Så här visar och hanterar du lösenord som är lagrade i Chrome

Funktionen "autoslutför" i Chrome är underbar. OM vi använder komplexa och starka lösenord för våra onlinekonton kommer vi troligen inte att komma ihåg dem. Därför är det viktigt att vi vet hur du kommer åt, visar och hanterar de nycklar som vi har sparat i vårt Google Chrome-konto på det snabbaste och effektivaste sättet.

Hur man sparar ett lösenord i Google Chrome

Det första vi måste göra innan vi börjar hantera är att se till att vi har lösenordsbesparing aktiverat.

  • Från Android: Vi öppnar Chrome och klickar på menyknappen (tre vertikala prickar, i övre högra marginalen) och går till "Inställningar -> Lösenord”. I den här nya skärmen ser vi till att fliken "Spara lösenord " den är aktiverad.

  • Från en stationär dator: Vi klickar på ikonen för vår användare högst upp i webbläsaren och klickar på "Lösenord". Vi kan också göra detsamma genom att skriva "chrome: // settings / passwords" i adressfältet. När vi väl är på lösenordsskärmen ser vi till att fliken "Föreslå att lösenord ska sparas"det är aktiverat.

Nu laddar vi in ​​en sida som kräver inloggning. När formuläret har fyllts i med våra uppgifter kommer Chrome att fråga oss om vi vill spara lösenordet. Vi väljer "Ha kvar”.

Om vi ​​klickar på "Aldrig"Lösenordet läggs till i listan med"Sparade aldrig”. På det här sättet, när vi kommer in på webbplatsen, måste vi ange åtkomstlösenordet manuellt.

Förutsatt att vi har valt att spara referenserna nästa gång vi laddar inloggningsformuläret, Google fyller automatiskt i användarnamn och lösenordsfält för oss. Om vi ​​har mer än en användare för den sidan, klicka på användarfältet och välj önskat konto.

Hur man tar bort ett lösenord från listan "Aldrig sparad"

Vid ett tillfälle kanske vi inte vill att Google ska spara lösenordet och föredrar att skriva in det för hand själva. Något ganska förståeligt med känsliga referenser, till exempel åtkomstdata till routern eller vårt bankkonto.

I det här fallet, när Chrome frågar oss om vi vill spara lösenordet, klickar vi på "Aldrig". Tvärtom, om ögonblicket kommer vill vi vända denna situation, vi behöver bara gå till “Konfiguration -> Lösenord ” och bläddra till avsnittet "Sparade aldrig”.

Här visas alla webbplatser där vi har blockerat autospara. Om vi ​​vill ta bort en sida från listan måste vi bara klicka på "X" bredvid webbadressen i fråga.

Således, nästa gång vi loggar in på den sidan, Chrome kommer att fråga oss igen om vi vill komma ihåg åtkomstuppgifterna.

Så här visar du sparade lösenord i Google Chrome

Om vi ​​vill se lösenorden som vi har lagrat i vårt Google-konto i webbläsaren måste vi bara gå tillbaka till "Konfiguration -> Lösenord ”, placera oss på det konto som intresserar oss och klicka på ögonikonen. Lösenordet visas på skärmen i klartext.

Obs: Om vi ​​kommer åt från en lösenordsskyddad dator är det nödvändigt att vi anger datorns användarnamn och lösenord för att se lösenordet.

Hur man exporterar en lista med alla ihågkomna lösenord

Om vi ​​av någon anledning vill exportera alla lösenord och spara dem i en fil på egen hand kan vi göra det enligt följande:

  • Vi öppnar Chrome-inställningsmenyn i "Konfiguration -> Lösenord ”.
  • Precis ovanför listan över sparade lösenord, klicka på menyknappen och välj "Exportera lösenord”.

  • Chrome visar ett varningsmeddelande. Vi väljer "Exportera lösenord”.

  • Slutligen väljer vi vägen där vi vill spara den genererade filen i CSV-format.

Vi måste vara tydliga att den här filen som innehåller alla våra nycklar den är inte krypterad. Så om någon öppnar den kan de se alla uppgifter för våra onlinekonton i klartext och utan skydd. Detta utgör en stor risk för vår säkerhet: gör det inte om det inte är absolut nödvändigt.

Så här rensar du lösenord som är lagrade i Chrome

Om vi ​​av misstag har klickat för att spara ett lösenord som vi inte längre använder, eller om vi helt enkelt inte vill spara vissa referenser, tillåter Google oss att radera dem.

Som vid tidigare tillfällen återgår vi till Chrome-lösenordshanteringsmenyn, vi går till kontot vi vill glömma och klickar på rullgardinsmenyn bredvid ögat. Vi klickar på "Skjut upp”.

På det här sättet, om vi loggar in på den webbadressen igen, kommer Google att fråga oss igen om vi vill spara referenserna.

Tvärtom, om vi vill ta bort alla lösenord som är lagrade i Chrome på en gångmåste vi följa dessa steg:

  • Vi öppnar Chrome-inställningsmenyn och går till "Avancerad konfiguration”.

  • Vi går ner och klickar på "Ta bort navigationsdata”.

  • Klicka på "i det nya fönstretAvancerad konfiguration", Vi lämnade märkta"Tidsintervall: Alla", Vi aktiverar rutan"Lösenord och annan åtkomstinformation”Och avmarkera resten av de tillgängliga rutorna. Klicka slutligen på "Ta bort data”För att fortsätta med fullständig radering av alla sparade lösenord.

Vi måste komma ihåg att denna process är oåterkallelig. Låt oss därför se till helt innan vi gör en sådan djupåtgärd. Om inte, skulle vi ha ett bra minne nästa gång vi försöker logga in någonstans!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found