Så här startar du Windows 10 i Safe / Fail Safe Mode - The Happy Android

Tidigare kunde du starta Windows i säkert eller säkert läge genom att trycka på F8 när du startar din dator. Tyvärr, på grund av operativsystemets laddningshastighet och det nya UEFI BIOS tillåter inte både Windows 8 och nya Windows 10 denna funktion.

Hur som helst, var försiktig, om din dator har Windows 10 men inte använder UEFI kan du fortfarande starta i säkert läge med F8-tangenten, om du är tillräckligt snabb, ja (du har 200 ms innan Windows-chefen börjar ladda systemet som standard).

Gör följande för att starta Windows 10 i säkert läge:

  • Gå till startknappen och klicka på "Start / avstängning"Och tryck"Omstart"Håll ned" -tangentenFlytta”.
  • I bildmenyn väljer du “Lösa problem”.

  • Välj "Avancerade alternativ”Och du kommer att kunna komma åt Windows start- och systeminställningsmeny.
Klicka på "Avancerade alternativ"
  • I denna lilla oas av konfigurationer kan du komma från ladda upp en systembild fram tills utföra en återställning, gå förbi startinställningar, vilket är det som intresserar oss i detta fall. Välj "Startinställningar”.
Klicka på "Startinställningar"
  • Nästa skärm visar oss en lista över de ändringar som vi kan göra när datorn har startats om. Klicka på "Omstart”.
Klicka på "Starta om"
  • När datorn slutligen har startats om kommer vi automatiskt till skärmen där vi effektivt kan aktivera säkert läge. Klicka bara på F4 (offline-läge) eller F5 (säkert läge med nätverk) så att Windows 10 laddas, och den här gången ja, i säkert läge.
Gör en perfekt med F4 eller F5

Som du kan se, om du var van vid att starta säkert läge från början av datorn, måste du med Windows 10 komma ihåg att du måste vara inne i systemet för att kunna utföra denna enkla operation.

Vad händer om Windows inte fungerar?

I det här fallet behöver du antingen en installations-DVD eller en ISO-bild av Windows 10. Starta sedan datorn för att ladda installationsskivan och välj därifrån start i säkert läge.

Ett annat alternativ, om du inte har en installationsskiva för Windows 10, är starta om systemet flera gånger, stäng av den plötsligt och slå på den igen. För den tredje eller fjärde hot-boot laddar systemet den automatiska reparationstjänsten och den bör låta dig gå in i den avancerade alternativmenyn, från vilken du kan välja start i säkert läge.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found