Så här rensar du tangentbordshistoriken på Android - The Happy Android

Visste du att tangentbordet på din smartphone vet mer om dig än du föreställer dig? När vi chattar, skriver ett e-postmeddelande eller gör en Google-sökning registrerar tangentbordet alla orden vi skriver. Om vi ​​naturligtvis inte bestämmer oss rensa tangentbordshistoriken. Hur gör du det?

Så här tar du bort tangentbordshistorik på Android-enhet

Tangentbordet lagrar vanligtvis orden som vi skriver i princip för att erbjuda en bättre användarupplevelse: personliga förslag, en mer exakt autokorrigering etc. Men det är också sant att detta vid varje tillfälle kan vända sig mot oss, speciellt om vi har någon som tittar på skärmen eller om några oönskade ord glider mellan tangentbordets förutsägelser.

För att lösa detta räcker det att vi raderar all data som samlats in av tangentbordet genom att radera dess historik. På detta sätt kommer alla oönskade ord eller termer som kan störa oss inte längre att visas.

Hur man tar bort historiken på mobilens standardtangentbord

Om vi ​​aldrig har installerat ett alternativt tangentbord på Android och vi fortsätter att använda den som förinstallerades som standard på enheten kan vi radera din historikdata genom att följa dessa steg.

 • Vi öppnar Android-inställningsmenyn och anger "System -> Språk och textinmatning”.
 • Klicka på "Virtuellt tangentbord”Och välj standardtangentbordsprogrammet.
 • Klicka sedan på alternativet mellan tangentbordsinställningarna "Hej"Y"Rensa anpassad data”(Beroende på tangentbordsappen vi använder kan ett eller båda alternativen visas).

Hur man tar bort enstaka ord från förslagslistan

Om vi ​​bara har problemet med ett specifikt ord och vi vill fortsätta att behålla resten av de inlärda orden kan vi också få:

 • Vi öppnar tangentbordet och skriver in en del av ordet som vi vill eliminera på ett sådant sätt att det visas för oss i menyn med föreslagna ord.
 • Vi trycker länge på ordet för att radera tills ett meddelande visas på skärmen som säger «Ta bort förslaget«. Vi bekräftar borttagningen.

Detta tar bort ordet från din personliga ordlista och kommer inte längre att visas i den föreslagna ordmenyn.

Så här rensar du Google-tangentbordshistoriken (GBoard)

Många Android-enheter använder också ofta Googles tangentbordsapp som heter GBoard. Det är ett mycket utbrett program på grund av dess funktioner och det är faktiskt ett av de bästa tangentbordsalternativen som vi kan hitta på Google Play.

 • Vi anger Android-inställningarna och går till "System -> Språk och textinmatning -> Virtuellt tangentbord”.
 • Klicka på "GBoard”Och vi rullar till“Avancerade inställningar”.

 • Klicka slutligen på "Eliminera data och inlärda ord”Och ange bekräftelsesnumret som visas på skärmen.

Denna radering raderar all ny ordlista som registrerats av tangentbordet, men också de inlärda orden för röstdiktering. Viktigt att tänka på!

Hur tar jag bort SwiftKey-historik

SwiftKey är det andra fantastiska alternativa tangentbordet för Android par excellence. Denna Microsoft-ägda app är också full av funktioner och är känd för att vara ett av de snabbaste tangentborden för Android. Om vi ​​använder SwiftKey som vårt vanliga tangentbord är det här stegen vi måste följa för att radera dess historia.

 • Som i tidigare fall öppnar vi Android-inställningarna och går till "System ->Språk och textinmatning -> Virtuellt tangentbord”.
 • Härifrån klickar du på SwiftKey-ikonen för att komma åt tangentbordets konfigurationsmeny.
 • Slutligen visar vi toppmenyn genom att klicka på ikonen med tre vertikala prickar (i övre högra marginalen på skärmen) och välja "Rensa skrivdata”.

Som vi kan se, i SwiftKey är radering av data lite mer dold än i andra applikationer som GBoard, men när vi vet var det är kan vi utföra processen på några sekunder.

Du kanske är intresseradSå här slår du på eller av tangentbordets stavningskontroll på Android

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found