Hur man konverterar SD-kort till Android-internminne

De är mindre och mindre, men det finns fortfarande många Android-enheter med 8 GB, 16 GB eller 32 GB internt utrymme. Om vi ​​har en Android-telefon eller surfplatta med lite lagringsutrymme kan det passa oss gör SD-kortet till en del av terminalens interna minne. Och förresten, om vi har en gammal version av Android och vi krypterar SD-minnet, desto bättre.

På detta sätt kommer SD inte bara att hjälpa oss att lagra foton, videor och dokument. Vi kan också använda den för att överföra och lagra applikationer. Något som kan vara mycket billigare än att köpa en mobil med ett mycket stort internt minne, särskilt med tanke på det låga pris som vi kan köpa en micro SD för idag. I dagens handledning ser vi hur man konverterar ett SD-kort till Android-internminne. En enkel och riktigt användbar process.

Hur man använder ett SD-kort som internminne i Android

Om vi ​​vill ha det läs- och skrivhastighet är optimal det rekommenderas att använda ett klass 10-kort - Samsung och Sandisk har 32 GB micro SD-kort Y 64 GB snabbt, för 6 eller 12 euro.

När vi har satt in SD i terminalen:

 • Vi ska "Inställningar -> Lagring”.
 • Vi rullar till "Bärbar lagring”Och klicka på namnet på vårt micro SD-kort.
 • Klicka på rullgardinsmenyn längst upp till vänster och välj "Lagringsinställningar”.

 • Här väljer vi "Formatera som internt”. Således kommer Android att formatera SD och använda den som en intern lagringsenhet.
 • Då visar systemet oss ett varningsmeddelande. För att fortsätta bekräftar vi helt enkelt genom att klicka på «Formatera SD-kort«. öga! Kom ihåg att göra en tidigare säkerhetskopia om du inte vill förlora alla filer som är lagrade i SD-minnet. När det väl har formaterats fungerar detta SD-kort bara på den här enheten. Kom ihåg det!
 • Formateringsprocessen kan ta flera minuter, beroende på storlek och data som lagras på micro SD.

När formatet är klart, såvida vi inte har en klass 10 micro SD som de som nämns ovan, kommer vi att se ett meddelande som säger «Ditt SD-kort är långsamt«. Ta det lugnt, det är normalt. Klicka på "Fortsätta"Gå vidare.

Nästa steg blir flytta foton, filer och vissa appar till den nya lagringsenheten.

 • På skärmen "Vill du flytta innehåll till ditt SD-kort?"Vi väljer"Flytta innehåll"Y"Nästa”.
 • Systemet börjar automatiskt migrera data (foton, videor och vissa applikationer).

Vad händer om mitt kort är skadat? Kan jag reparera det?

Om micro SD som vi använder är lite gammal eller har mycket användning är det möjligt att när vi sätter in den i vår Android kommer det att visa oss ett meddelande som indikerar att kortet är skadat.

För att lösa det, innan vi gör det till en del av enhetens interna minne, måste vi följa dessa steg:

 • På "Inställningar -> Lagring"Klicka på"Micro SD«. Ett meddelande visas om att det är skadat.
 • För att lösa det kommer systemet att berätta att vi måste konfigurera kortet. Klicka på knappen «Uppstart«.
 • Härifrån låter Android oss ​​välja om vi vill använda kortet som internminne eller som bärbart lagringsutrymme. Vi väljer det alternativ som intresserar oss mest.

Slutligen kommer formateringsverktyget att aktiveras och när processen är klar kommer vi att ha kortet igång igen och arbeta enligt våra tidigare specifikationer.

Om inget av detta är positivt, ta en titt på handledningen hur man reparerar ett micro SD-kort utan att förlora data.

Hur man flyttar appar från internt minne till SD för att frigöra utrymme

Nu när vi har kortet "smält" med enhetens interna minne kan vi göra saker som flytta appar från internt minne till SD-kort från själva systeminställningarna.

 • Låt oss gå upp till "Inställningar -> Program och aviseringar”.
 • Vi väljer den applikation som vi vill flytta. Obs: det finns vissa appar och systemapplikationer som inte kan flyttas.
 • Klicka på "Lagring”.
 • Vi kommer att se ett nytt alternativ som vi inte hade tidigare, "Begagnad lagring”. Vi väljer "Förändra”.
 • Vi väljer SD-kort och markerar "Flytta”.

Denna metod implementerades för versioner av Android 6.0 och senare. Om vår telefon är några år gammal och du använderAndroid 5.1 eller lägre måste vi använda andra applikationer som APPS2SD eller LINK2SD.

Ladda ner QR-kod App2SD: Allt-i-ett-verktyg [ROOT] Utvecklare: Vicky Bonick Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Link2SD Utvecklare: Bülent Akpinar Pris: Gratis

Du kan se hur du flyttar appar till SD med LINK2SD in denna andra handledning.

Hur man tar bort ett SD-kort från internminnet

Som vi nämnde ovan kommer vi inte att kunna använda den på någon annan enhet än vår Android-telefon genom att formatera SD på detta sätt.

Att återanvända micro SD-kortet som en vanlig flyttbar lagringsenhet:

 • Vi ska "Inställningar -> Lagring”.
 • Klicka på "SD-kort”.
 • I den övre rullgardinsmenyn väljer vi “Formatera som bärbar”.
 • Vi väljer "Formatera”.

Kom ihåg att genom att göra detta raderas alla bilder och filer som vi hade lagrat i SD-minnet.Gör en säkerhetskopia om du inte vill förlora data och stanna med två ljus!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found