Hur man inaktiverar mikrofonen på din Android-telefon - The Happy Android

"När en app eller tjänst är gratis är priset att betala dina uppgifter." Ingenting är gratis i det här livet och insamlingen av personuppgifter har blivit ett värdefullt och vanligt förhandlingschip bland dagens teknikföretag.

I den meningen är en av de frågor som mest oroar människor möjligheten att vissa appar spela in eller spela in allt vi säger från den mobila mikrofonen. Finns det ett sätt att begränsa denna åtkomst?

Vad exakt lyssnar Google på?

Om vi ​​har en Android-telefon har vi säkert ställt oss samma fråga någon gång. Som vi alla vet innehåller alla enheter med Googles operativsystem, oavsett om det är en surfplatta eller smartphone, en mikrofon. Därför är det ganska rimligt att tro att våra samtal kan spelas in. Men i vilken utsträckning?

Om Google-assistenten är aktiverad kan du lyssna efter ett visst kommando genom att säga ”OK Google”. Men innan det, för att höra aktiveringsnyckelordet ("OK Google"), är det uppenbart att assistenten måste redan vara med örat som tidigare placerats. Betyder det att Google spelar in allt det plockar upp genom mikrofonen, före och efter, och laddar upp det till sina servrar?

Sanningen är att om så vore fallet skulle Googles servrar vara överbelastade och fulla av irrelevanta eller värdelösa data. Men leller att Google registrerar sig, är röstkommandona som vi startar efter att ha sagt ”OK Google”.

Om vi ​​till exempel säger "OK Google, hur gammal är Jordi Hurtado?”, Kommer Google att vara kvar med frågan och med några sekunder av tidigare ljud.

Hur man lyssnar på ljudinspelningar inspelade av Google

Vi kan lyssna på alla inspelningar som Google har lagrat från sidan Min aktivitet från Google.

  • Klicka på "Filtrera efter datum och produkt”.
  • I avsnitt "Filtrera efter Google-produkt"Vi avmarkerar fliken"Alla produkter”.
  • Vi markerar fliken "Röst och ljud”Och klicka på sökknappen.

På detta sätt ser vi en kronologisk lista över alla inspelningar som Google har spelat in över tiden. Vi kan till och med reproducera dem och lyssna på vår egen röst, genom att klicka på "Spela" -knappen bredvid varje fråga.

Obs! Vi kan också ta bort alla dessa inspelningar genom att klicka på den övre rullgardinsmenyn från alternativet "Ta bort resultat”.

Så här inaktiverar du mikrofonen för alla applikationer

Sanningen är att Google inte är det enda företaget som samlar in och lagrar denna typ av data. Alla appar som har tillgång till mikrofonen på telefonen eller surfplattan kan spara våra fraser eller konversationer och göra vad de tycker passar med dem.

Ett bra sätt att förhindra det är blockerar åtkomst till mikrofonen. Om vi ​​har en Android-telefon kan vi göra det på följande sätt:

  • Vi öppnar mobilinställningsmenyn och anger "Appar och aviseringar”.
  • Låt oss gå upp till "Avancerat -> Appbehörigheter -> Mikrofon”.
  • Här ser vi en lista över alla appar som kräver åtkomst till enhetens mikrofon. Om vi ​​ser ett program som vi inte vill använda mikrofonen är det nog att avmarkera motsvarande flik. Om vi ​​till exempel vill blockera mikrofonen för Google Voice Assistant helt kommer vi att inaktivera fliken "Google" -appen.

På detta sätt kan vi välja vilka applikationer som kan använda mikrofonen och vilka inte. Det är till exempel vettigt att telefonappen behöver komma åt mikrofonen. Vi kanske dock inte är så intresserade av att Facebook eller något slumpmässigt spel kan använda det.

Var försiktig, eftersom det här är en känslig fråga, och om vi tar bort åtkomst "slumpmässigt" är det möjligt att vissa applikationer slutar fungera korrekt. Om så är fallet räcker det att återvända till samma meny och ångra ändringarna.

Hur man förhindrar Google från att spela in våra konversationer

Om detta verkar för "drastiskt" och allt vi vill är att inaktivera OK Google, kan vi också göra det med ett par mindre invasiva inställningar.

Metod 1: Inaktivera funktionen "OK Google"

Den första metoden består av inaktivera OK Google-aktiveringskommandot. Således kommer mikrofonen bara att aktiveras när vi öppnar appen Voice Assistant.

  • Vi öppnar Android-systeminställningarna och anger kategorin "Google”.
  • Låt oss gå upp till "Sök, assistent och röst"Och klicka på"Röst”.

  • Slutligen, inom den här menyn väljer vi "Voice Match"Och inaktivera fliken"Åtkomst med Voice Match”.

Metod 2: Inaktivera Google Assistant helt

Slutligen kan vi också gå ett steg längre och helt inaktivera Google Assistant. För att göra detta kommer vi att “Inställningar -> Google -> Sök, assistent och röst " och klicka på "Google Assistant”.

I det nya fönstret gör vi en sidovy för att gå till undermenyn "Assistent"Och klicka på"Assistentenheter -> Telefon”. Här hittar vi en flik som heter "Google Assistant". Vi inaktiverar det.

Tyckte du att den här artikeln var intressant? Om så är fallet kan du hitta andra liknande inlägg inom kategorin Android. Tack för att du stannade till slutet!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.