KODI: Hur man lägger till en fjärrserver eller nätverksmapp

Vi har nyligen pensionerat den gamla TV: n vi hade i vardagsrummet och uppdaterat den med en smart TV vilket gör att vi kan köra Android-applikationer direkt. Så en av de första sakerna vi gjorde var att installera KODI-spelaren.

Något som är praktiskt att titta på filmer och serier genom att ansluta en pendrive, men att ha allt innehåll lagrat på datorn, skulle det inte vara mer bekvämt sända den direkt via wifi från en nätverksmapp? Kan du göra något liknande på KODI, oavsett om det är på en TV, en mobil eller en surfplatta?

Hur man ansluter till en fjärrserver på KODI

Även om KODI har flera tillägg som den från Plex för att skapa en klient-serverrutin mellan datorn och applikationen, är sanningen att vi kan dela innehåll utan att behöva installera några extra tillägg.

Det räcker att vi delar de mappar som intresserar oss på datorn och sedan lägger till dem i KODI som en gemensam nätverksenhet.

Steg 1 #: Dela mappar på PC

För att dela en mapp i Windows och dess innehåll kan nås från en annan enhet som är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk, måste vi välja mappen, högerklicka och välja "Egenskaper".

Därefter går vi till fliken "Dela med sig"Och klicka på knappen med samma namn som säger"Dela med sig”. I det här nya fönstret kan vi avgöra vilka användare som har tillgång till nämnda mapp och lägga till nya användare.

Vi noterar en användare som har (åtminstone) läsbehörigheter i mappen och klickar på "Dela med sig”. Den här användaren kommer att vara den som vi måste ange senare i KODI för att få fjärråtkomst från spelaren.

Obs! Om vi ​​ger användaren "Alla" tillstånd att läsa mappen behöver det inte läggas till någon användare eller lösenord i KODI.

Om vi ​​nu går tillbaka till egenskaperna för fliken "Dela" ser vi att den visas nätverksvägen tilldelas den resurs som vi just delade.

Steg 2 #: Lägg till delningen i ditt KODI-bibliotek

I nästa steg öppnar vi KODI-appen och går till “Videor -> Filer -> Lägg till videor”.

Klicka på knappen "Sök" och välj alternativet "Lägg till webbplats”.

I det här fönstret kommer vi att lägga till namnet på servern (vi kan ange maskinens eller dess IP-adress) och åtkomstvägen. Om vi ​​till exempel har delat mappen i Windows har vi fått sökvägen "\ computerXX \ aa 00 \", kommer namnet på den delade mappen som vi kommer att indikera till KODI att vara "\ aa 00 \".

I nästa fönster väljer vi den resurs som vi just har skapat och vi klickar på "OK".

Slutligen introducerar vi ett identifierande namn för den här nya nätverksmappen. Vi trycker på "OK".

Slutligen kommer KODI att ge oss möjlighet att ange vilken typ av innehåll den här mappen innehåller (filmer, serier, musik) så att motsvarande omslag och informativa texter kan laddas ner.

Härifrån, när vi vill komma åt den här mappen, behöver vi bara ange videosektionen där vi hittar den tillsammans med resten av pennenheter och delade mappar.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found