WhatsApp eller SMS.

Nödvändigt material

För att göra detta kommer vi att använda en serie redskap som vi i princip kan få utan alltför många svårigheter.

  • En 9V-cell eller ett batteri.

  • Ett metallklämma.

  • En USB-billaddare (cigarettändare).

  • USB-kabeln på vår smartphone.

När vi har alla dessa föremål i vår besittning kommer vi att utföra nödavgiften enligt dessa 3 enkla steg.

1 # Öppna klämman och skruva fast den på batteriets minuspol

Alla batterier har två poler, en positiv och en negativ. När vi överbryggar dessa två poler flyter elektronerna snabbt från den negativa polen till den positiva polen. Därför, vad vi kommer att göra för att generera elektricitet är att använda en metallklämma (metall är en bra elektrisk ledare), vi öppnar de två ”benen” och vi använder en av dem för att skruva fast den på batteriets minuspol (se bilden nedan).

Bild: YouTube (toppvärlden)

Som vi kan se på bilden ovan ska den ena änden på klämman vara vänd uppåt och den andra vända utåt.

2 # Sätt bilens USB-laddare i den positiva polen

Det andra steget är att placera USB-laddarens metallspets i kontakt med batteriets plusuttag. Allt detta på ett sådant sätt att USB-porten på laddaren är vänd utåt.

Bild: YouTube (Top World)

Med detta skulle vi vara redo att stänga kretsen och att strömmen ska börja strömma.

3 # Ta kontakt mellan klämman och USB-laddarens metallkant

För att avsluta är allt vi behöver göra att flytta ett av benen på klämman tills det kommer i kontakt med metallkanten som sticker ut från sidan av USB-billaddaren. På detta sätt kommer vi att upprätta sambandet mellan batteriets negativa och positiva pol och elektronerna börjar strömma och generera den el som behövs för att ladda mobilen.

Bild: YouTube (Top World)

När vi väl har monterat hela "uppfinningen" ansluter vi USB-kabeln till laddaren och ansluter den till vår smartphone. Om vi ​​har följt stegen korrekt ser vi hur mobilen börjar ladda batteriet.

Andra metoder för att ladda ett telefonbatteri utan att använda laddaren

Om vi ​​inte har ett klipp till hands kan vi alltid använda andra typer av metallföremål för att få kontakt mellan batteriet och USB-billaddaren. I den här videon ser vi till exempel hur författaren använder samma metod som vi just diskuterade, men använder en gemensam nyckel.

Kan du ladda en mobil genom att ansluta laddaren till en citron?

Det finns ett annat utbrett trick som säger att vi kan ladda vår telefon genom att ansluta laddaren till en citron istället för ett eluttag. Pratar vi om en myt eller fungerar den verkligen?

Innerst inne kan vi säga att det är en urban legend, men med vissa nyanser av verkligheten. Ja, du kan ladda en mobil med citroner, men en räcker inte. Låt oss se…

Varje citron ger en spänning på 0,95V, och en standardladdare kräver en 5V strömförsörjning. Därför, om vi skär en citron på mitten och ansluter en laddare, får vi absolut ingenting. Spänningen är för liten.

Tricket kan dock fungera om vi istället för en enda citron använder 6. Du kan se den detaljerade processen genom den här videon.

I den här andra videon ser vi hur man kan få en liknande lösning med några potatisar.

Känner du till någon annan metod för att ladda en telefon under ett strömavbrott? Har du någonsin provat citrontricket? Och den med potatisen?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found